Script werkt maar verstuurd niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Janssen

Ben Janssen

28/07/2010 08:38:58
Quote Anchor link
Ik heb dit script geleend van deze site omdat het voldoende is voor wat ik wil.
Ik heb echter wel wat toevoegingen gemaakt.

Nu komt het leuke,
Alles getest, en werkt, maar de mail word niet verstuurd.
Ik krijg ook geen foutmeldingen.

Wat is er nu fout

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php

/**
 * @author Ben Janssen
 * @copyright 2010
 */

// Controle of een formulier gepost is

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Arrays declareren voor opslag van fouten en data
    $aErrors = array();
    $aData = array();
    $to = '[email protected]';
    $sub = 'transfer';
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    
    
    // Velden die in het formulier aanwezig moeten zijn
    $aFormulierVelden = array('bsn','nr','masker','naamont');
    
    // Alle formuliervelden doorlopen
    foreach($aFormulierVelden as $sVeld)
    {

        // Controleren of er een waarde voor het formulierveld bestaat
        if(isset($_POST[$sVeld]))
        {
    
            // Spaties aan begin en eind weghalen
            $sValue = trim($_POST[$sVeld]);
            
            // Controle of variabele gevuld is
            if($sValue == '')
            {

                // Foutmelding toevoegen
                $aErrors[] = 'Je bent vergeten om '.$sVeld.' in te vullen';
            }

            
            // Ingevulde waarden aan data array toevoegen
            $aData[$sVeld] = $sValue;
        }

        else
        {
            $aErrors[] = 'Het veld '.$sVeld.' is niet gepost!';
        }
    }


    
    // Controleren of er geen fouten opgetreden zijn
    if(empty($aErrors))
    {

        // Formulier succes!
        mail($to,$sub,$aData);
        echo '<p>Uw verzoek word binnen 72 uur verwerkt, u ontvangt een bevestiging van de verwerking.</p><br />';
        echo '<p>De volgende gegevens zijn bekend:</p>';
        echo '<p>Jouw inschrijf nummer: '.$aData['bsn'].'<br />';
        echo 'Wapen nummer: '.$aData['nr'].'<br />';
        echo 'Naam ontvanger: '.$aData['naamont'].'</p><br />';
        echo '<p>Uw aanvraag is geregistreerd met ip adres: '.$ip.'</p>';
    }

    else
    {
        // Fouten opgetreden: weergeven en terug naar formulier
        header('Refresh: 3; url=transfer.html');
        foreach($aErrors as $sError)
        {

            echo '<p style="color:red">'.$sError.'</p>';
        }
    }
}

else
{
    // Verwerk.php mag nog niet bezocht worden, terug naar het formulier
    header('Location: transfer.html');
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:43:24
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/07/2010 08:43:24
Quote Anchor link
Test je hem lokaal? Want lokaal heb je vaak geen mail server shit waardoor hij niks wil versturen.
 
Nino M

Nino M

28/07/2010 08:48:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
Error reporting aanzetten en een string meegeven als body voor de mail. Momenteel is het een array.
 
John D

John D

28/07/2010 08:50:54
Quote Anchor link
- Zet foutmeldingen aan
- evalueert if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') daadwerkelijk naar TRUE ?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 09:10:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(mail(...)
{

   // goed
}
else
{
   // foutmelding
}
?>
 
Mark L

Mark L

28/07/2010 09:21:54
Quote Anchor link
Ook is je tekst ($aData) een array.
 
Ben Janssen

Ben Janssen

28/07/2010 20:39:02
Quote Anchor link
He hartstikke bedankt, het heeft niet allemaal geholpen, maar met de info die jullie hebben gegeven heb ik het eindelijk aan de praat gekregen.

Toppie guys
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 20:54:21
Quote Anchor link
En wat was nou het probleem?
Graag even vermelden voor de lezers.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.