script formulier stuurt niet door naar .lu adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Solange coussement

solange coussement

14/01/2011 18:52:16
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben een absolute leek op gebied van PHP (dit formulier is mijn eerste kennismaking) en heb van mijn hosting een gratis script gekregen voor een basisformulier op mijn website.
Het mysterieuze is dat ik enkel de mails doorkrijg in mijn mailbox als ik een gmail adres ingeef. Ik woon in Luxemburg en heb normaal gezien een .lu adres. Helaas komen deze niet aan.
Ik heb vandaag 3 verschillende mailadressen ingevuld in het script, eindigend op lu, geen enkele bereikt mijn mailbox.
Als laaste poging heb ik dan mijn gmail.com adres ingegeven, en dat werkt wel...

Iemand een idee ?

Hieronder is het script waar ik mijn e-mail adres vervangen heb door 'mijnnaam'

Alvast bedankt voor jullie raad !
groetjes uit Luxemburg (op mijn forum profiel staat Antwerpen....had niet de mogelijkheid Luxemburg in te vullen bij de registratie....heb dan maar mijn vroegere thuisbasis aangeklikt)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<div align="center"><table width="50%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td><a name="form"></a><?php
    #/ Van Adres //  Adres van de afzender
    define("VAR_ADDRESS_FROM",    "$_POST[your_jss29s]");
    #/ Naar Email // Vul hier uw eigen emailadres in
    define("VAR_ADDRESS_TO",    "[email protected]");
    
    
    function
contactformProcess()
    {

    
        if(!ereg("^.+@.+\\..+$", $_POST[your_jss29s]))
        {

            contactformMain();
        }

        else
        {
            #/ Variabelen Opzetten
            $mail_headers .= "From: ".VAR_ADDRESS_FROM."\r \n";
            $mail_headers .= "Reply-To: ".VAR_ADDRESS_FROM."\r \n";
            $mail_headers .= "X-Mailer: PHP/" . phpversion() . "\r \n";
            $mail_headers .= "Content-type: text/html; charset=us-ascii\r\n";
            
            #/ Email opzetten
            $message = "<font face=\"Tahoma, Verdana, Arial\" size=\"2\"><br />
            <strong>Naam:</strong> $_POST[your_name]<br />
            <strong>E-mail:</strong> $_POST[your_jss29s]<br /><br />
            
            <strong>Bericht:</strong> "
.nl2br($_POST[your_message])."</font>";
            
            #/ Verzenden van de email
            mail(VAR_ADDRESS_TO,"Website Contactformulier",$message,$mail_headers);
    
            #/ Succes Bericht Tonen
            echo "<b><font color='red'>Bedankt, wij hebben uw bericht goed ontvangen!</font></b><br /><br />";
        }
    }
    
    
    function
contactformMain()
    {

        #/ Het eigenlijke contactformulier
        echo '<form action="contact.php#form" method="post">';
        
        #/ Naam
        echo 'Uw Naam:<br /><input name="your_name" type="text" size="30" value="'.htmlspecialchars(strip_tags($_POST[your_name])).'" />';  
        if(empty($_POST[your_name]) AND isset($_POST[Submit]))
        {

            echo '<br /><font color="#FF3300">* Gelieve aub uw naam in te vullen</font><br />';  
        }

        echo '';
        #/ Email
        echo '<br />Uw Email:<br /><input name="your_jss29s" type="text" size="30" value="'.htmlspecialchars(strip_tags($_POST[your_jss29s])).'" />';  
        if(!ereg("^.+@.+\\..+$", $_POST[your_jss29s]) AND isset($_POST[Submit]))
        {

            echo '<br /><font color="#FF3300">* Gelieve aub een geldig emailadres in te vullen</font><br />';  
        }

        echo '';
        #/ Bericht
        echo '<br />Uw Bericht:<br /><textarea  name="your_message" cols="80" rows="12">'.htmlspecialchars(strip_tags($_POST[your_message])).'</textarea>';  
        if(empty($_POST[your_message]) AND isset($_POST[Submit]))
        {

            echo '<br /><font color="#FF3300">* Gelieve aub een bericht in te vullen</font><br />';  
        }

        
        #/ Verzenden van de ingevulde informatie
        echo '<div style="text-align:center"><br /><input name="Submit" type="submit" value="Bericht Verzenden"/><input name="filter" type="hidden" value="process"/></div>';
        echo '</form>';
    }

    
    
    #/ Handling object
    switch($_POST[filter])
    {
        case
"process":
            contactformProcess();
        break;
        default:

            contactformMain();
        break;
    }

    
?>
</td>
  </tr>
</table>

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 14/01/2011 19:00:50 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:19:51
 
- SanThe -

- SanThe -

14/01/2011 19:04:01
Quote Anchor link
De html in de mail is niet valid.
De mailheaders kloppen niet.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
Er zitten veel notices in dit script.
De functie ereg is antiek en wordt afgeraden te gebruiken.
http://nl2.php.net/ereg

Zet dit bovenin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest
?>
 
Tikkes C

Tikkes C

14/01/2011 19:06:34
Quote Anchor link
Tip 1: In php is het belangrijk je variabelen (startend met $) buiten aanhalingstekens te brengen, binnen aanhalingstekens staat steeds een string.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    #/ Van Adres //  Adres van de afzender
    define("VAR_ADDRESS_FROM",    $_POST['your_jss29s']);
    #/ Naar Email // Vul hier uw eigen emailadres in
    define("VAR_ADDRESS_TO",    "[email protected]");
?>


zo ook hier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$message
= "<font face=\"Tahoma, Verdana, Arial\" size=\"2\"><br />
            <strong>Naam:</strong> "
. $_POST['your_name'] ."<br />
            <strong>E-mail:</strong>"
. $_POST['your_jss29s'] ."<br /><br />
            
            <strong>Bericht:</strong> "
.nl2br($_POST[your_message])."</font>";
?>



bij een $_POST dient de naam ervan (tussen de [ ]) wel tussen aanhalingstekens.
Gewijzigd op 14/01/2011 19:08:48 door Tikkes C
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/01/2011 19:12:45
 
Solange coussement

solange coussement

14/01/2011 19:23:01
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle reacties.

Oei...dat ziet er allemaal moeilijk uit, maar ik ga het seffes eens rustig en stap voor stap bekijken.

Het kan wel zijn dat het niet allemaal klopt, maar ik kan er niet bij dat het WEL werkt wanneer ik mijn gmail adres invul en NIet bij een .lu adres. Dat is toch niet logisch ? Heeft iemand hier een 'simpele' verklaring voor ?

Ik hou jullie op de hoogte als ik de correcties die jullie hierboven aangeven heb ingevoerd.

Nogmaals bedankt en Groetjes,
Solange
 
- SanThe -

- SanThe -

14/01/2011 19:40:59
Quote Anchor link
Niet elke mailserver werkt hetzelfde. Het kan zijn dat de één een mail wel accepteert en een ander niet. En jouw mail is niet correct dus is geweigerd worden niet uitgesloten.
 
Solange coussement

solange coussement

14/01/2011 21:20:14
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb aangepast wat hierboven vermeld staat (weliswaar zonder kennis van php heb ik dit gewoon overgenomen zonder voorlopig te weten wat het allemaal inhoudt).

Nu krijg ik alvorens het formulier te kunnen invullen volgende error op regel 11 van het script
Parse error: syntax error, unexpected '"', expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING

Ik ga er zo niet uitraken vrees ik. Ik ben bereid om dit stap voor stap te leren, maar als ik pas een formulier op mijn site kan zetten na het leren van php gaat het nog lang duren vrees ik....(mama zijnde en full time werkend heb ik niet zoveel studietijd over :-(
Ik probeer in het weekend nog wat te experimenteren en laat jullie in elk geval weten wat het resultaat is.

Groetjes,
Solange
 
- SanThe -

- SanThe -

14/01/2011 21:44:58
Quote Anchor link
Geef de code rondom de error eens.
 
Solange coussement

solange coussement

14/01/2011 21:57:50
Quote Anchor link
Hallo,

Hierbij de code zoals ik ze heb overgenomen uit bovenstaande correcties :

<table width="50%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td><a name="form"></a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

 
    #/ Van Adres //  Adres van de afzender

    define("VAR_ADDRESS_FROM",    $_POST['your_jss29s']);
    #/ Naar Email // Vul hier uw eigen emailadres in
    define("VAR_ADDRESS_TO",    "mijn [email protected]");

Wanneer ik het zo upload krijg ik dus die erro...

Alvast bedankt !
groetjes,
solange
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2011 00:27:28
Quote Anchor link
In dit stukje zie ik geen fout. Heb je wel de relevante regels gegeven?
 
Solange coussement

solange coussement

15/01/2011 11:48:21
Quote Anchor link
Hallo,
Goed nieuws !

Ondertussen werkt het originele script wel met mijn luxemburgse e-mail adres. De medewerker van mijn hostingbedrijf heeft bij hen intern aanpassingen gedaan aan de firewall settings en nu komen m'n mails dus wel door.
Voorlopig ben ik dus gered.....al besef ik wel dat enige basiskennis van php geen overbodige luxe zou zijn. Staat dan ook on program voor de komende maanden....
In elk geval, een extra bedankje voor jullie reacties en ik kom hier zeker nog terug...
Groetjes uit Luxemburg,
Solange
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.