Scheldwoorden eruit halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »
Dylan -

Dylan -

08/12/2012 14:56:32
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een script gemaakt om er voor te zorgen dat als iemand scheld dat dat woord word verwijderd en dat ik een melding krijg. Ik heb nu dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
$words
= array('yolo', 'scheld');
$found = array();

foreach($words AS $word) {
    
    $_GET['r'] = strtolower($_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('.', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('-', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('<', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('>', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(',', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('_', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('+', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('/', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('\\', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('!', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('@', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('#', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('$', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('%', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('^', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('&', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('*', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('(', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(')', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('?', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('~', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('`', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('{', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('}', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('[', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(']', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(':', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace(';', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('¨', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('¨', '', $_GET['r']);
    $_GET['r'] = str_replace('^', '', $_GET['r']);
    
    echo $_GET['r'].'<br>';
    $find = strpos($word, $_GET['r']);

    
    if($find === true) {
        
        $found[] = $word;
        
    }

        
//unset($find);
            
}

if(count($found) != 0) {
    echo 'ja';
    
}
else {
    echo 'nee';
}





?>

Als de GET Waarde R nu bijvoorbeeld 'yolo' is zegt het script nee, terwijl yolo wel gewoon in de array staat. Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:15:41
 
Erwin H

Erwin H

08/12/2012 15:12:54
Quote Anchor link
Volgens mij kan je zo 30 regels overbodige code uit je script halen.... Weleens de beschrijving van str_replace op php.net gelezen?
Quote:
search: The value being searched for, otherwise known as the needle. An array may be used to designate multiple needles.


En als je dan toch op php.net bezig bent, ook even kijken naar de beschrijving van strpos:
Quote:
Returns the position of where the needle exists relative to the beginning of the haystack string (independent of offset). Also note that string positions start at 0, and not 1.


De handleiding op php.net is er niet voor niets, gebruik het.
 
Henk Verhoeven

Henk Verhoeven

08/12/2012 17:39:17
Quote Anchor link
Volgens mij doe je hier twee dingen:
1) Opschonen van de binnenkomende string
2) Woorden zoeken in de opgeschoonde tekst

Het opschonen kan nog efficienter met preg_replace. Je hebt dan waarschijnlijk aan 1 pattern genoeg, iets in de geest van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$opgeschoond = preg_replace('~[^\\w\\s]~', '', $_GET['r']);

(dit haalt wellicht nog wat meer karakters weg. Je kunt ook alle karakters die je wilt verwijderen er in zetten na tussen [ en voor ] maar dan moet je die nog wel escapen dus dat is wat meer uitzoekwerk).

preg_ is in moderne versies van PHP zowiezo vaak sneller omdat er een optimalisatie in zit voor patterns die je opnieuw gebruikt (werkt ook over meerdere aanroepen van je script heen).

Verder wil je misschien op hele woorden zoeken in plaats van op lettercombinaties. Want jouw script ziet volgens mij 'De schelde is een mooie rivier' als schelden. Dat kun je natuurlijk doen door spaties om je scheldwoorden heen op te nemen, en ook spaties om $opgeschoond heen. Maar dan moet je eigenlijk ook eerst in $opgeschoond harde returns en zo vervangen door spaties. Het kan ook in een keer met preg_match_all door om de gezochte woorden aan weerszijden een '/s' op te nemen, gescheiden door |. Een totaalpattern kun je dan maken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$pattern = '~/s';
forEach($words as $i => $word) {
    $pattern .=  $word;
     if ($i > 0) $pattern .= '/s|/s';
}
$pattern .= '/s~i';

Dit zou met array('yolo', 'scheld') het pattern '~/syolo/s|/sscheld/s~i' moeten geven.
Deze werkt dankzij de i op het einde hoofdletter-ongevoelig. Je moet ook hier wel spaties rond $opgeschoond toevoegen anders mis je scheldwoorden aan het begin en het einde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (preg_match($pattern, ' '. $opgeschoond. ' '))
    echo 'ja';
else
    echo 'nee';


N.B. ik heb de patterns niet getest. Meestal doen mijn patterns het pas na wat debuggen, dus dat kan nog wat puzzelen zijn.
Gewijzigd op 09/12/2012 10:51:52 door Henk Verhoeven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.