script werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gert Mallegrom

Gert Mallegrom

15/03/2006 20:09:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets meer van:
Het onderstaande script werkt niet
Wie kan me helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

include("inc_connect.php");
include("inc_logged_in.php");

if (isset($_POST['merknaam']) and trim($_POST['merknaam'])!= ""){
  // Eerst controleren of merknaam al bestaat in database
  $merknaam = $_POST["merknaam"];
  $query = "SELECT * FROM merken WHERE merknaam='$merknaam';";
  $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
  if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    $tekst = "Dit merk is reeds ingevoerd. <a href=\"form_merk.php\">Merknaam invoeren</a>.\n";
    die($tekst);    
  }
else {
    
    //kijken of er een bestand is geselecteerd
    if (isset($_POST['bestand']) && trim($_POST['bestand']) !='none' && trim($_POST['bestand'])!=''){
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(100kb) word hij niet toegelaten
      if ($_FILES['bestand']['size'] > 102400) {
        echo "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400</b>";
      }
else {
      //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if ($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
                      
          $naam = $_FILES['bestand']['name'];        
          $path = "../uploads/" . $naam;
          if (file_exists($path)) {
            echo "Het bestand $bestandsnaam bestaat al <a href=\"upload_plaatje2.php\">opnieuw</a>";
          }
else {
            //het bestand  verplaatsen van temp naar uploadmap
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], $path);
            chmod ($path, 0755);
            $query ="INSERT INTO merken (merknaam, bestandsnaam) VALUES ('$merknaam','$naam')";
            $result = mysql_query($query) or die ("Fout: " . mysql_error());
            
            $resultaat = "Query die wordt uitgevoerd: <b>$query</b><hr>\n
            De volgende gegevens zijn ingevoegd:<br>\n
            Merknaam: <b>"
. $merknaam . "</b><br>\n
            Bestandsnaam: "
. $naam . "<br>\n
            <img src='../uploads/$naam'><br>\n
            <hr><a href=\"form_merk.php\">Nog een merk invoegen</a> | <a href=\"merken_overzicht.php\">Overzicht ingevoerde merken</a>"
;
          }
        }
else {
          $resultaat = "Het bestand is geen png, jpg of gif";
        }
      }
    }
  }
}
else {
  echo "Er is niets ingevoerd";
}

?>


<html>
<head>
<title>Merk toevoegen</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "$resultaat";
?>

</body>
</html>

Edit:
Daarnaast de volgende keer vriendelijk de errors vermelden. Want hier kunnen we niets mee.
Gewijzigd op 15/03/2006 20:16:00 door Gert Mallegrom
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:01:34
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

15/03/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Wat werkt er niet.

Als je wilt dat we helpen moet je wel wat meer informatie geven.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 20:14:00
Quote Anchor link
[Automatische PHPHULP bot]

Sorry, uw aanvraag voor een nieuw topic is niet geaccepteerd. Onze geavanceerde bots (die meer gegevens verzamelen dan Google, Microsoft en de AIVD) hebben geconstateerd dan u hier al een topic heeft. Ik raad u aan om in dat topic verder te gaan ipv bij iedere verandering een nieuwe te openen.

mvg,
Botje

[/Automatische PHPHULP bot]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.