scripting tips???!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »
Sylvester vader

sylvester vader

13/09/2019 12:26:26
Quote Anchor link
hi iedereen
ik wil over een tijdje mijn online software geheel opnieuw gaan maken met goede php scripting

ik heb in de afgelopen maanden best veel geleerd hier van een aantal van jullie

en veel van die dingen wil ik dan ook gaan toepassen in mijn script
onder andere meer gebruik maken van classes
enz enz

nu heb ik persoonlijk wel 1 denk ik simpele vraag
ik gebruik op een aantal paginas heel erg veel includes via if ($page =

soms wel 30 verschillende paginas

is dit goed zo of moet ik daar iets anders voor gaan gebruiken straks?

even een stukje van 1 pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
elseif($page == 'aanwezig') {
include("beheer/aanwezig.php");
}

elseif($page == 'settings') {
include("beheer/settings.php");
}
elseif($page == 'talen') {
include("beheer/talen.php");
}
elseif($page == 'alerts') {
include("beheer/alerts.php");
}
elseif($page == 'producten') {
include("beheer/producten.php");
}
elseif($page == 'intake') {
include("beheer/intake.php");
}
elseif($page == 'stap2') {
include("beheer/prijzen.php");
}
elseif($page == 'stap3') {
include("beheer/intake.php");
}
elseif($page == 'stap4') {
include("beheer/overeenkomst.php");
}


heeft iemand hier een mooiere oplossing voor?

en andere tips hoor ik ook graag :)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:27:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2019 12:43:12
Quote Anchor link
Je kan de pagina's ook in een array plaatsen, en kijken of ze overeenkomen met je $_GET of vergelijkbare variabele.

Die stappen lijken mij meer onder een bepaalde pagina te vallen. Dus lijken die hier niet op hun plek, vermoed ik. En is het meer iets voor intake.php.
Gewijzigd op 13/09/2019 12:50:08 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2019 12:55:59
Quote Anchor link
Alle URL's naar /index.php in de root leiden zodat deze als front controller elke denkbare pagina kan produceren.
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/09/2019 14:50:53
Quote Anchor link
Ward van der Put op 13/09/2019 12:55:59:
Alle URL's naar /index.php in de root leiden zodat deze als front controller elke denkbare pagina kan produceren.

ja dat doen ze eigelijk all maar in de index heb ik heel veel includes naar andere paginas

maar die front controller ziet er al heel netjes en beter uit dan wat ik heb

ik zal ook ff wat info zoeken over die array hiervan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2019 18:18:15
Quote Anchor link
Een design pattern is vaak een (abstract) idee. Er zijn dan ook legio implementaties (en interpretaties) voor eenzelfde patroon. Deze implementaties voeren vaak ook verder dan het idee van het patroon. Zo moet je ook nadenken over de structuur van je applicatie, en in welke mate zaken van elkaar afhangen.

Bijvoorbeeld, je zou een 1:1 vertaling van het "applicatie-pad" naar code kunnen maken. Het webadres (bijvoorbeeld https://jouw.website/bedrijf/contact) zou rechtstreeks kunnen corresponderen met het (interne) "code-pad" naar de bijbehorende code (/intern/pad/bedrijf/contact.php). Dit zou een aantal dingen kunnen versimpelen, maar tegelijkertijd beperk je jezelf ook in de mogelijkheden voor vrije naamgeving van webadressen.

Je kunt niet, althans niet zomaar, beginnen te breien bij een front controller als er nog geen structuur zit of ideeen zijn voor de rest van je applicatie.

Zoals eerder aangegeven, in deze single point of entry komen een heleboel dingen samen die het verdere verloop sterk bepalen.

Je bent in wezen bezig met het handmatig verwerken van requests en het tot op zekere hoogte zelf bouwen van responses, dus daar komt ook wel enige kennis van het HTTP protocol bij kijken. Op het moment dat je hiermee aan de slag gaat moet je enige kennis hebben van hoe je dit in goede banen leidt.

Persoonlijk heb ik een schurfthekel aan het woord "scripten" en "scripting". Hier gaat wat mij betreft nog steeds een soort van onvolwassenheid vanuit.
Gewijzigd op 13/09/2019 18:19:41 door Thomas van den Heuvel
 
Jan R

Jan R

13/09/2019 19:10:34
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon met switch of nog eenvoudiger
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($fp = @fopen($page . '.php', 'r')) {
    fclose($fp);
    include $page  . '.php';
}else{
    echo '<h1>Fout: Pagina "<u>'. htmlspecialchars($show1pagina) .'</u>" werd niet gevonden</h1>';
}

Kijk of het bestand bestaat indien ja include anders foutmelding

Jan
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/09/2019 19:35:00
Quote Anchor link
Voor "kijken of het bestand bestaat" hebben we is_file().

Beetje link dit altijd. Zometeen index.php?page=../../file-die-niet-direct-aangeroepen-mag-worden ...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2019 20:01:37
Quote Anchor link
Inderdaad, kan beter een soort van whitelist hebben.

Daarnaast, vermijd diskoperaties, dat zijn dure operaties.

Je bent waarschijnlijk beter af met een autoloader aanpak. Dan hoef je ook nooit meer iets te includen maar wordt dit allemaal automatisch geladen op grond van consistente naamgeving.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/09/2019 20:15:05
Quote Anchor link
Wanneer je toch van classes gebruik wil gaan maken lijkt het mij een heel goed idee om een autoloader te gebruiken. Dan hoef je geen enkele include te gebruiken voor de classes die je gebruikt. er zijn enkele gestandaardiseerde autoloaders: PSR-4 en PSR-0. Deze zijn zo te downloaden en te gebruiken. Bij voorkeur gebruik je Composer hiervoor. Kort stukje Nederlandse uitleg hier.

Paar andere interessante (zoek)termen die je veel nuttig leesvoer kunnen opleveren:
- PDO
- php OOP
- php namespaces
- php routers
- php MVC framework
- php template engine (zoals Twig en Blade)
- php framework (zoals Symfony, Laravel of CakePHP)


Toevoeging op 13/09/2019 20:30:19:

Eigenlijk wordt de autoloader gelijk mee geleverd wanneer je composer gebruikt. Je kunt dit ook gebruiken om je eigen classes te autoload-en. Zie hiervoor deze pagina.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/09/2019 09:53:03
 
Sylvester vader

sylvester vader

16/09/2019 10:07:37
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/09/2019 20:15:05:
Wanneer je toch van classes gebruik wil gaan maken lijkt het mij een heel goed idee om een autoloader te gebruiken. Dan hoef je geen enkele include te gebruiken voor de classes die je gebruikt. er zijn enkele gestandaardiseerde autoloaders: PSR-4 en PSR-0. Deze zijn zo te downloaden en te gebruiken. Bij voorkeur gebruik je Composer hiervoor. Kort stukje Nederlandse uitleg hier.

Paar andere interessante (zoek)termen die je veel nuttig leesvoer kunnen opleveren:
- PDO
- php OOP
- php namespaces
- php routers
- php MVC framework
- php template engine (zoals Twig en Blade)
- php framework (zoals Symfony, Laravel of CakePHP)


Toevoeging op 13/09/2019 20:30:19:

Eigenlijk wordt de autoloader gelijk mee geleverd wanneer je composer gebruikt. Je kunt dit ook gebruiken om je eigen classes te autoload-en. Zie hiervoor deze pagina.



lol dit gaat mij dus allemaal ff te ver :S
ik denk dat chinees leren makkelijker is
:)

en daarnaast hou ik er nooit van om dingen te gebruiken van anderen ook al is het iets goeds
het is altijd gemaakt door andere, en hacks worden meestal gemaakt voor iets dat veel mensen gebruiken

ik gebruik liever gewoon mijn eigen hard coding maar deze wil ik wel goed gaan schrijven dit keer
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/09/2019 14:16:04
Quote Anchor link
Sylvester vader op 16/09/2019 10:07:37:

en daarnaast hou ik er nooit van om dingen te gebruiken van anderen ook al is het iets goeds
het is altijd gemaakt door andere, en hacks worden meestal gemaakt voor iets dat veel mensen gebruiken

ik gebruik liever gewoon mijn eigen hard coding maar deze wil ik wel goed gaan schrijven dit keer


Not Invented Here (NIH) syndrome
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2019 18:09:42
Quote Anchor link
Iets met de plank en mis slaan?

Goed, het zal een boel nieuwe informatie zijn, dat besef ik. En ik weet niet wat je doel is. Is dat PHP als hobby of is het doel om een pro te worden? In dat laatste geval ga ik je nu veel succes wensen ;-)

In ieder geval is het rijtje dat ik neer gezet heb een belangrijk rijtje van tools welke de professionele developers allemaal kennen. Uiteraard hoef je niet overal helemaal in doorgewinterd te zijn (beter goed thuis in één ding dan half in twee) maar op een aantal dingen zou je minimaal eens flink de aandacht moeten vestigen. En het hoeft niet allemaal tegelijk he. Zo heeft het denk ik niet zo veel zin om naar een framework te kijken als je nog niets weet over (ik zeg het even populair) OOP.


Quote:
en daarnaast hou ik er nooit van om dingen te gebruiken van anderen ook al is het iets goeds


Dus je bakt je eigen brood nadat je je eigen graan gemalen hebt? Ik wil maar zeggen je kunt als modern mens niet of amper leven als je niets van een ander wil gebruiken. En zo is het ook in de informatica.
Gewijzigd op 16/09/2019 18:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Sylvester vader

sylvester vader

17/09/2019 10:00:34
Quote Anchor link
haha ja klopt
zit ook misschien wel tussen mijn oren maar in verleden heb ik heel vaak scripts gebruikt of zogenaamd goede dingen
en dan hebben ze altijd net niet de functies die je nodig heb of er zit toch nog ergens een beveiligings lek in enz enz

even als voorbeeld veel mensen gebruiken nu bv wordpress, als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wordpress
zoizo omdat 99% van hack pogingen op mijn server gerelateerd zijn aan wordpress (altijd grappig om te zien aangezien ik dus geen wordpress gebruik)

en aangezien ik dus veel met boekhoudingen doe en persoons gegevens wil ik elk detail van mijn gehele script dus ook weten
zoizo op delen die ik belangrijk vind

zodat als er iets fout gaat ik alleen myzelf de schuld kan geven en niet een 3de partij tool of script

het klopt dat je een wiel niet 2 keer moet uitvinden
maar als iemand een wiel heeft gemaakt die niet perfect rond is dan maak ik toch liever zelf een wiel


kijk mijn script is een site, waar bovenop allemaal dynamische sites staan, gelinkt naar begin domain
deze worden via het script zelf gesplitst naar de bijbehoorende gegevens enz enz
en mijn systeem draaien dus ff simpel gezegd 10 sites en bedrijven dwars door elkaar heen.
multi styling per klant en ben zelfs bezig met multi language

100% zelf gescript allemaal het enige dat ik niet zelf heb gedaan is het basis login/registratie script omdat ik dat 10 jaar geleden niet helemaal snapte mbt sessions enz


als ik iets schrijf wil ik dat ik zelf exact weet waar iets staat en niet eerst een manual van een ander script of server tool moet gaan uitpluizen als er bv een fout is die daar ergens inzit

en ik bv niet kan gaan zitten wachten op een update

als iets stuk is of een bug heeft moet het NU!!! gefixt worden en niet over 6 maanden

daarom gebruik ik dus niks van andere
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2019 10:30:27
Quote Anchor link
Maar een framework maakt het programmeren juist wel weer makkelijker omdat je een goede opbouw hebt in Controllers, models en views. Maar het vergt wel weer een leercurve.
Gewijzigd op 17/09/2019 10:30:56 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/09/2019 17:44:56
Quote Anchor link
Je zou natuurlijk ook gewoon de dingen kunnen gebruiken die voor jou meerwaarde hebben. Je hoeft je verder nergens aan te conformeren maar dat neemt niet weg dat je altijd na zou moeten denken over hoe dingen intelligenter en netter kunnen.

Tegelijkertijd nodigt het niet echt uit om te reageren op een topic waar de houding een beetje "ga ik toch allemaal niet gebruiken" is. Als je om advies vraagt zou je op zijn minst de voorstellen kunnen verkennen of zelfs uit kunnen proberen in een eenvoudige proof-of-concept. Maar om nu op voorhand dingen af te wijzen wanneer je ze niet direct kunt overzien... Niemand heeft ooit geclaimd dat deze materie eenvoudig is, dus misschien is het gewoon een kwestie van wat meer moeite doen. En als dat niet jouw interessegebied / cup-of-tea is, ook prima, maar wees dan eerlijk naar jezelf (en ons) toe en besteed het lekker uit en zet ons niet voor niets aan het werk met vragen als je toch niet van plan bent iets met de antwoorden te doen.

Hoe dan ook helpt het wanneer je een nette werkhouding hebt en zorg besteedt aan de dingen die je doet. Dit wordt meestal ook gereflecteerd in de communicatie met anderen. Doorgaans besteden mensen die reageren aandacht aan het opstellen van antwoorden in lopende zinnen met een begin en een einde, dus dan is het wel zo netjes om dat ook te doen.

Dit is een forum, geen chatbox.

Het hoeft natuurlijk niet super strak allemaal, dat moet iedereen zelf maar uitmaken, maar het (overvloedige) gebruik van uitroeptekens en het verder vrijwel ontbreken van leestekens in reacties zou de indruk kunnen wekken van een zekere laksheid of gewoon een totale desinteresse.
Gewijzigd op 17/09/2019 17:53:17 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.