script werkt niet goed laat geen afbeeldingen zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Killer no

killer no

21/09/2010 08:49:33
Quote Anchor link
hoi,

ik heb een readdir script hij sorteerd foto´s en haalte alle .html .php bestanden eruit alleen afbeeldingen alleen als ik die code samenvoeg krijg ik geen foto te zien doe ik iets fout?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$itemnr
= 0;
$dir = opendir("./");
$width = 480;
$target = _new;
while (false !== ($file = readdir($dir)))
{

    if (($file !== ".") && ($file !== ".."))
    {

        list($filename, $ext) = explode(".", $file);
        list($main, $sub, $include) = explode("/", $PHP_SELF);
        $lijst[$itemnr] = $file;
        $itemnr++;
    }
}

if ($ext == "jpg" or $ext == "JPG" or $ext == "JPEG" or $ext == "gif" or $ext == "GIF" or $ext == "png" or $ext == "PNG") {
sort($lijst);
for($i=0;$i<sizeof($lijst);$i++)
{

    print "<tr><td><center><a href=\"".$file."\" target=".$target."><img src=\"".$lijst[$i]."\" width=".$width."></img></a></td></tr>";    
     }  
}

?>


alvast bedankt,
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:32:50
 
Milo S

Milo S

21/09/2010 09:02:29
Quote Anchor link
Ik zie niet veel meer dan een van php.net getrokken scriptje + een print en sort.

Kijken of een dir wel bestaat doe je niet
Extensie check kan vele male simpeler
$itemnr is naar mijn weten onnodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
# Standaart waardes
$dir        = opendir('./');
$extensions = array(
                    'jpg',
                    'png',
                    'gif'
                    );

# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);

            if( in_array( $path['extension'], $extensions ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
            }
        }
    }


    # Items sorteren
    sort($lijst);

    # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img )
    {

        echo '
            <a href="'
.$img .'">
                <img alt="" src="'
.$img.'" />
            </a>
            '
;
    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2010 09:03:23 door Milo S
 
Killer no

killer no

21/09/2010 16:30:45
Quote Anchor link
hartstikke bedankt voor de hulp ik krijg een fout
unexpected '}' in dinges.. en als die ik weg haal staat er t_else ik ben beginner met php dus zou je hem willen fixen?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/09/2010 16:38:14
Quote Anchor link
Hij verwacht die } (nog) niet,
Dit kan betekenen dat er een regel daarvoor iets niet goed is afgesloten, of dat er nooit een { is geweest voor de betreffende }

Aangezien deze code keurig ingesprongen is, is het aan jou om te zien waar je eventueel een { mist, of waar je je regel nog moet afsluiten (;)

(--De positie waar een { staat, moet op de zelfde afstand vanaf links ook een } hebben, en visa versa--)
 
Killer no

killer no

21/09/2010 17:13:01
Quote Anchor link
ik heb het verholpen alleen nu staat er telkens de door u gekozen map bestaat niet terwijl die wel bestaat
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

21/09/2010 17:56:44
Quote Anchor link
Komt doordat het geen string meer is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
error_reporting(E_ALL);
# Standaard waardes
$dir        = './';
$extensions = array('jpg',
                    'png',
                    'gif');
$image_lib=array();                    

# Dir check
if( is_dir( $dir ) )
{

    $dir_handler=opendir($dir);
    # Alles uit de dir halen
    while (false !== ($file = readdir($dir_handler)))
    {

        # In array gooien, indien $file niet . of .. is.
        if( ( $file !== '.' ) && ( $file !== '..' ) && (!is_dir($file)) )
        {

            # Extensie check
            $path = pathinfo($file);
            if( in_array( strtolower($path['extension']), $extensions , false ) )
            {

                $image_lib[] = $file;
            }
        }
    }


    # Items sorteren
    sort($image_lib);

    # Items weergeven
    foreach( $image_lib as $img )
    {

        echo '
            <a href="'
.$img .'">
                <img alt="" src="'
.$img.'" />
            </a>
            '
;
    }
}

else
{
    echo 'De door u gekozen map bestaat niet.';
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2010 21:00:55 door SilverWolf NL
 
Killer no

killer no

21/09/2010 20:14:38
Quote Anchor link
die werkt ook niet help plz


Warning: sort() expects parameter 1 to be array, null given in
on line 52

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in on line 55
 
Ferry d

ferry d

21/09/2010 20:42:21
Quote Anchor link
Dit script werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?PHP
// Config
$dir        = './';
$extensions = array(
                    'jpg',
                    'png',
                    'gif'
                    );

// Niks verder veranderen
if(is_dir($dir))
{
    $files[0] = glob($dir . '*');
    $files[1] = glob($dir . '*',GLOB_ONLYDIR);
    for($i = 0, $cnt = count($files[0]); $i < $cnt; $i++)
    {
    if(!in_array($files[0][$i],$files[1]))
        {
    $path = pathinfo($files[0][$i]);
            if(in_array( $path['extension'], $extensions ) )
            {
    $filelist[] = $files[0][$i];
            }
        }
    }

    unset($files);
    natsort($filelist);
    foreach($filelist as $img)
    {
    echo '<a href="'.$img .'"><img alt="" src="'.$img.'" /></a>';
    }
}

else
{    echo('Kan map niet vinden.');
}

?>
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

21/09/2010 20:46:06
Quote Anchor link
Die van jou gebruikt een omweg, ferry. Verder heb ik het aangepast zodat het nu goed gaat.
 
Killer no

killer no

21/09/2010 20:46:59
Quote Anchor link
hoi fery hij werkt bijna nog 1 fout.


Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in menuitem.php on line 36

Toevoeging op 21/09/2010 20:51:49:

en ik krijg nog steeds dit silverwolf nl,

Warning: sort() expects parameter 1 to be array, null given in
menuitem.php on line 52

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in
menuitem.php on line 55
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

21/09/2010 20:58:45
Quote Anchor link
Ik krijg het niet, probeer de nieuwe eens, en zeg alles wat je ziet...
 
Ferry d

ferry d

21/09/2010 20:59:45
Quote Anchor link
De errors van 'silverwolf nl' komen omdat er geen afbeeldingen in de map staan, maar de errors op het script van mij vind ik vreemt, omdat hij geen errors geeft op mijn localhost.
 
Killer no

killer no

21/09/2010 21:00:28
Quote Anchor link
hij laat helemaal niks zien geen error geen foto???
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

21/09/2010 21:02:23
Quote Anchor link
sorry, zag nog iets wat het zou kunnen zijn. Ferry, ik denk best dat TS weet dat het PHP bestand in dezelfde map als de foto's moet staan, en dat hij anders $dir moet aanpassen...
 
Killer no

killer no

21/09/2010 21:02:45
Quote Anchor link
hij werkt die van silverwolf bedankt.

Toevoeging op 21/09/2010 21:06:11:

is het ook mogelijk een tekst onder elke foto te zetten en dat die de tekst uit de foto titel haalt bekijk toegevoegde foto
Afbeelding
Gewijzigd op 21/09/2010 21:07:14 door killer no
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

21/09/2010 21:09:07
Quote Anchor link
Ja, dan zal je met EXIF moeten werken vrees ik. Trouwens, bij die extensies: jpg kan ook als jpeg geschreven worden, zet je die er voor de zekerheid even bij? EXIF is te vinden op:
http://php.net/manual/en/book.exif.php
 
Killer no

killer no

21/09/2010 21:11:09
Quote Anchor link
mijn engels is ook nog is super lol zou je klein voorbeeldje willen maken plz

Toevoeging op 21/09/2010 23:50:23:

ik bedoel niet dat er in een foto een text komt maar eronder als je snapt wat ik bedoel


Toevoeging op 22/09/2010 15:59:44:

zou iemand dit kunnen maken voor mij????
Gewijzigd op 21/09/2010 23:51:39 door killer no
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.