scrollbar altijd onder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

20/10/2007 16:05:00
Quote Anchor link
PHPhulpers,

Ik ben bezig met nog het een en ander te verbeteren aan dit script: http://phphulp.nl/php/scripts/7/1152/ Nu heb ik een div waar ik dmv AJAX de chatbox uitlees maar nu wil ik dat de scrollbar in deze div altijd onderaan staat weet iemand hoe ik dit kan doen??

BVD
Jorn
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:10:38
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

20/10/2007 16:58:00
Quote Anchor link
overflow-x

Edit:
Sorry Jan, heb ik het verkeerd begrepen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2007 17:05:00
Quote Anchor link
@ Arjan: dat is de vraag niet. Die CSS levert een scrollbar op, maar waar het de TS om gaat is, dat de scrollbar in de onderste positie moet komen te staan.

Als je de JavaScript functie window.scrollTo gebruikt met een hele hoge waarde, scrollt de pagina helemaal naar beneden. Bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    window.scrollTo(0,500000);
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

20/10/2007 17:36:00
Quote Anchor link
normaal zal dit wel werken. Maar ik heb het geprobeerd maar omdat het een div is doet hij het niet. Ik heb het ook zo geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
window.document.getElementById("chatbox").scrollTo(0,500000);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jorn Engelbart
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Volgens mij heeft een div geen scrollTo methode. Maar je kunt wel een positie zetten, uit mijn hoofd heet hij scrollTop

Je zou dus zoiets moeten proberen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    document.getElementById ('chatbox').scrollTop = 1000000;
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

20/10/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Ik krijg als error: document.getElementById("chatbox") has no properties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.