Script om plus te doen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel Hoefjenietteweten

Michel Hoefjenietteweten

30/07/2013 12:49:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een script nodig dat een berekening kan uitvoeren. Ik weet wel hoe je gewoon X of + doet maar nu loop ik tegen het volgende probleem aan. Voorbeeld: De gebruiker vult een willekeurig getal in, (bv. 158), dan moeten 1, 5 en 8 bij elkaar opgeteld worden. Dan wordt dat 14, het getal moet uitkomen ONDER de 10, dus moet er nog eens 1 + 4 gedaan worden.

Ik hoop dat dit te realiseren is met PHP...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:13:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/07/2013 12:51:36
Quote Anchor link
Het grappige is dat je met PHP ook strings kan splitten per letter.

$text = "PHPhulp";
echo $text[1]; geeft dan de tweede letter H.

Zo kan je die getallen ook uit elkaar halen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/07/2013 13:03:54
Quote Anchor link
Numerologie-berekener aan het maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

echo reduceNumber(158) ;

function
reduceNumber($number) {
  $newNumber = 0;
  for ($i=0; $i<strlen($number); $i++) {
    $newNumber += (int) substr($number, $i, 1);
  }

  if ($newNumber < 10) {
    return $newNumber;
  }

  else {
    return reduceNumber($newNumber);
  }
}

?>
Gewijzigd op 30/07/2013 15:27:28 door Kris Peeters
 
- SanThe -

- SanThe -

30/07/2013 13:14:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$getal
= rand(0,10000000);

function
eindgetal($x)
{

   $x = (string) $x;
   if(strlen($x) < 2) return $x;
   $hlp = 0;
   for($i=0;$i<strlen($x);$i++)
   {

       $hlp += strval($x[$i]);
   }

   return eindgetal($hlp);
}


echo $getal . ' => ' . eindgetal($getal);
?>
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2013 15:54:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    $getal
= 158;

    function
eindgetal($x){
    
        return ($x < 10) ? $x : eindgetal(array_sum(str_split($x)));
    }

    
    echo $getal . ' => ' . eindgetal($getal);    

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

30/07/2013 16:00:39
Quote Anchor link
@Mark: Dat is een mooie korte.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/07/2013 16:01:58
Quote Anchor link
De recursieve functie kan prachtig zijn he.
 
Michel Hoefjenietteweten

Michel Hoefjenietteweten

30/07/2013 17:35:40
Quote Anchor link
Bedankt, het is gelukt. Het is die van Mark geworden, lekker kort :) @Kris Peeters, ben idd een numerologie berekener aan het maken voor een kennis van me ;)

Bedankt allemaal!
Gewijzigd op 30/07/2013 17:36:12 door Michel Hoefjenietteweten
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2013 19:10:13
Quote Anchor link
Hoe ziet zo'n numerologie berekener eruit als ik vragen mag? Ik heb wat op google gezocht maar ik zag verschillende varianten.
 
Wouter J

Wouter J

30/07/2013 19:16:32
Quote Anchor link
Offtopic:
wat lelijk is php toch hé, een vraag over een getal en de enige oplossing is het gebruik van string functies :p
 
Michel Hoefjenietteweten

Michel Hoefjenietteweten

30/07/2013 19:41:27
Quote Anchor link
- Mark - op 30/07/2013 19:10:13:
Hoe ziet zo'n numerologie berekener eruit als ik vragen mag? Ik heb wat op google gezocht maar ik zag verschillende varianten.


Hij wordt gebruikt voor huisnummers, maar verder heb ik geen idee...

Dit heb ik tot nu toe: http://bianciona.com/forms/BianCiona/huisnummer.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.