scherm formaat naar de database gaat fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/06/2011 19:55:43
Quote Anchor link
Voorbeeld van een ajax request om een review te verwijderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
                        $(".delreview").click(function(){
                            id = $(this).attr("id").replace("delreview", "");
                            
                            $.ajax(
                            {
                                type: "POST",
                                url: "ajax.php",
                                data: "action=delreview&id="+id,                                
                                complete: function(data)
                                {
                                    if(data.responseText != "fout")
                                    {
                                        $("#num"+id).slideUp("slow");
                                    }
                                    else
                                    {
                                        alert("De review kon niet worden verwijderd.");
                                    }
                                }                        
                            });
                        });


Wanneer er in ajax.php iets niet goed gaat doe je echo 'fout'; en dan krijg je een alert in je scherm
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:15:15
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 20:32:44
Quote Anchor link
ik snap niet wat ik met die jquery.ajax() moet doen
en op internet ook niet dan zie ik weer een link naar een andere site.
dit heb ik en gebrobeert

// scherm formaat
$width = "<script>document.write(screen.width); </script>";
$height = "<script>document.write(screen.height); </script>";

+ var width = $(window).width();
+ var height = $(window).height();

+ $.post("statistieken.php", { schermBreedte: width, schermHoogte: height }, function(data) {
+ alert("Data Loaded: " + data);
+ });

$resolutie = $width ." X ".$height;
$file = "res.txt";
$fopen = fopen($file, "a");
fwrite($fopen, $resolutie);
fclose($fopen);

zo als je kan zien heb ik ze gewoon van variabele in de database willen stoppen ik zie wel wat hij doet maar zie geen oplossing.
toen dacht ik het naar een file teschrijven en die slaat het zelfde op dus ook niet goed, toen kreeg ik jquery.ajax() maar dan krijg ik gelijk een fout melding.
ik zou cht niet weten hoe ik met dat ajax moet omgaan. en naar welke punten ik zou kijken allemaal vraagtekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 20:34:55
Quote Anchor link
statistieken.php die verwerkt de data. Daarin moet je de data opvangen en naar je database/textfile sturen.

Zie ook eens Vincents code. Als je even goed kijkt kan je deze gebruiken voor jouw resolutie-implementatie.
Gewijzigd op 02/06/2011 20:35:46 door - Ariën -
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 21:18:28
Quote Anchor link
voor mij blijf je in raadsels praten.

moet ik me scherm resolutie in een klein paginatje maken en dan de rest door gaan in de volgende pagina ?

de 2 de pagina zou dan statistieken.php zijn met met get schermBreedte en schermHoogte klopt dat dan wel ?
of heb ik het dan nog fout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 21:31:14
Quote Anchor link
het is geen GET maar POST waarin de resoluties staan.
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 21:50:32
Quote Anchor link
kan je met post in de file statistieken.php die waarde weer uitlezen ?
met post geef je toch de waardes mee aan het bestand?

hoe lees ik de waardes dan weer in?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 22:09:08
Quote Anchor link
$_POST['schermBreedte'] en $_POST['schermHoogte']

Je zou voor de grap eens in statistieken.php de $_POST waardes eens kunnen mailen of ergens in kunnen opslaan, zodat je weet wat er in zit.
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 22:28:53
Quote Anchor link
echo $_POST['schermHoogte']

mag al niet. wat leuk allemaal zou dat geklooi een paar uur verder en niks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 22:35:54
Quote Anchor link
waarom mag dat niet volgens jouw?

Als het goed is zou je die data ook in je alert() moeten zien.

Laat anders eens zien wat je hebt aan code? Nu wordt het echt gokken.
Laat eens een voorbeeld zien?
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 22:39:46
Quote Anchor link
<script type="text/javascript">
<!--
var width = $(window).width();
var height = $(window).height();

$.post("statistieken.php", { schermBreedte: width, schermHoogte: height }, function(data) {
alert("Data Loaded: " + data);
});
//-->
</script>

en in statistieken.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo $_GET['schermBreedte'];
echo $_GET['schermHoogte'];
?>


krijg niks te zien
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 22:41:47
Quote Anchor link
Ik vind Vincents voorbeeld wat beter. Gebruik die eens...

En laad je jQuery ook in? Nogmaals, het is POST, geen GET.
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2011 22:41:56
Quote Anchor link
ga eens een beginnerstut php lezen aub.
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 22:49:27
Quote Anchor link
ik loop de hele tijd al te vertellen dat ik gen enkel verstand heb van ajax of javascript
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2011 22:53:53
Quote Anchor link
Van php blijkbaar ook niet maar oke.. Zoals Aar dus al zegt moet je $_POST gebruiken idpv $_GET en dat is geen ajax of javascript maar gewoon php
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 22:59:36
Quote Anchor link
jij snapt het ook niet ik geeft namen mee in string mee di kan je op paken met get. maar laat alles maar zitten blij dat jij alles wel weet en zo goed geholpen heb
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2011 23:03:44
Quote Anchor link
Indien er zaken in je url staan kan je die inderdaad ophalen met $_GET. Is dit het geval?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 23:05:18
Quote Anchor link
Ronald E op 02/06/2011 22:49:27:
ik loop de hele tijd al te vertellen dat ik gen enkel verstand heb van ajax of javascript

Ook daar zijn tuts voor.

Verder als je wat je nu hebt in je <script> zal dit nooit werken.
je roept jQuery niet aan, je laadt het niet in....

Doe dat eerst eens....
Gewijzigd op 02/06/2011 23:07:05 door - Ariën -
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 23:07:21
Quote Anchor link
sluit deze topic maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 23:08:05
Quote Anchor link
Omdat?

Je topic is verder conform de regels hoor?
 
Ronald E

Ronald E

02/06/2011 23:12:56
Quote Anchor link
van wegen de goede hulp.
bedankt
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.