scrollbalk in div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis meijer

dennis meijer

13/06/2010 12:21:47
Quote Anchor link
mensen

ik heb een div waar automatisch tekst in word gepeplaatst door de database. alleen nu is de tekst tegroot voor de div dus gaat het onder de div nog verder.


hoe kan ik dit oplossen?

ik dacht aan een scrollbalk maar ik weet niet hoe dat moet.

dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<div>
<?php
include 'config.php';

$tekst = mysql_query("SELECT * FROM info ");
$tekst1 = mysql_fetch_array($tekst);

echo nl2br($tekst1['Bericht']);

?>

</div>


iemand een suggestie?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:21:19
 
Milo S

Milo S

13/06/2010 12:28:25
Quote Anchor link
Dat kan je heel makkelijk in je css doen door middel van overflow scroll, ook kan je natuurlijk je div mee laten rekken maar dat ligt aan je lay-out.

Stop wel eens wat fout afhandelingen in je stukje php.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($sql)
{

    // Goed
}
else
{
    // Fout
}
?>
 
Ivo K

Ivo K

13/06/2010 12:28:36
Quote Anchor link
CSS overflow Dit iets?
 
Thomas de vries

thomas de vries

13/06/2010 12:31:16
Quote Anchor link
zoek en gij zult vinden
http://www.dyn-web.com/code/scroll/
Kijk maar effe bij de tutorials
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/06/2010 22:47:37
Quote Anchor link
nu komt id ehelemaal niet goed eruit te zien.

kijk maar.

www.dnnsdesign.nl/dijkstraglas/index.php?div=info
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

13/06/2010 23:47:29
Quote Anchor link
Misschien toch even de afmetingen van je div aanpassen. Zoiets snapt de computer niet denk ik, als je dat er niet goed inzet.
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/06/2010 23:50:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#info    {
    width:144px;
    height:30px;
    background: url(images/info.jpg);
    margin-left:208px;
    position: absolute ;
    overflow:scroll;
    }


dit is css

en hier is de html code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<div id="info">
<?php
include 'config.php';

$tekst = mysql_query("SELECT * FROM info ");
$tekst1 = mysql_fetch_array($tekst);

echo nl2br($tekst1['Bericht']);

?>

</div>



kan iemand mij hiermee helpen?:$
Gewijzigd op 14/06/2010 09:00:11 door dennis meijer
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

14/06/2010 13:00:40
Quote Anchor link
wellicht een idee om geen vaste hoogte te doen? height:30px; en die overflow eruit laten.

Het is niet gewenst midden in je pagina een scrollbalk te hebben, omdat een gebruiker tegenwoordig dat niet meer gewent is.. Houd de scrollbalk helemaal rechts, netzoals hier op phphulp en gebruik verder geen scrollbalken (er zijn uiteraard wat situaties met uitzonderingen, maar deze zou dat niet moeten zijn)
 
Milo S

Milo S

14/06/2010 16:42:02
Quote Anchor link
Ik zou gewoon een min-height meegeven inplaats van een vaste height en dan overflow scroll, dit kan heel makkelijk in jou lay-out.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
        <meta name="author" content="Dennis Meijer en Kevin van der Veen" />
        
        <title>Dijkstraglas Haarle</title>
        
        <link href="Default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    </head>

    <body>
        <div class="wrapper">
            <div class="header">
            </div>
            
            <ul class="menu">
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li class="space"></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li class="space"></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li class="space"></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
            </ul>
            
            <div class="content">
            
            </div>        
        </div>
    </body>
</html>


en dan zoiets als css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
body {
    margin: 20px;
    padding: 0px;
    
    font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
    font-size: 11px;
    text-align: center;
    color: #000000;
    
    background-color: #FFB900;
}
div.wrapper {
    width: 618px;
    
    margin: 0px auto;
    padding: 20px 50px 20px 50px;
    
    background-color: #202020;
}

/* Het menu */
ul.menu    {
    width: 618px;
    height: 30px;
    
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    list-style: none;
    
    background-image: url('');
}    
ul.menu li {
    float: left;
    display: block;
}
ul.menu li.space {
    width: 14px;
    height: 30px;
    
    float: left;
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    display: block;
    
    background-color: #202020;
}
ul.menu li a.men {
    width: 144px;
    height: 30px;
    
    float: left;
    display: block;
    
    background-image: url('');
}
    
ul.menu li a.men:hover    {
    background-image: url('images/hover.png');
}
    

/* Header en Content */
div.header {
    width: 618px;
    height: 90px;
    
    background-image: url('');
}
div.content {
    width: 618px;
    min-height: 200px;
    
    overflow: hidden;
    background-image: url('');
}


En als je dan ook nog eens kijkt naar mijn eerste post weet je ook wat je moet doen met je mini stukje php.
Ook moet je nu in je css nog wat tekst opmaken en afbeeldingen invoegen.
Gewijzigd op 14/06/2010 16:44:26 door Milo S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.