Script werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

21/11/2010 21:45:12
Quote Anchor link
Hallo,

Kan iemand mij vertellen hoe onderstaand script wel kan werken? Op deze manier werkt die niet...

(als voorbeeld hier enkel de zondag, normaal is het uiteraard de complete week)

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
include"config.php";

$haalberichten = mysql_query("SELECT zo00, zo01, zo02, zo03, zo04, zo05, zo06, zo07, zo08, zo09, zo10, zo11, zo12, zo13, zo14, zo15, zo16, zo17, zo18, zo19, zo20, zo21, zo22, zo23 FROM programmas ORDER by id DESC");
while($msg=mysql_fetch_object($haalberichten)){

switch (date('N')){
case
7: /* Zondag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = '<?=$msg->zo00;?>'; break;
    case
1: $prog = '<?=$msg->zo01;?>'; break;
    case
2: $prog = '<?=$msg->zo02;?>'; break;
    case
3: $prog = '<?=$msg->zo03;?>'; break;
    case
4: $prog = '<?=$msg->zo04;?>'; break;
    case
5: $prog = '<?=$msg->zo05;?>'; break;
    case
6: $prog = '<?=$msg->zo06;?>'; break;
    case
7: $prog = '<?=$msg->zo07;?>'; break;
    case
8: $prog = '<?=$msg->zo08;?>'; break;
    case
9: $prog = '<?=$msg->zo09;?>'; break;
    case
10: $prog = '<?=$msg->zo10;?>'; break;
    case
11: $prog = '<?=$msg->zo11;?>'; break;
    case
12: $prog = '<?=$msg->zo12;?>'; break;
    case
13: $prog = '<?=$msg->zo13;?>'; break;
    case
14: $prog = '<?=$msg->zo14;?>'; break;
    case
15: $prog = '<?=$msg->zo15;?>'; break;
    case
16: $prog = '<?=$msg->zo16;?>'; break;
    case
17: $prog = '<?=$msg->zo17;?>'; break;
    case
18: $prog = '<?=$msg->zo18;?>'; break;
    case
19: $prog = '<?=$msg->zo19;?>'; break;
    case
20: $prog = '<?=$msg->zo20;?>'; break;
    case
21: $prog = '<?=$msg->zo21;?>'; break;
    case
22: $prog = '<?=$msg->zo22;?>'; break;
    case
23: $prog = '<?=$msg->zo23;?>'; break;
    };

break;
};

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $prog; ?>


Als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$msg->zo23;?>
los in de pagina zet werkt het wel maar in dat scriptje niet.
Gewijzigd op 21/11/2010 21:45:55 door Patrick Vaarkamp
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:23:18
 

21/11/2010 22:06:47
Quote Anchor link
Fout datamodel. Dat is het probleem.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

21/11/2010 22:27:35
Quote Anchor link
Heb je de oplossing voor me? :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2010 22:30:09
Quote Anchor link
Geen velden aanmaken per item, datum of aantal...

Als jij kan uitleggen wat je script precies inhoudt dan kunnen we eens wat leuk advies geven.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

21/11/2010 22:50:09
Quote Anchor link
Het is voor een radiostation om op de website te laten zien welk programma op dat moment live is. Hieronder het script zoals die nu gebruikt wordt, maar ik heb nu dus alles in een database staan zodat ik het makkelijk via een webpagina kan aanpassen als er een wijziging is. Zo hoef ik niet steeds in die code te rommelen en kunnen ook anderen die er totaal geen verstand van hebben het makkelijk aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
<?php
switch (date('N')){
case
1: /* Maandag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
11: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
12: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
13: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
14: $prog = 'Lieneke met de Hollandse top 30'; break;
    case
15: $prog = 'Lieneke met de Hollandse top 30'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Fatma met Red Bull FM'; break;
    case
18: $prog = 'Fatma met Red Bull FM'; break;
    case
19: $prog = 'Fatma met Red Bull FM'; break;
    case
20: $prog = 'Anja met de Top 40'; break;
    case
21: $prog = 'Anja met de Top 40'; break;
    case
22: $prog = 'Anja met de Top 40'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
case
2: /* Dinsdag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
11: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
12: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
13: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
14: $prog = 'Muziek Piet (Lieneke)'; break;
    case
15: $prog = 'Muziek Piet (Lieneke)'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Fatma met Red Bull FM'; break;
    case
18: $prog = 'Fatma met Red Bull FM'; break;
    case
19: $prog = 'Fatma met Red Bull FM'; break;
    case
20: $prog = 'Studio chaos met Piet (Lieneke)'; break;
    case
21: $prog = 'Studio chaos met Piet (Lieneke)'; break;
    case
22: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
case
3: /* Woensdag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
11: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
12: $prog = 'Piet tijdens je lunch (Lieneke)'; break;
    case
13: $prog = 'Piet tijdens je lunch (Lieneke)'; break;
    case
14: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
15: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Fatma & Kumar met I Love Music'; break;
    case
18: $prog = 'Fatma & Kumar met I Love Music'; break;
    case
19: $prog = 'Fatma & Kumar met I Love Music'; break;
    case
20: $prog = 'Fatma & Kumar met I Love Music'; break;
    case
21: $prog = 'Fatma & Kumar met I Love Music'; break;
    case
22: $prog = 'Fatma & Kumar met I Love Music'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
case
4: /* Donderdag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
11: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
12: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
13: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
14: $prog = 'Grandi Piet (Lieneke)'; break;
    case
15: $prog = 'Grandi Piet (Lieneke)'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
18: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
19: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
20: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
21: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
22: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
case
5: /* Vrijdag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
11: $prog = 'Wakker Worden Met Piet (Lieneke)'; break;
    case
12: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
13: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
14: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
15: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
18: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
19: $prog = 'Dance Trance Top 30'; break;
    case
20: $prog = 'Dance Trance Top 30'; break;
    case
21: $prog = 'Dance Trance Top 30'; break;
    case
22: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
case
6: /* Zaterdag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
11: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
12: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
13: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
14: $prog = 'De Zaterdagmiddag Show'; break;
    case
15: $prog = 'De Zaterdagmiddag Show'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
18: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
19: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
20: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
21: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
22: $prog = 'Kumar Clubbeats'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
case
7: /* Zondag */
    switch (date('G')){
    case
0: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
1: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
2: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
3: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
4: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
5: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
6: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
7: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
8: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
9: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
10: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
11: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
12: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
13: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
14: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
15: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
16: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
17: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
18: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
19: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    case
20: $prog = 'Weekend Dip'; break;
    case
21: $prog = 'Weekend Dip'; break;
    case
22: $prog = 'Weekend Dip'; break;
    case
23: $prog = 'Non-stop muziek'; break;
    };

break;
};

?>
 

21/11/2010 22:57:11
Quote Anchor link
Als ik jou was zou ik toch eerst wat beginnershandleidingen e.d. doornemen.
Hier is geen beginnen aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 05:17:11
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 22:06:47:
Fout datamodel. Dat is het probleem.


Karl gaat af en toe kort door de bocht.
Maar in dit geval geef ik hem volledig gelijk.
Dit script slaat nergens op.

Normaliseren.
 
Cor  nvt

Cor nvt

22/11/2010 15:09:48
Quote Anchor link
Beetje jammer dat je hier van die lame reacties krijgt van mensen die waarschijnlijk niet kunnen programmeren.

De oplossing is:
Verander
case 0: $prog = '
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$msg->zo00;?>
'; break;

Naar
case 0: $prog = $msg->zo00; break;
 
Jaron T

Jaron T

22/11/2010 15:18:34
Quote Anchor link
Cor nvt op 22/11/2010 15:09:48:
Beetje jammer dat je hier van die lame reacties krijgt van mensen die waarschijnlijk niet kunnen programmeren.

De oplossing is:
Verander
case 0: $prog = '
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$msg->zo00;?>
'; break;

Naar
case 0: $prog = $msg->zo00; break;


Oke cor, ik denk dat jij beter een handleiding voor dummies kan gaan lezen... misschien mag dat wel de oplossing zijn, maar dit verandert niet het feit dat het datamodel verkeerd is.
 
John Cena

John Cena

22/11/2010 15:20:52
Quote Anchor link
Lol, Cor, jij zegt dat Karl en Aar niet kunnen programmeren, dat is opzich al lachwekkend, en dan ga je ook nog dat stukje code plaatsen.

Lachen gieren brullen! :D
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

22/11/2010 15:45:18
Quote Anchor link
Ken je die mop van die boer die het aantal koeien op een weiland kan aflezen door het aantal poten te tellen en door 4 te delen?

Anyway:
Suggestie nieuw datamodel:


DATABASE MODEL:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `programma` (
  `dag` varchar(9) NOT NULL,
  `uur` int(11) NOT NULL,
  `title` varchar(255) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`dag`,`uur`)
)
// forgive my backticks


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
# Veld dag: Waarden - Monday t/m Sunday
# Veld UUR: 0 - 23
# Veld title - Naam van je programma.

# Elke combinatie kan maar 1 keer (dankzij sleutel dag - key)


$r = mysql_query("SELECT titel FROM programma WHERE dag = date_format(NOW(), '%W') AND uur = HOUR(NOW())");
$title = mysql_result($r, 'titel');

// Zo roep je het dan aan:
print $title;
?>
 
Justin S

Justin S

22/11/2010 18:41:55
Quote Anchor link
Cor nvt op 22/11/2010 15:09:48:
Beetje jammer dat je hier van die lame reacties krijgt van mensen die waarschijnlijk niet kunnen programmeren.

De oplossing is:
Verander
case 0: $prog = '
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$msg->zo00;?>
'; break;

Naar
case 0: $prog = $msg->zo00; break;


Alleen om deze reactie zou ik je echt bashen...

@TS
Als je nou een database aanmaakt en daar de tijden van de shows in zet en de dag van de week, dan kan je heel simpel het programma ophalen. Is dit een optie?
Gewijzigd op 22/11/2010 18:42:54 door Justin S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/11/2010 19:17:40
Quote Anchor link
Cor nvt op 22/11/2010 15:09:48:
Beetje jammer dat je hier van die lame reacties krijgt van mensen die waarschijnlijk niet kunnen programmeren.

mag ik even de ballen uit mijn broek lachen?
Alvast bedankt.....
 

22/11/2010 20:12:10
Quote Anchor link
Cor nvt op 22/11/2010 15:09:48:
Beetje jammer dat je hier van die lame reacties krijgt van mensen die waarschijnlijk niet kunnen programmeren.

De oplossing is:
Verander
case 0: $prog = '
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$msg->zo00;?>
'; break;

Naar
case 0: $prog = $msg->zo00; break;


Soms is het beter om iets helemaal, compleet, totaal over de kop te gooien en helemaal opnieuw beginnen. Dit is zo'n typisch geval daarvan.
Ik ga dan ook niet proberen de boel te redden. Als iemand de zooi opnieuw heeft geleerd (en daarvoor is genoeg te vinden), dan zal diegene zelf ook inzien wat er allemaal mis is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.