script hulp om 2 plaatsen en prijs te bepalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

08/01/2019 13:28:02
Quote Anchor link
Weet iemand waar ik een php sript kan vinden om eerst een luchthaven te selecteren en daarna het ophaaladres en hiervan de prijs weer te geven. Mijn PHP kennis is beperkt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:57:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2019 13:36:12
Quote Anchor link
Basistechnisch lijkt het makkelijk te bouwen met PHP en MySQL.

Wat is precies je doel, en je concrete vraag?
En wat is tot nu toe je kennis? En heb je al iets gebouwd?
Gewijzigd op 08/01/2019 13:36:35 door - Ariën -
 
Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

08/01/2019 14:00:23
Quote Anchor link
Ik heb nog een php script dat ik vroeger gemaakt heb en hierin kun je het land kiezen waarna er een prijs wordt weergegeven die ingesteld is per land voor de verzending. Het is een beetje hetzelfde principe dat ik nodig heb maar in plaats van enkel het land moet er een 2 de keuze bijkomen, bv de plaats. De prijs moet dan berekend worden door het gekozen land en de gekozen plaats samen te voegen. Hieronder mijn huidige script.
$landen = array(
"BE" => "Belgi&euml",
"BG" => "Bulgarije",
"CY" => "Cyprus",
"DK" => "Denmark",
"DE" => "Deutschland",
"EE" => "Estland",
"FI" => "Finland",
"FR" => "France",
"GR" => "Greece",
"HU" => "Hongarije",
"IE" => "Ireland",
"IT" => "Italia",
"LV" => "Letland",
"LT" => "Litouwen",
"LU" => "Luxembourg",
"MT" => "Malta",
"NL" => "Nederland",
"AT" => "Osterreich",
"PL" => "Polen",
"PT" => "Portugal",
"RO" => "Roemenia",
"SLO" => "Slovenia",
"SK" => "Slowakije",
"ES" => "España",
"CZ" => "Tsjechi&euml",
"TR" => "Turkije",
"GB" => "United Kingdom",
"SE" => "Sweden"
);

$verzendkost = array(
"BE" => "3.70",
"BG" => "9.50",
"CZ" => "9.50",
"DK" => "9.50",
"DE" => "4.20",
"EE" => "9.50",
"GR" => "9.50",
"ES" => "9.50",
"FR" => "4.20",
"HR" => "9.50",
"IE" => "9.50",
"IT" => "9.50",
"LV" => "9.50",
"LT" => "9.50",
"LU" => "4.20",
"MT" => "9.50",
"NL" => "3.70",
"AT" => "4.20",
"PL" => "9.50",
"PT" => "9.50",
"RO" => "9.50",
"SLO" => "9.50",
"SK" => "9.50",
"ES" => "9.50",
"CZ" => "9.50",
"TR" => "9.50",
"GB" => "4.20",
"SE" => "9.50"
);




$land= isset($_GET['lc']) ? $_GET['lc']:'';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2019 14:07:01
Quote Anchor link
je hebt nu hoofdzakelijk enkel twee array's gemaakt. Een array met vliegvelden is ook dan aan te bevelen, want daar ging het toch ook om? Of bedoelde je een land?
Wat is je kennis tot nu toe?
Gelieve graag enkel relevante code te plaatsen. En graag dan tussen [code] en [/code].
Gewijzigd op 08/01/2019 14:08:44 door - Ariën -
 
Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

08/01/2019 14:59:16
Quote Anchor link
hieronder mijn aangemaakte code. Ik krijg niks te zien op het scherm.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$luchthaven
= array(
                "Zaventem" => "50",
                "Charleroi" => "100",
                "Luik" => "110",
                "Oostende" => "70",
                "Eindhoven" => "100",
                "Schiphol" => "170",
                "Maastricht" => "115",
                "Rotterdam" => "115",
                "Groningen" => "230",
                "Frankfurt" => "230",
                "Dusseldorg" => "190",
                "Keulen" => "220",
                "Weeze" => "230",
                "Chales De Gaule" => "270",
                "Rungis" => "300",
                "Lyon" => "500",
                
               );

              
$gemeente = array(
                "Stekene" => "10",
                "Sint-Gillis waas" => "10",
                "Sint-Niklaas" => "10",
                "Meerdonk" => "10",
                "Hulst" => "15",
                "Kloosterzande" => "20",
                "Terneuzen" => "20",
                "Sluis" => "30",
                
              
                 );


$uitkomst = $luchthaven + $gemeente;

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2019 15:20:23
Quote Anchor link
Het script genereert ook geen enkele output. Je echo'ed ook helemaal niets.

Ook geef je niet aan welke gemeente en welke luchthaven je wilt optellen.

Zo kan het wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$uitkomst
= $luchthaven['Luik'] + $gemeente['Hulst'];
echo $uitkomst;
?>


Getallen waar je mee rekent zijn integers, en horen niet tussen quotes.
Gewijzigd op 08/01/2019 15:33:07 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2019 15:33:20
Quote Anchor link
Jimmy Vanbrussel op 08/01/2019 14:59:16:
hieronder mijn aangemaakte code. Ik krijg niks te zien op het scherm.

En als ik vragen mag ... op basis van jouw stukje code ... wat had jij dan verwacht dat je op het scherm zou zien? Daar ben ik wel erg benieuwd naar.
 
Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

08/01/2019 16:20:56
Quote Anchor link
Ik zou een dropdown willen waar ze de luchthaven kunnen kiezen en 1 waar ze de gemeente kunnen kiezen.
De prijs moet dan berekend worden aan de hand van de gekozen luchthaven en de gekozen gemeente.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2019 17:05:44
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: Maak eerst het formuliertje, en zorg dat de vliegvelden en gemeentes er in staan.
 
Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

10/01/2019 17:34:52
Quote Anchor link
Ik heb een formulier gemaakt en de keuzes maken werken perfect. Kan iemand mij aub helpen hoe ik bij de gemeente en de luchthaven een prijs kan zetten die hij dan samen rekent en onderaan weergeeft. Hieronder de code.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>PHP Get Value of Select Option and Radio Button</title>

<!-- include css file here-->
<link rel="stylesheet" href="css/style.css"/>

</head>
<body>
<div class="container">
<div class="main">
<h2>PHP Multiple Select Options and Radio Buttons</h2><hr/>
<form method="post" action="form.php">

<!---------Select Option Fields starts here------>
<label class="heading">Selecteer uw gemeente</label><br/><br/>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
                echo"<select name='Gemeente[]' multiple>";
            echo"<option value='Hulst'>Hulst</option>";
            echo"<option value='Terneuzen'>Terneuzen</option>";
            echo"<option value='Sluis'>Sluis</option>";
            echo"<option value='Stekene'>Stekene</option>";
            echo"<option value='Sint-Gillis waas'>Sint-Gillis waas</option>";
            echo"<option value='Meerdonk'>Meerdonk</option>";
            echo"<option value='Beveren'>Beveren</option>";
            echo"<option value='Zwijndrecht'>Zwijndrecht</option>";
            echo"<option value='Antwerpen'>Antwerpen</option>";
            echo"<option value='Deurne'>Deurne</option>";
            echo"<option value='Berchem'>Berchem</option>";
            ?>

</select><br/><br/>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include'select_value.php'; ?>

<hr/>

<!---------Radio Button starts here------>
<label class="heading">Luchthaven :</label><br/>
<input type="radio" name="luchthaven" value="Zaventem">Zaventem
<input type="radio" name="luchthaven" value="Antwerpen">Antwerpen<br/>
<input type="radio" name="luchthaven" value="Charleroi">Charleroi
<input type="radio" name="luchthaven" value="Oostende">Oostende<br/><br/>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include'radio_value.php'; ?>
<hr/>
<input type="submit" name="submit" value="Kies een luchthaven" />

</form>
</div>


</div>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2019 17:41:44
Quote Anchor link
Kan je code-tags gebruiken? Dat leest makkelijker. Zie ook de Veelgestelde Vragen.

Verder is het een goed idee om je gemeenten en vliegvelden uit te lezen met foreach() {}. Dan kan je de waarde in je
Value van je selectbox gebruiken.
Gewijzigd op 10/01/2019 17:44:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/01/2019 19:03:57
Quote Anchor link
Is er ook een verband tussen deze twee? Dus afhankelijk van een gemeente heb je maar de keuze uit een aantal luchthavens of vice versa?
 
Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

10/01/2019 19:13:38
Quote Anchor link
Ja, eerst de gemeente kiezen en dan de luchthaven. Er moeten later nog luchthavens en gemeentes bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2019 19:19:51
Quote Anchor link
Lees eerst je gemeenten en luchthavens uit met foreach, en vul daarmee je selectbox.

In je foreach is de naam (bijv. Zaventem) de key, en de getalwaarde is de value.
Een selectbox lijkt mij handiger dan radio-buttons. Want een selectbox kan een labelnaam in option (de plaatsnaam) én een value bevatten, maar een radio-button enkel een value bevatten.

Zie ook: http://www.chronoengine.com/faqs/2679-what-are-the-differences-between-select-drop-downs-radio-buttons-and-checkboxes.html
Gewijzigd op 10/01/2019 20:52:01 door - Ariën -
 
Jimmy Vanbrussel

Jimmy Vanbrussel

11/01/2019 10:34:55
Quote Anchor link
foreach ($key=>Hulst, $value=>15) {
echo"<option value='Hulst'>Hulst</option>"}
Ik heb bovenste code geprobeerd maar het geeft een foutmelding. Blijkbaar geeft die komma tussen Hulst en $value een probleem. Ik ben niet goed op de hoogte van foreach. Het enige dat ik vind is met as ertussen maar ik heb geen idee hoe ik dat hier moet gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2019 11:18:44
Quote Anchor link
@Jimmy

Als je gaat programmeren, kun je niet zomaar iets typen en hopen dat het werkt. Het luistert allemaal heel erg nauw. Ik weet niet of je dit nu aan het doen bent als hobby, maar als het iets professioneels/commercieels is, raad ik je aan om het uit te besteden, want het lijkt erop dat je op dit moment nog niet voldoende weet waar je mee bezig bent.

Als tip verwijs ik je graag door naar de documentatie/website van PHP: www.php.net

Daar kun je bijvoorbeeld ook informatie vinden over de 'foreach'-functie: www.php.net/foreach
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2019 13:54:04
Quote Anchor link
Misschien is een basis-tutorial PHP volgen een beter idee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2019 14:06:19
Quote Anchor link
>> Misschien is een basis-tutorial PHP volgen een beter idee.

Een beter idee dan wat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2019 14:59:13
Quote Anchor link
Laten we maar een 'goed idee' zeggen ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2019 15:10:10
Quote Anchor link
Haha ... ja, veeeel beter ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.