Script om dingen uit database te verwijderen werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

17/06/2010 21:23:46
Quote Anchor link
Ik heb nu dit script om dingen uit mijn database verwijderen geschreven maar het werkt niet.

De error:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING

zit in deze regel:

eval("if(isset($_POST['" . $id . "']));");



Dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<form action="delete.php" method="post">

<?php
// Database login verborgen.

$userlist2 = mysql_query("SELECT * FROM things ORDER BY id");

echo("<table border=1>");
echo("<tr>");
echo("<td>Verwijderen</td>");
echo("<td>Naam</td>");
echo("<td>Taal</td>");
echo("</tr>");

while ($userlist = mysql_fetch_assoc($userlist2) )
{

    echo("<tr>");
    echo("<td><input type='checkbox' name='".$userlist['id']."' id='".$userlist['id']."' value='".$userlist['name']."'></td>");
    echo("<td><a href='http://www.site.com/admin/see.php?id=".$userlist["id"]."'>".$userlist["name"]."</a></td>");
    echo("</tr>");
}

echo("</table>");
?>


<br><br>
<input type="password" size="40" name="password">
<br>
<input type="submit" name="submit" value="Verwijderen">
</form>

<?php

if ($_POST['submit'])
{

    if ($_POST['password'] == $adminpassword)
    {

        // Database login verborgen.

        $userlist2 = mysql_query("SELECT * FROM things ORDER BY id");

        while ($userlist = mysql_fetch_assoc($userlist2) )
        {

            $id = $userlist["id"];

            eval("if(isset($_POST['" . $id . "']));");
            {

                mysql_query("DELETE FROM `things` WHERE id='$id'");
            }

            echo $id;
        }
    }

    else
    {
        echo "Nee, dat is een fout wachtwoord!";
    }
}

?>

</body>
Gewijzigd op 17/06/2010 21:26:59 door Robin van der Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:41:08
 
Hipska BE

Hipska BE

17/06/2010 21:34:56
Quote Anchor link
Is er een specifieke reden waarom je daar eval gebruikt?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

17/06/2010 21:38:03
Quote Anchor link
Geen eval gebruiken, NOOIT, tenzij iedereen om je heen zegt dat het ECHT NIET ANDERS kan.

Jouw oplossing is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST[ $id ]))
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

17/06/2010 21:38:49
Quote Anchor link
Het werkt, bedankt. :D
Gewijzigd op 17/06/2010 21:40:20 door Robin van der Vliet
 
Hipska BE

Hipska BE

17/06/2010 21:54:43
Quote Anchor link
Hipska BE op 17/06/2010 21:34:56:
Is er een specifieke reden waarom je daar eval gebruikt?


Mijn vraag is er nog steeds..
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

17/06/2010 22:20:22
Quote Anchor link
Hipska BE op 17/06/2010 21:54:43:
Hipska BE op 17/06/2010 21:34:56:
Is er een specifieke reden waarom je daar eval gebruikt?


Mijn vraag is er nog steeds..


Ik dacht dat het zo niet zou werken if(isset($_POST[ $id ]))
Dus ging ik het maar zo proberen.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/06/2010 22:27:49
Quote Anchor link
Werkte blijkbaar ook niet he. Waarom heb je dan je eerste idee niet geprobeerd?
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

17/06/2010 22:35:56
Quote Anchor link
Ik dacht dat dat niet zou werken, maar nu weet ik het: eerst proberen.
 

17/06/2010 22:38:37
Quote Anchor link
Robin van der Vliet op 17/06/2010 22:35:56:
Ik dacht dat dat niet zou werken, maar nu weet ik het: eerst proberen.


Eigenlijk is er als je met eval aan de slag wilt, of denkt te moeten, wel een andere oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.