script loopt niet door, waarom?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van Harten

Guido van Harten

06/08/2016 12:02:23
Quote Anchor link
Onderstaande code bevat een of meer fouten, maar ik kan niet ontdekken welke.
Wie helpt mij?

Vriendelijke groet,
Guido



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
$mysql['host']        = "localhost";
$mysql['gebruikersnaam']  = "guido";
$mysql['wachtwoord']    = "geheim";
$mysql['database']      = "gegevens";
...
$cfg['con']          = mysqli_connect($host,$gebruikersnaam,$wachtwoord,$database);

<p>Installatieproces:</p>

if(mysqli_query($con,"
          CREATE TABLE `leden` (
          `id` tinyint(11) NOT NULL auto_increment,
          `gebruikersnaam` varchar(255) NOT NULL default '',
          `wachtwoord` varchar(255) NOT NULL default '',
          `email` varchar(255) NOT NULL default '',
          PRIMARY KEY  (`id`)
          ) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ;
        ")) {
          echo '
            <tr>
          <td>Installatie tabel... </td>
          <td><font color="#33CC00">O.K.</font></td>
          </tr>';
          $status++;
        } else {
          echo '
            <tr>
          <td>Installatie tabel... </td>
          <td><font color="#FF0000">MISLUKT</font></td>
          </tr>';
        }
...
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:28:15
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/08/2016 12:10:11
Quote Anchor link
Zelf foutafhandeling eens aan. Je connection variabelen bestaan niet, dit heb je in een array maar je gebruikt platte variabelen bij musqli_connect. $con bestaat ook niet, dit moet $cfg['con'] zijn.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/08/2016 15:12:18
Quote Anchor link
^ what he said (musli_connect() om nom nom :))

Dit is weer zo'n "het werkt niet" vraag waarbij het probleem niet het probleem is maar de aanpak, of liever gezegd het ontbreken van een strategie.

De vraag is in feite "ik weet niet wat er fout gaat". Oftewel je krijgt te weinig informatie terug om te kunnen onderzoeken wat er mis gaat, of je weet simpelweg niet wat je aan het doen bent omdat je deze code ergens vandaan hebt getrokken en ergens geknipt en geplakt hebt, of je weet simpelweg niet hoe je informatie tot je moet laten komen.

De eerste logische stap is dan dus ook om ervoor te zorgen dat je deze informatie ergens vandaan kunt halen. Ofwel uit errorlogs ofwel uit informatie die direct op je scherm gedumpt wordt. De magische incantatie voor het melden + weergeven van foutmeldingen op het scherm is aldus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL); // welke fouten moeten getoond worden?
ini_set('display_errors', 'stdout'); // waar moeten de fouten getoond worden?
?>


Ik begin er meer en meer een voorstander van te worden om beginners eerst te leren om te debuggen voordat ze daadwerkelijk code beginnen te kloppen want zelfs als zij al wat gevorderd zijn en er gebeurt iets onverwachts waarbij zij van de gebaande paden afraken zijn ze ineens compleet de weg kwijt... wat min of meer aantoont dat ze niet echt weten waar ze mee bezig zijn of zich in ieder geval niet kunnen redden in dat soort situaties.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/08/2016 15:56:22
Quote Anchor link
Het script zoals ik dat hier geplaatst heb, is een uitgeklede versie van mijn werkelijke script. Ik heb foutafhandeling aan staan en dus ook foutmeldingen op mijn scherm gezien. Met die informatie ben ik op internet gaan zoeken, maar heb geen duidelijke oplossing kunnen vinden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/08/2016 17:08:13
Quote Anchor link
Guido van Harten op 06/08/2016 15:56:22:
Ik heb foutafhandeling aan staan en dus ook foutmeldingen op mijn scherm gezien.

Waarom deel je die dan niet met ons? ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2016 20:15:01
Quote Anchor link
Guido, wil je voortaan alle relevante informatie in het topic delen, zoals foutmeldingen, wat je precies doet, wat er gebeurt en wat je verwacht.

Met een bericht als "Het werkt niet" kunnen we vrij weinig.

Alvast bedankt.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

06/08/2016 20:21:40
Quote Anchor link
Ik hoop er om te denken.

Vriendelijke groet,
Guido
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/08/2016 21:27:45
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 06/08/2016 17:08:13:
Guido van Harten op 06/08/2016 15:56:22:
Ik heb foutafhandeling aan staan en dus ook foutmeldingen op mijn scherm gezien.

Waarom deel je die dan niet met ons? ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.