scheldwoordenfilter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »
Marcel K

Marcel K

23/01/2007 16:57:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een scheldwoordenfilter waarbij de foute woorden vervangen moeten worden door goede woorden.
Bijvoorbeeld: teringlijer => onaardig persoon
De foute en goede woorden zijn opgeslagen in een tabel met als structuur:

CREATE TABLE `smart_badwords` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`bad` varchar(32) NOT NULL,
`good` varchar(32) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 AUTO_INCREMENT=3 ;

de source-code van de fuctie is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
function badwords($params)
 {
  global $db;

  if (!empty($params['tekst'])) {
    $tekst = $params['tekst'];

    $sql = "SELECT bad, good FROM `smart_badwords`";
    $result=$db->sql_query($sql);
    if ($db->sql_numrows($result) >0){
         while ($row =$db->sql_fetchrow($result)) {
             $badwords[]=$row;
         }
    }

    foreach($badwords as $fout => $goed )   {
            $invoer = preg_replace('#'.preg_quote($fout,'#').'#i',$goed,$tekst);
        }
    }
    return $invoer;

 }


Ik krijg constant foutmeldingen als: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Parameter mismatch, pattern is a string while replacement in an array. in D:\AppServ\www\2m-smart\function.badwords.php on line 28

Echter, door een niet aflatende hoofdpijn veroorzaakt door medicijnen zie ik momenteel geen oplossing. Het is tevens voor mij ook de eerste keer dat ik met preg_replace enzo werk, dus dat begrijp ik ook nog niet zo goed.

Wie kan mij helpen met dit probleempje ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:36:03
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

23/01/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Je geeft geen geldige regex op. Misscjien is het makkelijker om str_replace te gebruiken

$resultaat = str_replace($zoeken_naar, $vervangen_met, $zoeken_in);
 
Marcel K

Marcel K

23/01/2007 17:13:00
Quote Anchor link
Het probleem zit zo te zien dat ik het array niet goed op orde heb, maar ik zie nu even niet hoe ik dat kan veranderen.
 
Niek s

niek s

23/01/2007 17:21:00
Quote Anchor link
Waarom niet zo? :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function badwords($params)
 {

  global $db;

  if (!empty($params['tekst'])) {
    $tekst = $params['tekst'];

    $sql = "SELECT bad, good FROM `smart_badwords`";
    $result=$db->sql_query($sql);
    if ($db->sql_numrows($result) >0){
         while ($row =$db->sql_fetchrow($result)) {
             $invoer = str_replace($row['bad'],$row['good'],$invoer);
         }
    }

    return $invoer;

 }

?>
 
Marcel K

Marcel K

23/01/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Het idee is leuk maar werkt niet, maar 1 woord wordt vervangen.
In de tabel staat om te proberen:
rij 1 : fout - goed
rij 2: fout2 - goed2
ik roep aan als volgt:
$tekst = "wat een fout en fout2";
$bla = badwords($tekst);
echo $bla;

Dit zou dus moeten geven: wat een goed en goed2
Resultaat is echter: wat een fout en goed2

Er wordt dus alleen het laatste woord vervangen ??

btw, code was ook niet helemaal goed, zou met jouw voorbeeld moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function badwords($tekst)
 {
  global $db;

    $sql = "SELECT bad, good FROM `smart_badwords`";
    $result=$db->sql_query($sql);
    if ($db->sql_numrows($result) >0){
         while ($row =$db->sql_fetchrow($result)) {
             $invoer = str_replace($row['bad'],$row['good'],$tekst);
         }

    }
    return $invoer;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel K
 
Robin Albers

Robin Albers

23/01/2007 17:47:00
Quote Anchor link
en als je het zo probeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function badwords($params)
 {

  global $db;

  if (!empty($params['tekst'])) {
    $tekst = $params['tekst'];

    $sql = "SELECT bad, good FROM `smart_badwords`";
    $result=$db->sql_query($sql);
    if ($db->sql_numrows($result) >0){
         while ($row =$db->sql_fetchrow($result)) {
             $invoer. = str_replace($row['bad'],$row['good'],$invoer);
         }
    }

    return $invoer;

 }

?>
 
Marcel K

Marcel K

23/01/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Dat gaat ook niet goed Robin, iedere keer dat de lus wordt doorlopen wordt $invoer bij $invoer gevoegd.
Resultaat bij 2 rijen in de database:
wat een goed en goed2wat een fout en goed2

Het werkt dus gedeeltelijk zo te zien, maar mag maar 1 keer uitgevoerd worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.