screen.width waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 17:27:00
Quote Anchor link
ik kan geen java.
maar kan ik van screen.width en van screen.height gewoon de waar de krijgen?
iets van $sheight=screen.height en $swidth=screen.width.
dat hoop ik te minste.

Ronald
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:58:55
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 17:47:00
Quote Anchor link
Je bedoelt een JavaScript waarde in een PHP variabel stoppen? Dat gaat niet lukken.
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 17:55:00
Quote Anchor link
tja hoe ik dat ook wil weet ik niet.
maar ik wil op één of andere manier $sheight en $swidth gevuld hebben.
 
M Ypma

M Ypma

05/08/2007 18:43:00
Quote Anchor link
een betere vraag is misschien:
waarom zou je dat willen?
ik kan namelijk me geen goede situatie voorstellen waarin je dat nodig hebt...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Het kan overigens wel; je vraagt via JS de breedte en de hoogte op. Daarna doe je:

window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;

Op die pagina kun je dan via GET de waarden opvragen.
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 18:48:00
Quote Anchor link
Tjsa, op die manier wel, maar niet rechtstreeks. Had ik nog niet aan gedacht :D
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.08.2007 18:45:
Het kan overigens wel; je vraagt via JS de breedte en de hoogte op. Daarna doe je:

window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;

Op die pagina kun je dan via GET de waarden opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;
?>

kan ik dit zo in een pagina zetten ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ronald E
 
Gerard M

Gerard M

05/08/2007 20:58:00
Quote Anchor link
Het is JavaScript, geen PHP dus het moet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script language="JavaScript">
<!--
window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;
//-->
</script>
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 22:59:00
Quote Anchor link
oke bedank java ben ik niet in thuis
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/08/2007 23:02:00
Quote Anchor link
beter zo, anders blijft je pagina vernieuwen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    if(!$_GET['w'] || !$_GET['h'])
    {

        echo '
        <script language="javascript" type="text/javascript">
        window.location = \'nieuwepagina.php?w=\' + self.screen.width + \'&h=\' + self.screen.height;
        </script>'
;
    }

?>


edit: JAVA is geen javascript (klikt u op de onderstreepte woorden)

Java is een andere programmeertaal waar jij zeker nog niets van snapt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Niels Janssen

Niels Janssen

05/08/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Pfff Java is echt een ramp, nooit aan beginnen als je de keuze hebt tussen C++ en Java. Heb je net een supergoed programma geschreven, doet precies wat je wilt, het enige probleem is dat het programma met een snelheid gaat van dikke str*nt door een trechter... heel jammer omdat het een best goed concept is om één lap code op alle platformen te kunnen draaien.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/08/2007 23:25:00
Quote Anchor link
@niels, als jij denkt dat je c++ boven java moet kiezen vanwege de snelheid van het opstarten van een programma moet je echt stoppen met programmeren.
 
Dennis Kottier

Dennis Kottier

12/06/2013 19:55:00
Quote Anchor link
Het gaat nu wel via de GET-methode, maar is het niet handiger/veiliger om de waarde via een verborgen input mee te sturen? Oftewel:
Quote:
<script language="javascript">
window.onload=function(){
document.getElementById('width').value = screen.width;
document.getElementById('height').value = screen.height;
};
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
print("
<form method='post'>
 <input type='hidden' id='width' name='width'>
 <input type='hidden' id='height' name='height'>
 <input type='submit' value='Krijg de maten van je beeldscherm!'>
</form>
"
);

$width = $_POST['width'];
$height = $_POST['height'];

if(!empty($width) and !empty($height))
{

print("De breedte van je beeldscherm bedraagt ". $width ." pixels, en de hoogte bedraagt ". $height ." pixels. ");
}

?>
De javascript staat in een onload-event, omdat de pagina + formulier eerst geladen moet zijn om alles uit te voeren.

Wat er in principe gebeurt is dat de javascript een standaardfunctie ingebouwd heeft - screen.width en screen.height. Deze halen de grootte van je beeldscherm op. Die waarden worden dan naar een input gestuurd (met id width en id height), en die worden dan verzonden via een formulier. Dit is al veel moeilijker hackbaar doordat er niks in de URL verschijnt.

Deze methode is best flexibel - je kunt de form-tag aanpassen zodat die doorverwijst naar een volgende pagina, om daar alles te gebruiken.

(werkende test staat hier)
Gewijzigd op 12/06/2013 20:14:30 door Dennis Kottier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2013 19:59:07
Quote Anchor link
Ronald E op 05/08/2007 22:59:00:
oke bedank java ben ik niet in thuis

Maar daar hoef je je dan geen druk over te maken. Java en JavaScript is beiden totaal anders. ;-)
 
Eddy E

Eddy E

12/06/2013 20:17:36
Quote Anchor link
Dennis Kottier op 12/06/2013 19:55:00:
maar is het niet handiger/veiliger om de waarde via een verborgen input mee te sturen?


Nee, beide 'onveilig', want beide zijn heel eenvoudig aan te passen.
Aan de andere kant... boeiend. Je doet er toch niets mee.

Mag ik vragen wat je er mee gaat doen?
Als het alleen maar 'tonen' is wat hun schermbreedte is: bepaar je de moeite. Dat interesseert niemand iets.
Als het voor opmaak is: bespaar je de moeite. Ga eens kijken naar de opmaaktaal CSS en dan vooral naar media-queries.
Als het voor opslaan van informatie van gebruikers is: ja leuk.... belangrijk?
 
Erwin H

Erwin H

12/06/2013 21:00:00
Quote Anchor link
Jullie hebben trouwens allemaal door dat dit een topic is uit 2007?
Just checking....
 
Eddy E

Eddy E

12/06/2013 21:02:07
Quote Anchor link
Euh nee. Kijk ik niet naar.
Is inderdaad nu wel gedateerd...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2013 21:50:03
Quote Anchor link
Erwin H op 12/06/2013 21:00:00:
Jullie hebben trouwens allemaal door dat dit een topic is uit 2007?
Just checking....

Maar toch heeft er iemand gereageerd ;-)

Overigens is het nutteloos om net javascript gegevens op te vragen, en die dan door te sturen naar een php script, en ze dan weer te tonen.
Iets wat je met JS op kunt vragen kan je ook tonen met JS
Gewijzigd op 12/06/2013 21:50:36 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.