Script index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Boer

Jan Boer

08/11/2021 12:25:56
Quote Anchor link
We hadden een website: natuurenmilieuwijchen.nl en hebben nu het domein natuurwijchen.nl laten koppelen. Op de homepage van de eerste wordt de frontfoto wel getoond, op de tweede niet. Ga ik dan naar een tab en vervolgens terug naar Home dan weer wel.
Het moet liggen aan het PHP-script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

   header( 'Location: cd: nmwij/index.php' ) ;

?>

Dit script - index.php staat in de map natuurwijchen.nl en moet verwijzen naar de submap nmwij. Die mappen staan beiden in dezelfde directory. Ik zou dus eerst een stap omhoog moeten.
Hoe zet ik dat in het script?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:00:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2021 12:40:39
Quote Anchor link
Dat is een ../

Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

   header( 'Location: ../nmwij/index.php' ) ;

?>


Geen idee of het werkt, maar ik zou zelf liever een volledige URL gebruiken.
 
Ivo P

Ivo P

08/11/2021 13:10:25
Quote Anchor link
Jan Boer op 08/11/2021 12:25:56:
Op de homepage van de eerste wordt de frontfoto wel getoond, op de tweede niet.


Dus op de site die in de submap staat, zie je de afbeelding niet.

Ik vermoed dat er in de site een imagetag staat als:
<img src="plaatje.jpg"> of <img src="mapje/plaatje.jpg">

Vanuit de submap gezien, zoek je dan op de verkeerde plek.

Maar ik begrijp het niet helemaal:
* moet de site werken voor beide domeinnamen?
* moet je als je de alternatieve naam gebruik, doorverwezen worden naar de voorkeurs url?
* zijn beide sites in principe hetzelfde?

Als ze hetzelfde zijn, zou ik ook 1 documentroot gebruiken.
En als je doorverwezen moet worden, dan kan dat met een simpele rewriterule in htaccess:




Toevoeging op 08/11/2021 14:55:26:

mogelijk helpt het om het path in src absoluut aan te geven:

src="/images/plaatje.jpg"

of zelfs:

src="https://natuurenmilieuwijchen.nl/plaatje.jpg"
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/11/2021 17:35:47
Quote Anchor link
Maf...

https://natuurwijchen.nl wijst naar https://natuurwijchen.nl/nmwij/index.php en daar gaat het fout

https://natuurwijchen.nl/nmwij (zonder index.php) wijst naar https://natuurenmilieuwijchen.nl/nmwij/ en daarmee gaat het goed.

Als het mijn site was zou ik het zoeken in de configuratie van de webserver eerder dan in het script.
 
Jan Boer

Jan Boer

09/11/2021 10:44:39
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie. Ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat het niet aan het script ligt. Die ../ voor een stap terug werkten niet.
Ik ga die tweede reactie uitproberen, of anders verder zoeken.

Toevoeging op 09/11/2021 10:52:32:

Jan Boer op 09/11/2021 10:44:39:
Bedankt voor jullie reactie. Ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat het niet aan het script ligt. Die ../ voor een stap terug werkten niet.
Ik ga die tweede reactie uitproberen, of anders verder zoeken.


En inderdaad de twee domeinen zijn gekoppeld. De statutaire naam blijft dezelfde, maar we voeren de verkorte naam Natuur Wijchen

Toevoeging op 09/11/2021 11:40:10:

Bedankt Ad Fundum
Tot nu toe geen succes. Kun je voor mij zo'n rewriterule voor htaccess schrijven? Die ken ik nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2021 14:50:12
Quote Anchor link
Ik zie dat je twee verschillende domeinen hebt met dezelfde content.
Uit SEO-overwegingen (duplicated content) lijkt het handiger om een van de domeinen door te sturen, en niet als een alias te gebruiken.

Dan hoef je naar mijn idee niks met doorsturen via .htaccess meer te doen.
Gewijzigd op 14/11/2021 14:51:26 door - Ariën -
 
Jan Boer

Jan Boer

15/11/2021 11:49:48
Quote Anchor link
Bedankt Ariën,

Kun je me iets uitgebreider laten weten waar en hoe ik dat domein doorstuur?
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2021 11:56:31
Quote Anchor link
kies 1 van de urls die je wilt gebruiken.
En maak ook de keuze of dat wel of niet inclusief www. is.


: als niet begint met natuurenmileuwijchen.nl
: of als er geen https:// staat dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteCond %{HTTP_HOST} ! ^natuurenmilieuwijchen\.nl [OR]
 RewriteCond %{HTTPS} !on

RewriteRule (.*) https://natuurenmilieuwijchen.nl/$1 [R=301,L]


en ik zou dan ook die nmwij uit de url halen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2021 12:05:48
Quote Anchor link
Jan Boer op 15/11/2021 11:49:48:
Bedankt Ariën,

Kun je me iets uitgebreider laten weten waar en hoe ik dat domein doorstuur?


Ligt eraan hoe je het nu hebt ingesteld? Ik vermoed in je hosting-controlepaneel.
Met DirectAdmin kan je gewoon een domain-pointer maken, en dan zonder alias.

Dan wordt bijv. www.jouwprachtigesite.nl doorgestuurd naar www.jouwsite.nl waarbij ook de URL verandert. Een gelijke website op verschillende domeinnamen wordt afgeraden vanwege indexatie bij Google.
Gewijzigd op 15/11/2021 12:15:20 door - Ariën -
 
Jan Boer

Jan Boer

16/11/2021 11:42:51
Quote Anchor link
Ook die laatste optie loste het probleem niet op. Het blijft raden waar het hem in zit, maar ik stop er mee en ga de website nieuw opbouwen in ons nieuwe domein.

Allemaal bedankt voor het meedenken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2021 12:03:02
Quote Anchor link
Wat heb je dan gedaan?
Als DirectAdmin niet goed werkt ligt het hoogstwaarschijnlijk niet bij jou.
 
Jan Boer

Jan Boer

16/11/2021 12:23:24
Quote Anchor link
Neen. Volgens de provider kan het aan heel veel liggen. B.v. een plugin, maar ik heb ze een voor een uitgeschakeld gehad. Of aan een programma waar ik maar 1 licentie voor heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/11/2021 12:41:18
Quote Anchor link
Bij doorsturen wordt 1 van beide websites voortaan de 'hoofdwebsite'. De andere website fungeert als 'doorgeefluik'.

Stel natuurenmilieuwijchen.nl is de hoofdwebsite, plaats dan in de root van de andere site (natuurwijchen.nl) het bestand .htaccess (let op de spelling!).

Plaats daarin het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) https://natuurenmilieuwijchen.nl.nl/$1 [R=301,L]
 
Ivo P

Ivo P

16/11/2021 13:18:31
Quote Anchor link
Ozzie's benadering vereist wel dat je 2 hosting pakketten hebt.
Of je zou bij je 2e domeinnaam een "redirect" moeten kunnen instellen in je beheersysteem van de provider.

Zelf kies ik er doorgaans voor om voor een website ook aliases in te stellen.

Een site "luistert" dan naar verschillende namen.
Bijvoorbeeld "phphulp.nl" en "phphulp.be"
Maar strikt genomen is "www.phphulp.nl" ook al een alias.

In dat geval heb je dus maar 1 hostingpakket.
En dan heb je de rewriterule nodig die ik al een paar posts hierboven gaf.

Je ziet nog best vaak dat er een klein kapitaal per maand wordt betaald voor een hosting pakket dat niets meer doet dan redirecten naar een ander domain
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2021 13:28:26
Quote Anchor link
Of je één of meerdere hostingpakketten maakt geen bal uit. Vaak kan je op één hostingpakket meerdere domeinen aanmaken. Ozzie's oplossing zit vaak al in menig hosting-controlepaneel verwerkt. Die voert de configuratie , voor wat je normaal in je eigen .htaccess zet, hogerop uit in de Virtual Host. Dat is de domeinconfiguratie op serverbeheerder-niveau. Die regelt o.a de logging, evt wildcard hostnames (*.jouwdomein.nl => webroot), /webmail redirect, PHP-settings en nog veel meer.

Enige manier om uit te sluiten waar het aan ligt, is om te kijken wat er gebeurt op een 'naakte' webhosting waarbij er niks anders dan een simpele .html (en ook geen .htaccess) wordt ingeladen.
Gewijzigd op 16/11/2021 13:30:44 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.