screen.width waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 17:27:00
Quote Anchor link
ik kan geen java.
maar kan ik van screen.width en van screen.height gewoon de waar de krijgen?
iets van $sheight=screen.height en $swidth=screen.width.
dat hoop ik te minste.

Ronald
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 11:04:43
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 17:47:00
Quote Anchor link
Je bedoelt een JavaScript waarde in een PHP variabel stoppen? Dat gaat niet lukken.
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 17:55:00
Quote Anchor link
tja hoe ik dat ook wil weet ik niet.
maar ik wil op één of andere manier $sheight en $swidth gevuld hebben.
 
M Ypma

M Ypma

05/08/2007 18:43:00
Quote Anchor link
een betere vraag is misschien:
waarom zou je dat willen?
ik kan namelijk me geen goede situatie voorstellen waarin je dat nodig hebt...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Het kan overigens wel; je vraagt via JS de breedte en de hoogte op. Daarna doe je:

window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;

Op die pagina kun je dan via GET de waarden opvragen.
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 18:48:00
Quote Anchor link
Tjsa, op die manier wel, maar niet rechtstreeks. Had ik nog niet aan gedacht :D
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.08.2007 18:45:
Het kan overigens wel; je vraagt via JS de breedte en de hoogte op. Daarna doe je:

window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;

Op die pagina kun je dan via GET de waarden opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;
?>

kan ik dit zo in een pagina zetten ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ronald E
 
Gerard M

Gerard M

05/08/2007 20:58:00
Quote Anchor link
Het is JavaScript, geen PHP dus het moet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script language="JavaScript">
<!--
window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;
//-->
</script>
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 22:59:00
Quote Anchor link
oke bedank java ben ik niet in thuis
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/08/2007 23:02:00
Quote Anchor link
beter zo, anders blijft je pagina vernieuwen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    if(!$_GET['w'] || !$_GET['h'])
    {

        echo '
        <script language="javascript" type="text/javascript">
        window.location = \'nieuwepagina.php?w=\' + self.screen.width + \'&h=\' + self.screen.height;
        </script>'
;
    }

?>


edit: JAVA is geen javascript (klikt u op de onderstreepte woorden)

Java is een andere programmeertaal waar jij zeker nog niets van snapt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Niels Janssen

Niels Janssen

05/08/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Pfff Java is echt een ramp, nooit aan beginnen als je de keuze hebt tussen C++ en Java. Heb je net een supergoed programma geschreven, doet precies wat je wilt, het enige probleem is dat het programma met een snelheid gaat van dikke str*nt door een trechter... heel jammer omdat het een best goed concept is om één lap code op alle platformen te kunnen draaien.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/08/2007 23:25:00
Quote Anchor link
@niels, als jij denkt dat je c++ boven java moet kiezen vanwege de snelheid van het opstarten van een programma moet je echt stoppen met programmeren.
 
Dennis Kottier

Dennis Kottier

12/06/2013 19:55:00
Quote Anchor link
Het gaat nu wel via de GET-methode, maar is het niet handiger/veiliger om de waarde via een verborgen input mee te sturen? Oftewel:
Quote:
<script language="javascript">
window.onload=function(){
document.getElementById('width').value = screen.width;
document.getElementById('height').value = screen.height;
};
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
print("
<form method='post'>
 <input type='hidden' id='width' name='width'>
 <input type='hidden' id='height' name='height'>
 <input type='submit' value='Krijg de maten van je beeldscherm!'>
</form>
"
);

$width = $_POST['width'];
$height = $_POST['height'];

if(!empty($width) and !empty($height))
{

print("De breedte van je beeldscherm bedraagt ". $width ." pixels, en de hoogte bedraagt ". $height ." pixels. ");
}

?>
De javascript staat in een onload-event, omdat de pagina + formulier eerst geladen moet zijn om alles uit te voeren.

Wat er in principe gebeurt is dat de javascript een standaardfunctie ingebouwd heeft - screen.width en screen.height. Deze halen de grootte van je beeldscherm op. Die waarden worden dan naar een input gestuurd (met id width en id height), en die worden dan verzonden via een formulier. Dit is al veel moeilijker hackbaar doordat er niks in de URL verschijnt.

Deze methode is best flexibel - je kunt de form-tag aanpassen zodat die doorverwijst naar een volgende pagina, om daar alles te gebruiken.

(werkende test staat hier)
Gewijzigd op 12/06/2013 20:14:30 door Dennis Kottier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2013 19:59:07
Quote Anchor link
Ronald E op 05/08/2007 22:59:00:
oke bedank java ben ik niet in thuis

Maar daar hoef je je dan geen druk over te maken. Java en JavaScript is beiden totaal anders. ;-)
 
Eddy E

Eddy E

12/06/2013 20:17:36
Quote Anchor link
Dennis Kottier op 12/06/2013 19:55:00:
maar is het niet handiger/veiliger om de waarde via een verborgen input mee te sturen?


Nee, beide 'onveilig', want beide zijn heel eenvoudig aan te passen.
Aan de andere kant... boeiend. Je doet er toch niets mee.

Mag ik vragen wat je er mee gaat doen?
Als het alleen maar 'tonen' is wat hun schermbreedte is: bepaar je de moeite. Dat interesseert niemand iets.
Als het voor opmaak is: bespaar je de moeite. Ga eens kijken naar de opmaaktaal CSS en dan vooral naar media-queries.
Als het voor opslaan van informatie van gebruikers is: ja leuk.... belangrijk?
 
Erwin H

Erwin H

12/06/2013 21:00:00
Quote Anchor link
Jullie hebben trouwens allemaal door dat dit een topic is uit 2007?
Just checking....
 
Eddy E

Eddy E

12/06/2013 21:02:07
Quote Anchor link
Euh nee. Kijk ik niet naar.
Is inderdaad nu wel gedateerd...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2013 21:50:03
Quote Anchor link
Erwin H op 12/06/2013 21:00:00:
Jullie hebben trouwens allemaal door dat dit een topic is uit 2007?
Just checking....

Maar toch heeft er iemand gereageerd ;-)

Overigens is het nutteloos om net javascript gegevens op te vragen, en die dan door te sturen naar een php script, en ze dan weer te tonen.
Iets wat je met JS op kunt vragen kan je ook tonen met JS
Gewijzigd op 12/06/2013 21:50:36 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.