Script met niet sequentiële invoer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Armaron

Armaron

30/06/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Ik ben een script aan het schrijven om lokaal te gebruiken (zonder webserver dus). Is het mogelijk om nonsequentiële parameters in te geven?

Voorbeeld:

Nu open ik DOS en typ ik in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
verwerk.php "123" "abc"


Ik krijg dan de uitvoer die ik wil, daar is niks mis mee. Maar nu moet ik altijd eerst de cijfers en dan de letters invoeren. Is het mogelijk om dit te veranderen zodat ik volgende invoer kan ingeven (zonder een webserver in te stellen, ik weet dat het mogelijk is in python, maar daar ben ik niet zo vlot in):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
verwerk.php --letters="abc" --cijfers=123


Alvast bedankt om te helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:20:18
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/06/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Je kunt in de commandline gewoon parameters meegeven aan het script.
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Ja, maar die moeten in volgorde staan die in het script zijn ingevoerd. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function geef_weer($letters, $cijfers){
  echo $letters . " " . $cijfers
}
?>


Dan moet ik in de DOS prompt volgende lijn intypen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
geef_weer.php "abc" 123


Kan ik het maken dat ik ook volgende lijn kan ingeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
geef_weer.php --cijfers=123 --letters="abc"
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/06/2008 11:14:00
Quote Anchor link
Dat maakt voor parameters niets uit hoor, je werkt toch met GET? string=abc&int=123
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Nee, ik ga via de DOS command prompt (als in: druk CTRL+R, typ "cmd" in en druk op "Enter"). Daar geef ik dan de string in en dan krijg ik de output in de prompt.
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Nee, ik ga via de DOS command prompt (als in: druk CTRL+R, typ "cmd" in en druk op "Enter"). Daar geef ik dan de string in en dan krijg ik de output in de prompt.
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Nee, ik ga via de DOS command prompt (als in: druk CTRL+R, typ "cmd" in en druk op "Enter"). Daar geef ik dan de string in en dan krijg ik de output in de prompt.
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Nee, ik ga via de DOS command prompt (als in: druk CTRL+R, typ "cmd" in en druk op "Enter"). Daar geef ik dan de string in en dan krijg ik de output in de prompt.
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Nee, ik ga via de DOS command prompt (als in: druk Window Teken + R, typ "cmd" in en druk op "Enter"). Daar geef ik dan de string in en dan krijg ik de output in de prompt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Armaron
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/06/2008 11:27:00
Quote Anchor link
Ja, dat zeg ik toch? Even de PHP handleiding lezen misschien bij het commandline hoofdstuk?
 
Armaron

Armaron

30/06/2008 13:04:00
Quote Anchor link
Ok.

PS. Sorry van de veelvuldige posts, geen idee hoe ik het heb gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.