script toont geen foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Killer no

killer no

30/09/2010 21:19:03
Quote Anchor link
hoi mensen ik had laatst wat problemen met onderstaande script dat is opgelost maar nu zit ik met het probleem dat die geen foto´s weergeeft hou ik me muis over de foto die je niet ziet alleen error tekentje zie je staan:
http://www.delink.nl/0 zonder .jpg dus hij mist extensie wat doe ik fout


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
# Standaard waardes
$dir        = './';
$extensions = array('JPG',
                    'jpg',
            'jpeg',
            'png',
                    'gif');
$image_lib=array();                    
$width = 480;
$file = $img;
$color = white;

# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
{

    $dir_handler=opendir($dir);
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir_handler)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
# In array gooien, indien $file niet . of .. is.

        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( $path['extension'], $extensions , false ) )
            {

$image_lib[$file] = exif_read_data($file, 0, true);    
 }

$aInformatie[$file]['Title'] = $exif['IFD0']['Title'];  
        }
    }


    # Items sorteren
    sort($image_lib);

 # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img => $exif )
    {

        echo '
            <tr><td><center><a href="'
.$img .'" rel="lightbox">
                <img alt="" src="'
.$img.'.jpg" width="'.$width.'">
            </a>'
;
echo "<br><b><font color=".$color.">Beschrijving:</b> "  . $exif['IFD0']['Title'] . "<br/></font></td></tr>";


    
    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:06:45
 
Martijn B

Martijn B

30/09/2010 21:24:27
Quote Anchor link
Op het eerste gezicht zie ik de fout niet.
Zou je eens de inhoud van $image_lib kunnen laten zien.

Dus op regel 38 zet je bijvoorbeeld neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($image_lib);
?>


Misschien dat je de pagina bron nog moet
bekijken om te zien wat er in $image_lib zit.
Gewijzigd op 30/09/2010 21:24:54 door Martijn B
 
Killer no

killer no

30/09/2010 21:27:43
Quote Anchor link
Array ( [0] => Array ( [FILE] => Array ( [FileName] => 0100.JPG
en nog 400 regels met exif en de title en alle info maar hier laat die wel zien hoe komt dat?

Toevoeging op 30/09/2010 21:29:18:

ik denk dat het wat met deze regel te maken heeft

$image_lib[$file] = exif_read_data($file, 0, true);
 
Martijn B

Martijn B

30/09/2010 21:37:04
Quote Anchor link
De sleutel van deze array is de bestandsnaam (zonder extensie) van je plaatje.

De eerste sleutel van je array is 0. (sleutels van arrays staat tussen blokhaken)

Het plaatje 0.jpg bestaat?

Volgens mij wordt de array verkeerd gevuld zou je regel 24 eens kunnen vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( $file && ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
?>
Gewijzigd op 30/09/2010 21:37:55 door Martijn B
 
Killer no

killer no

30/09/2010 21:39:57
Quote Anchor link
nee het plaatje 01.jpg bestaat wel

en if( $file && ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
heeft niet gewerkt
Gewijzigd op 30/09/2010 21:40:42 door killer no
 
Milo S

Milo S

30/09/2010 21:41:07
Quote Anchor link
Hij doet het niet meer omdat jij er aan hebt lopen sleutelen...

Je hebt er een vaste extensie aangeplakt terwijl die uit de array moet. Je hebt de $dir weg gehaalt uit je img tag dus komt ie niet in de goede map...
 
Killer no

killer no

30/09/2010 21:42:05
Quote Anchor link
en regel

$image_lib[$file] = exif_read_data($file, 0, true);
foreach( $image_lib as $img => $exif )
was eerst

$image_lib[] = $file;
foreach( $image_lib as $img )
toen werkte het wel

Toevoeging op 30/09/2010 21:45:34:

ohja zelfs zonder die vaste extensie werkt die niet
Gewijzigd op 30/09/2010 21:43:48 door killer no
 
Martijn B

Martijn B

30/09/2010 21:46:16
Quote Anchor link
Aaan en $img was eerst $img['FILE']['FileName'] dat is dus de hele bestandsnaam...
 
Killer no

killer no

30/09/2010 21:49:03
Quote Anchor link
wat bedoel je met was?
 
Martijn B

Martijn B

30/09/2010 21:51:35
Quote Anchor link
Ik zie het al je wou de plaatjes sorteren en daarvoor gebruik je de functie sort().

Deze maakt nieuwe array sleutels aan, en dat waren nu net je bestandsnamen ;D

Als je van regel 37 kommentaar maakt dan werkt en die vaste extensie verwijderd dan werkt het.

edit:

Maak anders van sort() op regel 38 ksort()
Gewijzigd op 30/09/2010 21:53:06 door Martijn B
 
Killer no

killer no

30/09/2010 21:53:41
Quote Anchor link
ja het is de sort dankjewel maar ik zou de foto´s toch graag gesorteerd willen hebben hoe doe ik dat?

Toevoeging op 30/09/2010 21:55:26:

je had al geeidit dankjewel toppie jongens werkt super..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.