schrijven naar txt bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hanneke

Hanneke

10/10/2003 09:52:00
Quote Anchor link
Hello allemaal,

voor al die mensen die zich stierlijk vervelen en op nietszeggende berichtjes zitten te wachten:

Ik heb een HEEEEEEELLLL verschrikkelijk simpel scriptje en toch werkt het niet... Tis voor een wegschrijvertje naar een textfile en het luidt als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP
function opslaan($naam) {
$file = fopen("praatje.txt", "a");
fputs($file,$naam);
fclose($file);
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
include("praatje.txt");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:53:08
 
B a s
Beheerder

B a s

10/10/2003 10:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP
function opslaan($naam) {
$file = fopen("praatje.txt", "a");
fputs($file,$naam);
fclose($file);
}

?>


dus als je doet:
$naam_opslaan = opslaan("Hanneke");

en daarna:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
include("praatje.txt");
?>


zie je niets??

Krijg je ook een error message? Heb je het bestand praatje.txt wel de juiste rechten gegeven?

chmod:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/index.php?cat=8&id=54
 
Hanneke

Hanneke

10/10/2003 10:13:00
Quote Anchor link
Ik krijg helemaal nix... ik heb mijn txt netjes gechmod, dus daar kan het niet aan liggen... als ik een stukje tekst in mijn txt zet en ik include hem daarna in mijn pagina, kan ik het ook gewoon lezen... hij wil alleen niets toevoegen...

Ik krijg ook geen errors... dat zou ik nog logischer vinden, maar hij loopt gewoon netjes het hele scriptje door en opent het txt filetje en dan... heeft ie er nix in geschreven... moet ik nog iets aanpassen in het scriptje zelf dan?
 
B a s
Beheerder

B a s

10/10/2003 10:23:00
Quote Anchor link
probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP  
function opslaan($naam)
{

  $bestand = "praatje.txt";
  if (file_exists($bestand))
  {

     $fp = fopen($bestand, "at");  
     fputs($fp, $naam);  
     fclose($fp);  
  }

  else
     echo "bestand bestaat niet";
}
  
?>


als het nog niet werkt, haal die t dan weg achter fopen().

dus dan wordt het gewoon $fp = fopen($bestand, "a");

ipv

$fp = fopen($bestand, "at");
 
Hanneke

Hanneke

10/10/2003 10:31:00
Quote Anchor link
mmmm, het werkt nog niet... ik word er moe van! Hij schrijft er gewoon nix bij! Ik ga nog wel eens in mijn phpboek duiken... kan het misschien aan de server liggen? Zal toch niet?
 
Miranda Verburg

Miranda Verburg

10/10/2003 10:46:00
Quote Anchor link
Haai Hanneke! Nog een meisje, leuk!

Ik ga het scriptje wel even proberen bij mijn hosting
 
Hanneke

Hanneke

10/10/2003 11:02:00
Quote Anchor link
Haai Miranda,

Leuk? Zijn er zo weinig meisjes alhier dan? :) Lief dat je dat even wilt proberen, als het bij jou werkt, dan weet ik igg dat het niet aan het scriptje ligt... Dat zou dan weer een berg frustraties schelen... hihi!
 
Miranda Verburg

Miranda Verburg

11/10/2003 00:30:00
Quote Anchor link
Haai Hanneke!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP  
function opslaan($naam)
{

  $bestand = "praatje.txt";
  if (file_exists($bestand))
  {

     $fp = fopen($bestand, "at");  
     fputs($fp, $naam);  
     fclose($fp);  
  }

  else
     echo "bestand bestaat niet";
}


opslaan("Miranda Verburg<br>");

include("praatje.txt");  
?>


dit heb ik en het werkt hier wel hoor! misschien ligt het wel aan waar je je website hebt? ik heb praatje.txt 777 chmod gedaan

en ja er zijn hier niet veel meisjes :)
alleen ik, witgatje en jij dan nu! drie

doeiiii
Gewijzigd op 11/10/2003 00:31:00 door Miranda Verburg
 
Hanneke

Hanneke

14/10/2003 18:45:00
Quote Anchor link
Haai Miranda,

Dankjewel zeg, voor het testen! Dan moet er toch iets aan de hand zijn met de server ofzow... ik zal het nog eens proberen! Mijn txt heb ik ook op 777 gechmod, dus daar kan het dan niet aan liggen...

Drie meisjes maar??? Jeetje, wat zijn we dan zwak vertegenwoordigd... :(

Groetjes, Hanneke!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.