scripting tips???!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Sylvester vader

sylvester vader

13/09/2019 12:26:26
Quote Anchor link
hi iedereen
ik wil over een tijdje mijn online software geheel opnieuw gaan maken met goede php scripting

ik heb in de afgelopen maanden best veel geleerd hier van een aantal van jullie

en veel van die dingen wil ik dan ook gaan toepassen in mijn script
onder andere meer gebruik maken van classes
enz enz

nu heb ik persoonlijk wel 1 denk ik simpele vraag
ik gebruik op een aantal paginas heel erg veel includes via if ($page =

soms wel 30 verschillende paginas

is dit goed zo of moet ik daar iets anders voor gaan gebruiken straks?

even een stukje van 1 pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
elseif($page == 'aanwezig') {
include("beheer/aanwezig.php");
}

elseif($page == 'settings') {
include("beheer/settings.php");
}
elseif($page == 'talen') {
include("beheer/talen.php");
}
elseif($page == 'alerts') {
include("beheer/alerts.php");
}
elseif($page == 'producten') {
include("beheer/producten.php");
}
elseif($page == 'intake') {
include("beheer/intake.php");
}
elseif($page == 'stap2') {
include("beheer/prijzen.php");
}
elseif($page == 'stap3') {
include("beheer/intake.php");
}
elseif($page == 'stap4') {
include("beheer/overeenkomst.php");
}


heeft iemand hier een mooiere oplossing voor?

en andere tips hoor ik ook graag :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 08:59:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2019 12:43:12
Quote Anchor link
Je kan de pagina's ook in een array plaatsen, en kijken of ze overeenkomen met je $_GET of vergelijkbare variabele.

Die stappen lijken mij meer onder een bepaalde pagina te vallen. Dus lijken die hier niet op hun plek, vermoed ik. En is het meer iets voor intake.php.
Gewijzigd op 13/09/2019 12:50:08 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2019 12:55:59
Quote Anchor link
Alle URL's naar /index.php in de root leiden zodat deze als front controller elke denkbare pagina kan produceren.
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/09/2019 14:50:53
Quote Anchor link
Ward van der Put op 13/09/2019 12:55:59:
Alle URL's naar /index.php in de root leiden zodat deze als front controller elke denkbare pagina kan produceren.

ja dat doen ze eigelijk all maar in de index heb ik heel veel includes naar andere paginas

maar die front controller ziet er al heel netjes en beter uit dan wat ik heb

ik zal ook ff wat info zoeken over die array hiervan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2019 18:18:15
Quote Anchor link
Een design pattern is vaak een (abstract) idee. Er zijn dan ook legio implementaties (en interpretaties) voor eenzelfde patroon. Deze implementaties voeren vaak ook verder dan het idee van het patroon. Zo moet je ook nadenken over de structuur van je applicatie, en in welke mate zaken van elkaar afhangen.

Bijvoorbeeld, je zou een 1:1 vertaling van het "applicatie-pad" naar code kunnen maken. Het webadres (bijvoorbeeld https://jouw.website/bedrijf/contact) zou rechtstreeks kunnen corresponderen met het (interne) "code-pad" naar de bijbehorende code (/intern/pad/bedrijf/contact.php). Dit zou een aantal dingen kunnen versimpelen, maar tegelijkertijd beperk je jezelf ook in de mogelijkheden voor vrije naamgeving van webadressen.

Je kunt niet, althans niet zomaar, beginnen te breien bij een front controller als er nog geen structuur zit of ideeen zijn voor de rest van je applicatie.

Zoals eerder aangegeven, in deze single point of entry komen een heleboel dingen samen die het verdere verloop sterk bepalen.

Je bent in wezen bezig met het handmatig verwerken van requests en het tot op zekere hoogte zelf bouwen van responses, dus daar komt ook wel enige kennis van het HTTP protocol bij kijken. Op het moment dat je hiermee aan de slag gaat moet je enige kennis hebben van hoe je dit in goede banen leidt.

Persoonlijk heb ik een schurfthekel aan het woord "scripten" en "scripting". Hier gaat wat mij betreft nog steeds een soort van onvolwassenheid vanuit.
Gewijzigd op 13/09/2019 18:19:41 door Thomas van den Heuvel
 
Jan R

Jan R

13/09/2019 19:10:34
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon met switch of nog eenvoudiger
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($fp = @fopen($page . '.php', 'r')) {
    fclose($fp);
    include $page  . '.php';
}else{
    echo '<h1>Fout: Pagina "<u>'. htmlspecialchars($show1pagina) .'</u>" werd niet gevonden</h1>';
}

Kijk of het bestand bestaat indien ja include anders foutmelding

Jan
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/09/2019 19:35:00
Quote Anchor link
Voor "kijken of het bestand bestaat" hebben we is_file().

Beetje link dit altijd. Zometeen index.php?page=../../file-die-niet-direct-aangeroepen-mag-worden ...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2019 20:01:37
Quote Anchor link
Inderdaad, kan beter een soort van whitelist hebben.

Daarnaast, vermijd diskoperaties, dat zijn dure operaties.

Je bent waarschijnlijk beter af met een autoloader aanpak. Dan hoef je ook nooit meer iets te includen maar wordt dit allemaal automatisch geladen op grond van consistente naamgeving.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/09/2019 20:15:05
Quote Anchor link
Wanneer je toch van classes gebruik wil gaan maken lijkt het mij een heel goed idee om een autoloader te gebruiken. Dan hoef je geen enkele include te gebruiken voor de classes die je gebruikt. er zijn enkele gestandaardiseerde autoloaders: PSR-4 en PSR-0. Deze zijn zo te downloaden en te gebruiken. Bij voorkeur gebruik je Composer hiervoor. Kort stukje Nederlandse uitleg hier.

Paar andere interessante (zoek)termen die je veel nuttig leesvoer kunnen opleveren:
- PDO
- php OOP
- php namespaces
- php routers
- php MVC framework
- php template engine (zoals Twig en Blade)
- php framework (zoals Symfony, Laravel of CakePHP)


Toevoeging op 13/09/2019 20:30:19:

Eigenlijk wordt de autoloader gelijk mee geleverd wanneer je composer gebruikt. Je kunt dit ook gebruiken om je eigen classes te autoload-en. Zie hiervoor deze pagina.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/09/2019 09:53:03
 
Sylvester vader

sylvester vader

16/09/2019 10:07:37
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/09/2019 20:15:05:
Wanneer je toch van classes gebruik wil gaan maken lijkt het mij een heel goed idee om een autoloader te gebruiken. Dan hoef je geen enkele include te gebruiken voor de classes die je gebruikt. er zijn enkele gestandaardiseerde autoloaders: PSR-4 en PSR-0. Deze zijn zo te downloaden en te gebruiken. Bij voorkeur gebruik je Composer hiervoor. Kort stukje Nederlandse uitleg hier.

Paar andere interessante (zoek)termen die je veel nuttig leesvoer kunnen opleveren:
- PDO
- php OOP
- php namespaces
- php routers
- php MVC framework
- php template engine (zoals Twig en Blade)
- php framework (zoals Symfony, Laravel of CakePHP)


Toevoeging op 13/09/2019 20:30:19:

Eigenlijk wordt de autoloader gelijk mee geleverd wanneer je composer gebruikt. Je kunt dit ook gebruiken om je eigen classes te autoload-en. Zie hiervoor deze pagina.



lol dit gaat mij dus allemaal ff te ver :S
ik denk dat chinees leren makkelijker is
:)

en daarnaast hou ik er nooit van om dingen te gebruiken van anderen ook al is het iets goeds
het is altijd gemaakt door andere, en hacks worden meestal gemaakt voor iets dat veel mensen gebruiken

ik gebruik liever gewoon mijn eigen hard coding maar deze wil ik wel goed gaan schrijven dit keer
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/09/2019 14:16:04
Quote Anchor link
Sylvester vader op 16/09/2019 10:07:37:

en daarnaast hou ik er nooit van om dingen te gebruiken van anderen ook al is het iets goeds
het is altijd gemaakt door andere, en hacks worden meestal gemaakt voor iets dat veel mensen gebruiken

ik gebruik liever gewoon mijn eigen hard coding maar deze wil ik wel goed gaan schrijven dit keer


Not Invented Here (NIH) syndrome
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2019 18:09:42
Quote Anchor link
Iets met de plank en mis slaan?

Goed, het zal een boel nieuwe informatie zijn, dat besef ik. En ik weet niet wat je doel is. Is dat PHP als hobby of is het doel om een pro te worden? In dat laatste geval ga ik je nu veel succes wensen ;-)

In ieder geval is het rijtje dat ik neer gezet heb een belangrijk rijtje van tools welke de professionele developers allemaal kennen. Uiteraard hoef je niet overal helemaal in doorgewinterd te zijn (beter goed thuis in één ding dan half in twee) maar op een aantal dingen zou je minimaal eens flink de aandacht moeten vestigen. En het hoeft niet allemaal tegelijk he. Zo heeft het denk ik niet zo veel zin om naar een framework te kijken als je nog niets weet over (ik zeg het even populair) OOP.


Quote:
en daarnaast hou ik er nooit van om dingen te gebruiken van anderen ook al is het iets goeds


Dus je bakt je eigen brood nadat je je eigen graan gemalen hebt? Ik wil maar zeggen je kunt als modern mens niet of amper leven als je niets van een ander wil gebruiken. En zo is het ook in de informatica.
Gewijzigd op 16/09/2019 18:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Sylvester vader

sylvester vader

17/09/2019 10:00:34
Quote Anchor link
haha ja klopt
zit ook misschien wel tussen mijn oren maar in verleden heb ik heel vaak scripts gebruikt of zogenaamd goede dingen
en dan hebben ze altijd net niet de functies die je nodig heb of er zit toch nog ergens een beveiligings lek in enz enz

even als voorbeeld veel mensen gebruiken nu bv wordpress, als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wordpress
zoizo omdat 99% van hack pogingen op mijn server gerelateerd zijn aan wordpress (altijd grappig om te zien aangezien ik dus geen wordpress gebruik)

en aangezien ik dus veel met boekhoudingen doe en persoons gegevens wil ik elk detail van mijn gehele script dus ook weten
zoizo op delen die ik belangrijk vind

zodat als er iets fout gaat ik alleen myzelf de schuld kan geven en niet een 3de partij tool of script

het klopt dat je een wiel niet 2 keer moet uitvinden
maar als iemand een wiel heeft gemaakt die niet perfect rond is dan maak ik toch liever zelf een wiel


kijk mijn script is een site, waar bovenop allemaal dynamische sites staan, gelinkt naar begin domain
deze worden via het script zelf gesplitst naar de bijbehoorende gegevens enz enz
en mijn systeem draaien dus ff simpel gezegd 10 sites en bedrijven dwars door elkaar heen.
multi styling per klant en ben zelfs bezig met multi language

100% zelf gescript allemaal het enige dat ik niet zelf heb gedaan is het basis login/registratie script omdat ik dat 10 jaar geleden niet helemaal snapte mbt sessions enz


als ik iets schrijf wil ik dat ik zelf exact weet waar iets staat en niet eerst een manual van een ander script of server tool moet gaan uitpluizen als er bv een fout is die daar ergens inzit

en ik bv niet kan gaan zitten wachten op een update

als iets stuk is of een bug heeft moet het NU!!! gefixt worden en niet over 6 maanden

daarom gebruik ik dus niks van andere
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2019 10:30:27
Quote Anchor link
Maar een framework maakt het programmeren juist wel weer makkelijker omdat je een goede opbouw hebt in Controllers, models en views. Maar het vergt wel weer een leercurve.
Gewijzigd op 17/09/2019 10:30:56 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/09/2019 17:44:56
Quote Anchor link
Je zou natuurlijk ook gewoon de dingen kunnen gebruiken die voor jou meerwaarde hebben. Je hoeft je verder nergens aan te conformeren maar dat neemt niet weg dat je altijd na zou moeten denken over hoe dingen intelligenter en netter kunnen.

Tegelijkertijd nodigt het niet echt uit om te reageren op een topic waar de houding een beetje "ga ik toch allemaal niet gebruiken" is. Als je om advies vraagt zou je op zijn minst de voorstellen kunnen verkennen of zelfs uit kunnen proberen in een eenvoudige proof-of-concept. Maar om nu op voorhand dingen af te wijzen wanneer je ze niet direct kunt overzien... Niemand heeft ooit geclaimd dat deze materie eenvoudig is, dus misschien is het gewoon een kwestie van wat meer moeite doen. En als dat niet jouw interessegebied / cup-of-tea is, ook prima, maar wees dan eerlijk naar jezelf (en ons) toe en besteed het lekker uit en zet ons niet voor niets aan het werk met vragen als je toch niet van plan bent iets met de antwoorden te doen.

Hoe dan ook helpt het wanneer je een nette werkhouding hebt en zorg besteedt aan de dingen die je doet. Dit wordt meestal ook gereflecteerd in de communicatie met anderen. Doorgaans besteden mensen die reageren aandacht aan het opstellen van antwoorden in lopende zinnen met een begin en een einde, dus dan is het wel zo netjes om dat ook te doen.

Dit is een forum, geen chatbox.

Het hoeft natuurlijk niet super strak allemaal, dat moet iedereen zelf maar uitmaken, maar het (overvloedige) gebruik van uitroeptekens en het verder vrijwel ontbreken van leestekens in reacties zou de indruk kunnen wekken van een zekere laksheid of gewoon een totale desinteresse.
Gewijzigd op 17/09/2019 17:53:17 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.