Script voor het uit lezen van een txt bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan schokker

jan schokker

26/11/2004 02:16:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal

ik heb een vraag nen zelf geen held in php en een beginner daar in, maar ik heb een vraag is er een php script waar je txt bestanden kunt uitlezen, ik wil dit gaan gebruiken om snel tekst weer te kunnen geven zonder mijn webste elke keer weer te moet updaten helemaal, is dit mogelijk of heeft iemand z'n scrip, dan zou ik het graag horen

bijvoorbaat dank
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:17:42
 
Johan

Johan

26/11/2004 07:23:00
Quote Anchor link
check dit.

Succes,
Johan
 
Jan schokker

jan schokker

26/11/2004 10:50:00
Quote Anchor link
Hello Johan

ik heb het gezien maar denk niet dat dit is wat ik bedoel, die had ik ook zien staan en deze is voor het schrijven van een txt, maar ik zal het proberen om daar wat mee te doen, wat ik zoek is een php die alleen een txt uitleest en het weer geeft dat is het enige wat het moet doen

Groetjes
jan
 
Baken

Baken

26/11/2004 11:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
include("bestand.txt");
?>

Zou je misschien kunnen gebruiken, leest hem niet uit, maar weergeeft hem wel.

Of wil je de boel in een variable stoppen?
Dan zou je eens kunnen kijken naar fopen() op php.net.

Jelmer
 
Johan

Johan

26/11/2004 11:53:00
Quote Anchor link
no problemo...

Jelmer, er is een tut over include, en die zegt dat je beter iets anders kan gebruiken. Misschien kan je denken aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$fp
= fopen("bestand.txt", "r");
$data = fgets($fp, 1042);
$close = fclose($fp);

  if($close)
    {

      echo "$data";
    }

  else
    {
      echo "Er is iets fout gegaan met het uitlezen...";
    }

?>


succes,
Johan
 
Baken

Baken

26/11/2004 11:57:00
Quote Anchor link
Johan:
no problemo...

Jelmer, er is een tut over include, en die zegt dat je beter iets anders kan gebruiken.
Johan


Mwah het is wel een makkelijke manier, maar ik zal hem even lezen, je hebt vast gelijk.

Jelmer
 
Johan

Johan

26/11/2004 14:15:00
Quote Anchor link
oke:)
 
Jan schokker

jan schokker

27/11/2004 01:46:00
Quote Anchor link
Hallo Johan het werkt goed hoor maar heb 1 probleem ik weet niet of je het gezien hebt maar krijg maar 1 regel van de txt file te zien of doe ik wat fout, maar voor de rest prima dankje

gr jan
 
St.Chessere

St.Chessere

27/11/2004 13:09:00
Quote Anchor link
Ja je moet de latste parameter bij fgets weghalen ;)
 

27/11/2004 15:10:00
Quote Anchor link
Ga terug naar de basics om php te leren.
Als je alleen wilt lezen uit een .txt bestand doe je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
// je geeft data.txt een variabele nl. $file
$file="data.txt";
// readfile() leest $file voor je uit
readfile($file);
?>


Als je de data.txt mooi wilt weergeven moet je ipv enters in de .txt file <br> gebruiken.

Hoop dat ik je geholpen heb.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.