Script voor chatroom werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

06/06/2010 15:54:08
Quote Anchor link
Ik heb nu een dit geschreven voor mijn chatroom maar het werkt niet.
Kan iemand mij uitleggen wat ik fout doe.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

// MYSQL database login hidden.

$chatlist2 = mysql_query("SELECT * FROM chatmessages ORDER BY datum WHERE naar='' OR naar='".$username."'");

while ($chatlist = mysql_fetch_assoc($chatlist2) )
{

echo ('<small><font color="#676676">'.$chatlist["van"].' zegt om '.$chatlist["datum"].':</font></small>');
echo ("<br />");
echo ($chatlist["bericht"]);
echo ("<br />");
}


?>
Gewijzigd op 06/06/2010 16:18:42 door Robin van der Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:19:07
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2010 15:55:50
Quote Anchor link
Het resultaat van je query noem je $chatlist, maar je probeert een resultaat genaamd $chatlist2 te fetchen. Dit moeten natuurlijk wel dezelfde variabelen zijn ;-)
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

06/06/2010 15:59:16
Quote Anchor link
Blanche PHP op 06/06/2010 15:55:50:
Het resultaat van je query noem je $chatlist, maar je probeert een resultaat genaamd $chatlist2 te fetchen. Dit moeten natuurlijk wel dezelfde variabelen zijn ;-)

Daar was ik net achter gekomen maar dan krijg ik nog steeds een error. :(
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2010 16:01:10
Quote Anchor link
Dan mislukt je query blijkbaar. Waar is je foutafhandeling?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= mysql_query($sql);

if(!$result) {
  trigger_error(mysql_error(). '<br />In query: '.$sql);
}

?>
 
Paul R

Paul R

06/06/2010 16:16:19
Quote Anchor link
misschien moet je je where en order by omdraaien ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2010 16:27:03
Quote Anchor link
Waar komt $username vandaan?
Denk aan sql-injection.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.