Scrollbalk in IFRAME onzichtbaar maken???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

vincent

09/04/2006 13:21:00
Quote Anchor link
Hi, weet iemand hoe je de scrollbalken in een Iframe onzichtbaar maakt?

Ik gebruik een scripje dat bij FRAMES wel werkt maar bij m,n Iframe niet :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<style> BODY {
    scrollbar-3dlight-color:#FFFFFF;
    scrollbar-highlight-color:#FFFFFF;
    scrollbar-face-color:#FFFFFF;
    scrollbar-shadow-color:#FFFFFF;
    scrollbar-track-color:#FFFFFF;
    scrollbar-arrow-color:#FFA500;
    scrollbar-darkshadow-color:#FFFFFF;
} </style>



Als ik dit scripje in mijn Iframe plaats gebeurd er niets.

Maakt het wat uit of de scr in mijn IFrame een URI is? (http://.....)

Wat doe ik verkeerd en wat kan ik verbeteren hieraan

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn mij dat uit te willen leggen?

Vast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:23:59
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

09/04/2006 13:34:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het zo is
Ik kan ook mis zijn hé

<iframe scrolling="no"></iframe>
 
Vincent

vincent

09/04/2006 13:46:00
Quote Anchor link
Zou wel makkelijk zijn maar die optie zorgd dat je geheel geen scrolling krijgt en in een IFRAME de site half krijgt te zien mits de ene pagina langer is dan de andere.
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

09/04/2006 13:54:00
Quote Anchor link
aja
khad uw vraag verkeerd begrepen.
ik weet het ook niet.
zoek eens op google ofzo.
 
Vincent

vincent

09/04/2006 13:58:00
Quote Anchor link
Dankje Pieter ;)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/04/2006 14:07:00
Quote Anchor link
bodoel je dat je alleen nog maar dat pijltje ziet?

en als achtergrond da plaatje?


GR. mebus!
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

09/04/2006 14:17:00
Quote Anchor link
misschien zou je iets kunnen maken met javascript?
voor de rest heb ik helemaal geen idee wat nou je bedoeling is.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/04/2006 14:20:00
Quote Anchor link
eerste optie om een scrollbar onzichtbaar te maken is via css maar kan ook met javascript hoewel ikzelf voor css in ga

met dit stukje css en iframe kan je je scrollbar onzichtbaar maken:)

<iframe allowtransparency=true style="filter: chroma(color=#54C900)"></iframe>

css:

scrollbar-face-color : #54C900;
scrollbar-highlight-color : #54C900;
scrollbar-3dlight-color : #54C900;
scrollbar-shadow-color : #54C900;
scrollbar-darkshadow-color : #54C900;
scrollbar-track-color : #54C900;
scrollbar-arrow-color : #000000


en klaar is mebus!:p

GR. mebus!

handig als je tijdje anime website's hebt gemaakt dit kan je gewoon niet missen daaro mee!


edit: open voortaan niet 2 topics tegelijk tot dat je probleem bij je eerste is opgelost!

bespaard verwarring bij de admins....:p

don't calling name's!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Vincent

vincent

09/04/2006 14:20:00
Quote Anchor link
Idd, het is de bedoeling dat de scroll helemaal niet meer zichtbaar wordt dus dat je idd alleen de pijltjes krijgt te zien.

Persoonlijk heb ik een hekel aan scrolling maar in dit geval kan ik niet anders door met een IFRAME te werken en dus krijg je een scrollbalk te zien als je een pagina hebt die groter of langer is dan de maat die je voor je scroll heb aangegeven.
 
Vincent

vincent

09/04/2006 14:29:00
Quote Anchor link
Hen als newbe nog veel te leren maar thnx :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/04/2006 14:31:00
Quote Anchor link
geen dank:) nog steeds heel mensen weten dit niet dat het kan:(

daarom een kleine tut:

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/354/

eigenlijk bijna hetzelfde als in dit topic:)

GR. mebus!
 
Vincent

vincent

09/04/2006 14:38:00
Quote Anchor link
Met CSS lukt het ook niet :(

heb het volgende gedaan:
Nieuwe IFRAME gemaakt vogens deze code:

<iframe allowtransparency=true style="filter: chroma(color=#54C900)"></ifram>


in CSS deze code geplaatst:

scrollbar-face-color : #54C900;
scrollbar-highlight-color : #54C900;
scrollbar-3dlight-color : #54C900;
scrollbar-shadow-color : #54C900;
scrollbar-darkshadow-color : #54C900;
scrollbar-track-color : #54C900;
scrollbar-arrow-color : #000000



maar helaas doet ie het niet :(

wat doe ik niet goed????? HELP
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/04/2006 14:39:00
Quote Anchor link
<iframe src="" width="" height="" allowtransparency="true" style="filter: chroma(color=#54C900)"></iframe>

Wel zo handig als src="" ook er tussen staat:p


GR. mebus!
 
Vincent

vincent

09/04/2006 14:41:00
Quote Anchor link
Dit is wat ik van de IFRAME code heb !!!

<body>

<p align="center">

<iframe allowtransparency=true style="filter: chroma(color=#54C900)" name="I1" src="http://....." width="760" height="800" align="center" border="0" frameborder="0"></ifram>
</body>
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/04/2006 14:42:00
Quote Anchor link
<iframe name="I1" src="http://....." width="760" height="800" align="center" border="0" frameborder="0" allowtransparency="true" style="filter: chroma(color=#54C900)"></iframe>

zo zou die wel moeten werken!


GR. mebus:)
 
Vincent

vincent

09/04/2006 15:01:00
Quote Anchor link
Nope stil does not work :(

check this link
http://www.citysearchportal.com/hotels.php
 
Leo

Leo

09/04/2006 15:22:00
Quote Anchor link
werkt bij mij wel, alleen ik zie hem even 1 sec in beeld :P
 
Vincent

vincent

09/04/2006 15:28:00
Quote Anchor link
Wat doe ik dan verkeerd ?

heb je nou alleen die code in je pagina geplaatst of moet ook de css bewerkt worden.

ik beschik namelijk over een global css en nod 4 anderen.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/04/2006 15:32:00
Quote Anchor link
1 ding snap ik niet je gebruikt een iframe terwijl niet eens hoeft....

ziet er ook niet echt prof uit voor zo een website
 
Vincent

vincent

09/04/2006 15:39:00
Quote Anchor link
HUH? hoef dat niet eens joh? Maar hoe los ik dat dan op. Ik zit al 2 dagen te brainstormen. :( en nu zeg je dat dat biet hoef.

Ik ben dan zeker benieuwd hoe het dan wel zou moeten.

laat je me dat nog weten graag.. thnx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.