Schaakbord tekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
Hichem touati

hichem touati

01/03/2019 10:37:24
Quote Anchor link
Ik wil graag een schaakbord tekenen met twee integer values: $rows en $columns. Bestaat er een PHP functie die die meerdere arrays genereert na de comma?

Dus chessBoard(6,4) function returns deze array:

[
["O","X","O","X"],
["X","O","X","O"],
["O","X","O","X"],
["X","O","X","O"],
["O","X","O","X"],
["X","O","X","O"]
]

En chessBoard(3,7) returns dit:

[
["O","X","O","X","O","X","O"],
["X","O","X","O","X","O","X"],
["O","X","O","X","O","X","O"]
]
Gewijzigd op 01/03/2019 10:49:29 door Hichem touati
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:50:38
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/03/2019 12:46:05
Quote Anchor link
Huh?
Hichem touati op 01/03/2019 10:37:24:
... die meerdere arrays genereert na de comma?

D'r is wel zo iets als een for-loop. Dat 2x (hoogte/breedte) en je hebt je schaakbord.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

01/03/2019 14:10:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
function chessBoard( $rows, $columns )
{

    $ex = 'X';
    $oh = 'O';
    $wissel = TRUE;
    $chessboard = array();

    for ( $row = 0; $row < $rows; $row++ )
    {

        $wissel = !$wissel;
        for ( $column = 0; $column < $columns; $column++ )
        {

            $chessboard[$row][$column] = ( $wissel ? $ex : $oh );
            $wissel = !$wissel;
        }
    }

    return $chessboard;
}


// in URL = chessboard.php?r=3&c=5

$regel = isset( $_GET['r'] ) ? (int)$_GET['r'] : 4;
$kolom = isset( $_GET['c'] ) ? (int)$_GET['c'] : 6;

$chessboard = chessBoard( $regel, $kolom );

echo '<pre>' . print_r( $chessboard, TRUE ) . '</pre>';

foreach( $chessboard as $chess )
{

    echo '|';
    foreach ( $chess as $ches )
    {

        echo $ches . '|';
    }

    echo '<br />';
}

?>
Gewijzigd op 01/03/2019 14:11:34 door Adoptive Solution
 
- SanThe -

- SanThe -

01/03/2019 17:58:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$boolean
= true;
echo '<div style="border:2px solid blue;width:160px;height:160px;">';
    for($y=0;$y<8;$y++)
    {
    for($x=1;$x<9;$x++)
        {
    $kleur = $boolean ? 'black' : 'white';
            $boolean = !$boolean;
            echo '<div style="background-color:'.$kleur.';width:20px;height:20px;float:left;"></div>';
        }

        $boolean = !$boolean;
        echo '<div style="clear:both;"></div>';
    }

echo '</div>';
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/03/2019 18:24:44
Quote Anchor link
Wat voor schoolopdracht is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Schaakbord</title>
        <style>
            .chessboard {
                border:2px solid blue;
                width:160px;
                height:160px;
            }
            .chessboard-field {
                width:20px;
                height:20px;
                float:left;
                background-color: white;
            }
            .black {
                background-color: black;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div class="chessboard">
        <?php for($y = 0 ; $y < 8 ; $y++) : ?>
            <?php for($x = 0;$x < 8 ; $x++) : ?>
                <div class="chessboard-field<?php if($x % 2 - $y % 2) echo ' black'; ?>"></div>
            <?php endfor; ?>
            <div style="clear:both;"></div>
        <?php endfor; ?>
        </div>
    </body>
</html>
 
Jan R

Jan R

01/03/2019 18:35:45
Quote Anchor link
Klopt van geen kanten.

Een schaakbord is 8 op 8 en kan best als een dubbele array weergegeven worden.
Mijn bord is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$bord = array(  array("1", "2", "2", "2", "2", "2", "2", "2", "2", "3", " "),
    array("4", "R", "N", "B", "Q", "K", "B", "N", "R", "5", " "),
    array("4", "P", "P", "P", "P", "P", "P", "P", "P", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", "p", "p", "p", "p", "p", "p", "p", "p", "5", " "),
    array("4", "r", "n", "b", "q", "k", "b", "n", "r", "5", " "),
    array("6", "7", "7", "7", "7", "7", "7", "7", "7", "8", " "),
    array(" ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ")
);

Waarbij 0 en 9-10 borders zijn.
Mijn kleur, zwart links onder, wordt berekend met een xor
Hoewel ook werkende van SanThe: $boolean = !$boolean; is de variable overbodig met een xor

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/03/2019 18:36:40
Quote Anchor link
Of met javascript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Schaakbord</title>
        <style>
            #chessboard {
                border:2px solid blue;
                width:160px;
                height:160px;
            }
            .chessboard-field {
                width:20px;
                height:20px;
                float:left;
                background-color: white;
            }
            .black {
                background-color: black;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="chessboard"></div>
        <script>
            var html = '';
            for(var y = 0 ; y < 8 ; y++) {
                for(var x = 0 ; x < 8 ; x++) {
                    html += '<div class="chessboard-field';
                    if(x%2-y%2) { html += ' black'; }
                    html += '"></div>';
                }
                html += '<div style="clear:both;"></div>';
            }
            document.getElementById("chessboard").innerHTML = html;
        </script>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 01/03/2019 18:48:13 door Frank Nietbelangrijk
 
Hichem touati

hichem touati

03/03/2019 15:22:36
Quote Anchor link
dank allen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.