Script werkt niet met ?id=

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo Sanders

Ivo Sanders

24/02/2011 17:51:14
Quote Anchor link
Ik heb een stukje script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$theuri
= $_SERVER['REQUEST_URI'];

if (($theuri =="/nld/pagina1.php") or ($theuri =="/nld/pagina2.php"))
{

$itemis = "active";

}
else {

$itemis = "";
}

echo $itemis;
?>
">

Maar als de url is: /nld/pagina2.php?id=5

Dan doet hij het niet meer, iemand die mij kan helpen aangezien de id= steeds kan veranderen...
Gewijzigd op 24/02/2011 17:52:05 door Ivo Sanders
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:31:14
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/02/2011 18:28:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(strpos($theuri, '/nld/pagina1.php') || strpos($theuri, '/nld/pagina2.php')) {
    $itemis = "active";
}
else{
    $itemis = "";
}

?>


Werkt dit niet?
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

24/02/2011 20:11:44
Quote Anchor link
Nee, hier doet helemaal niets het meer mee
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/02/2011 20:20:40
Quote Anchor link
OR en AND gebruik je alleen een mysql
in php werk je met || en &&
Het werkt wel maar zo hoort het niet
Je kan ook op een voetbalveld hockey spelen maar dat hoort ook niet
 
Jasper DS

Jasper DS

24/02/2011 20:22:50
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/02/2011 20:24:00
Quote Anchor link
Jordi kroon op 24/02/2011 20:20:40:
(..)
Het werkt wel maar zo hoort het niet
Je kan ook op een voetbalveld hockey spelen maar dat hoort ook niet
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 20:25:21
Quote Anchor link
Jordi kroon op 24/02/2011 20:20:40:
OR en AND gebruik je alleen een mysql
in php werk je met || en &&


Onzin.
 
Jasper DS

Jasper DS

24/02/2011 20:25:49
Quote Anchor link
Jordi kroon op 24/02/2011 20:24:00:
Jordi kroon op 24/02/2011 20:20:40:
(..)
Het werkt wel maar zo hoort het niet
Je kan ook op een voetbalveld hockey spelen maar dat hoort ook niet




Ook onzin
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

24/02/2011 20:26:31
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$theuri
= $_SERVER['REQUEST_URI'];
                        

$url = substr(''.$theuri.'', 0, 16);


if (($theuri =="/nld/pagina1.php") or ($url =="/nld/pagina2.php"))
{

$itemis = "active";

}
else {

$itemis = "";
}

echo $itemis;
?>
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

24/02/2011 20:27:13
Quote Anchor link
Tuurlijk is "/nld/pagina1.php" niet gelijk aan "/nld/pagina2.php?id=5".

Je zult moeten kijken of "/nld/pagina1.php" in de variable zit met bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(strpos($theuri, '/nld/pagina1.php') > 0 || strpos($theuri, '/nld/pagina2.php') > 0) {
    $itemis = "active";
}
else{
    $itemis = "";
}

?>
 

24/02/2011 20:32:04
Quote Anchor link
Jordi kroon op 24/02/2011 20:20:40:
OR en AND gebruik je alleen een mysql
in php werk je met || en &&
Het werkt wel maar zo hoort het niet
Je kan ook op een voetbalveld hockey spelen maar dat hoort ook niet

Had ik laatst niet uitgelegd, ook aan jou, dat dit onzin is?
Hendrik de Jager op 24/02/2011 20:27:13:
Tuurlijk is "/nld/pagina1.php" niet gelijk aan "/nld/pagina2.php?id=5".

Je zult moeten kijken of "/nld/pagina1.php" in de variable zit met bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(strpos($theuri, '/nld/pagina1.php') > 0 || strpos($theuri, '/nld/pagina2.php') > 0) {
    $itemis = "active";
}
else{
    $itemis = "";
}

?>

De oplossing :-)
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

24/02/2011 20:38:25
Quote Anchor link
Maar persoonlijk lijkt mij het gebruik van GET beter hier.
 

24/02/2011 20:40:33
Quote Anchor link
Jah, vaag gedoe.
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

24/02/2011 20:58:27
Quote Anchor link
Ik had toch al gezegt dat het al is gelukt wat ik wil?

In iedergeval bedankt voor jullie meedenken! Echtwaar.
 
- Mark -

- Mark -

24/02/2011 21:01:40
Quote Anchor link
Die oplossing van je werkt niet. Probeer het maar eens met pagina16.php
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

24/02/2011 21:02:03
Quote Anchor link
er is geen pagina 16, alleen maar 1 en 2

waarvan pagina 2 van ?id=3 of ?id=4 kan variëren.
Gewijzigd op 24/02/2011 21:02:50 door Ivo Sanders
 

24/02/2011 21:02:53
Quote Anchor link
Ja, iets lukt, maar dat betekend niet dat het goed is.
 
- Mark -

- Mark -

24/02/2011 21:03:47
Quote Anchor link
:p Dan heb je geluk, bij meer dan 9 pagina's werkt je oplossing namelijk niet.

Vreemde benaming voor een pagina trouwens.
 
Ivo Sanders

Ivo Sanders

24/02/2011 21:04:45
Quote Anchor link
was een voorbeeld, de pagina's hebben andere namen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.