search index script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wim

wim

01/10/2006 20:34:00
Quote Anchor link
Hey iedereen,
Ik zoek dus een scriptje waar je bv aan de hand van bepaalde quota een search kan doen

ik zou dus graag een database hebben met alle dieren die ik bezit
nu zou daar dus een search op moeten komen dat ik dus bv op kleur, lengte, ouderdom etc
kan zoeken tussen men dieren, meschien aan de hand van het aanvinken van vakjes met daarin, de kleur, de lengte enzo
en dan zou ik dus de resultaten moeten krijgen van de dieren die onder die voorwaarden vallen.

ik hoop dat jullie het begrijpen wat ik zoek.
ben ook nog niet zo lang bezig met php dus liefst zo simpel mogelijk :)
alvast bedankt voor alle hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:42:14
 
- -

- -

01/10/2006 20:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$query
= "
SELECT
      kolom,
      kolom
  FROM
      tabel
  WHERE
      kleur = '"
. $kleur . "'
    AND
      lengte = '"
. $lengte . "'
    AND
      ouderdom = '"
. $ouderdom . "'
"
;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 

01/10/2006 20:52:00
Quote Anchor link
Al ervaring met een database? Makkelijkste is mysql.

Maak een tabel met dieren en daarbij alle gegevens.
Vervolgens kan je het makkelijkst zoeken met zo'n SQL query:

SELECT * FROM dieren WHERE diernaam LIKE '%rakk%';
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/10/2006 20:55:00
Quote Anchor link
Bij dingen als lengte zou je in een zoekscript ook een bereik moeten kunnen opgeven vind ik. Dus dat je opgeeft: tussen 1.50 en 1.70 meter.
 
Wim

wim

01/10/2006 20:56:00
Quote Anchor link
heb beetje ervaring met mysql,
denk wel dat het zal lukken
bedankt ! :)
 
Wim

wim

01/10/2006 22:02:00
Quote Anchor link
zou iemand meschien een klein voorbeeldje kunnen geven van zo'n tabel, zou nl niet weten wat ik allemaal invul bij al die velden.
alvast bedankt
 
Wim

wim

02/10/2006 00:36:00
Quote Anchor link
hmm, ik heb nu dus al mijn tabbelen maar kom er echt niet uit :-/
Als iemand zo vriendelijk zou willen zijn een klein voorbeeld scriptje te schrijven zou echt fantastish zijn.
Bedankt
Mvg wim
 
Wim

wim

02/10/2006 16:40:00
Quote Anchor link
bump :p
 
Simon

Simon

02/10/2006 16:49:00
Quote Anchor link
*** 24 uur alert *** :)

Ik heb geen idee, maar bumpen mag volgens mij pas na 24 uur
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/10/2006 16:55:00
Quote Anchor link
Query voor selecteren op lengte:

SELECT kolom,kolom2 FROM dieren WHERE lengte BETWEEN waarde1 AND waarde2

ALs je wil zoeken op naam (maar de naam niet precies weet, kan je een deel van de naam invullen):

SELECT kolom,kolom2 FROM dieren WHERE naam = '%zoekterm%'

Als je wilt zoeken op leeftijd:

SELECT kolom,kolom2 FROM dieren WHERE leeftijd = leeftijd

Verder:
Je kan ook een combinatie maken, of met de zoekterm ook aan laten geven waarop wordt gezocht, en daar de juiste query bij uit laten voeren.
 
Wim

wim

02/10/2006 17:52:00
Quote Anchor link
ow sorry wis niets van dat 24u alert :(
ok bedankt robert, kan ik alweer even verder prutsen :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/10/2006 17:55:00
Quote Anchor link
Goed wim, als je weer ergens tegenaan loopt, dan horen we het wel weer.. (je kan dit topic blijven gebruiken, want het gaat dan toch over hetzelfde onderwerp)
 
Wim

wim

02/10/2006 19:13:00
Quote Anchor link
ok die query's werken nu, maar hoe kan ik nu de uitkomst daarvan op men scherm printen?
meschien stomme vraag maargoed.
alvast bedankt
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/10/2006 19:16:00
Quote Anchor link
De uitkomst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
="query";
$query=mysql_query($sql);
while($rows=mysql_fetch_assoc($query)){
  echo $rows['kolomnaam1'];
  echo $rows['kolomnaam2'];
  }

?>
 
Wim

wim

02/10/2006 19:19:00
Quote Anchor link
ow, ik zat heel dicht in de buurt,
dank je :)
 
Wim

wim

02/10/2006 20:29:00
Quote Anchor link
hmm enig gedacht waarom dit niet werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<html>
<body>
<?php
include("verbinden.php");
mysql_select_db("velvet");
$sql="SELECT * FROM `slangen` WHERE naam = '".$_GET['dier']."'";
$query=mysql_query($sql);
while($data=mysql_fetch_assoc($query)){
    echo $data['naam'];
    echo $data['2denaam'];
}

?>

<form action="" action="post">
<select name="dier">
    <option value="boa">boa</option>
    <option value="python">python</option>
  </select>
<input type="submit" value="Zoek!">
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wim
 
Wim

wim

02/10/2006 21:38:00
Quote Anchor link
nevermind, heb het gevonden, bedankt voor alle hulp :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.