Script wil niet werken, heel vreemd...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

20/08/2013 20:20:28
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb dit script zojuist geschreven, en het doet prima wat ik wil. Tenminste, het <html> stuk. Het <php> stuk wordt totaal niet uitgevoerd. Echt, TOTAAL niet.

Onderstaande script heb ik dus het probleem mee. Error handling (die eerste paar regeltjes) geven ook niks).
Ik heb het script in Chrome en in Firefox geprobeerd, beide keren hetzelfde resultaat (met probleem).

Kan iemand me vertellen welke onbenullige beginnersfout ik heb gemaakt?
Oh, en het 'menu.php'-script werkt wel, want op een andere pagina werkt het dus wel, ook op dezelfde manier met include().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

echo "hoi";

session_start();
$_SESSION['test']="asdf";
echo $_SESSION['test'];

include('menu.php');
?>


<html>
<head>
<title>! Forum !</title>
</head>

<body bgcolor="CAFFAF"><center>
<h1><br>WELKOM OP MIJN ZELFGESCHREVEN FORUM!</h1><br>
<a href=""><img src='forum.jpg' alt='Forum Logo' width=415 height=289></a><br><br>
<a href="overmij.php">Over mijzelf</a><br>
<a href="signup.php">Registreer jezelf</a> of <a href="login.php">log hier in</a><br>
Of <a href="zoek.php">zoek hier een topic</a>
<br>
<br><b>DIT ZIJN DE LAATST GEWIJZIGDE TOPICS:</b>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:45:00
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2013 20:49:44
Quote Anchor link
Is het opgeslagen als .php bestand en staat het online, of op je pc zelf?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/08/2013 20:52:14
Quote Anchor link
Je stuurt via echo informatie naar de browser en vervolgens start je een sessie. Dat mag niet.

Haal echo "hoi"; eens weg.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

20/08/2013 21:08:04
Quote Anchor link
Ramon, als php op mn pc. Daarnaast gebruik ik XAMPP om online (via mn IP of localhost) erbij te komen.

Ozzie, ik zal de regels wel even omdraaien. mag dat ook?

Edit: werkt ook niet als ik de regels omdraai.
En als ik bij include niet het relatieve pad, maar http://ip-adres/mapnaam/menu.php erneer zet, werkt het nog steeds niet.
Gewijzigd op 20/08/2013 21:10:06 door Kevin Zegikniet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/08/2013 21:22:43
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 20/08/2013 21:08:04:
Ozzie, ik zal de regels wel even omdraaien. mag dat ook?

Van mij wel ;)

Kijk eens in de broncode van de pagina. Zie je dan toevallig de php code staan?

En het bestand menu.php staat dat in dezelfde map? Zo niet dan moet je het juist pad opgeven.


Toevoeging op 20/08/2013 21:24:03:

Kevin Zegikniet op 20/08/2013 21:08:04:
En als ik bij include niet het relatieve pad, maar http://ip-adres/mapnaam/menu.php erneer zet, werkt het nog steeds niet.

Dat is geen pad maar een URL.

Een pad is het adres op je server, of in jouw geval je PC, dus zoiets als C:\\pad\naar\menu.php
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

20/08/2013 21:24:54
Quote Anchor link
Begin met session_start.
Dan foutmeldingen aanzetten.
Wat gebeurt er als je de include weghaalt?
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

20/08/2013 21:25:57
Quote Anchor link
In de broncode in de browser zie ik nagenoeg dezelfde phpcode, behalve bij het begin en eind
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
waar <?php zou staan, staaat <!--?php
waar ?>
zou staan, staaat ?-->


en ja, dat staat in het juiste pad. Maar als dat het alleen zou zijn, dan zou er wel hoi en test moeten staan... En dat komt er ook niet.

En Obelix, dan blijft het hetzelfde...
Gewijzigd op 20/08/2013 21:28:22 door Kevin Zegikniet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/08/2013 21:48:40
Quote Anchor link
Dan lijkt het erop dat de code niet wordt geparsed. JE hebt het bestand wel opgeslagen met de extensie .php, dus bestand.php ?
 
Willem vp

Willem vp

20/08/2013 21:48:55
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 20/08/2013 21:22:43:
Een pad is het adres op je server, of in jouw geval je PC, dus zoiets als C:\\pad\naar\menu.php

Let wel even op de escaping. Dus:
C:\\pad\\naar\\menu.php
of
C:/pad/naar/menu.php
Gewijzigd op 20/08/2013 21:49:17 door Willem vp
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

20/08/2013 23:03:49
Quote Anchor link
Ozzie, ja ik heb het opgeslagen als .php, Ben ik heel zeker van. (zou het echter uitmaken als het .html is, of bedoel je meer dat het geen .txt is?)

Willem, ik gebruik altijd de laatste, dus de forwardslashes.
Heb nog inde browser geprobeerd of het backslashes waren, maar die werden meteen omgezet in forwardslashes.

En daarnaast staat het op mn USB, dus dat zou dan J:/ enzo zijn, maar de rest van de scripts werken en werkten in het verleden prima.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/08/2013 23:28:59
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 20/08/2013 21:25:57:
In de broncode in de browser zie ik nagenoeg dezelfde phpcode, behalve bij het begin en eind
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
waar <?php zou staan, staaat <!--?php
waar ?>
zou staan, staaat ?-->


daar zit dus een probleem. de php code wordt omgezet naar een commentaar blok. dit IS een server probleem. Dus nagaan welke instellingen je hebt veranderd en dan ongedaan maken of opnieuw installeren.
Gewijzigd op 20/08/2013 23:29:51 door Frank Nietbelangrijk
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

20/08/2013 23:33:11
Quote Anchor link
well, fuck. En ik heb dus niks veranderd, behalve nadat het niet meer werkte die errorhandling ertussengezet wat volgens mij 1 ding verandert in de ini.php

Maar bij een ander script doet ie het wel, en daar had ik eerst (voordat ik hier dingen tussen ging typen) dezelfde regels, namelijk session_start; (nieuwe regel) insert('menu.php');

Heel vreemd... Maarja, dan zullen we dat morgen eens proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.