Search Query SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

22/05/2007 13:26:00
Quote Anchor link
ik heb een database waar ik een search query voor nodig heb nou heb ik dit maar dit werkt niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
"SELECT * FROM Woorden WHERE Woord='%".$variable."%'"
?>


wat doe ik verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:41:10
 
- wes  -

- wes -

22/05/2007 13:28:00
Quote Anchor link
wat werkt er niet dan?
 
Jeroen

Jeroen

22/05/2007 13:30:00
Quote Anchor link
als ik dit doe krijg ik geen records maar als ik dit doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
"SELECT * FROM Woorden"
?>


dan doet hij het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2007 13:32:00
Quote Anchor link
Echo de query eens.
 
Jeroen

Jeroen

22/05/2007 13:36:00
Quote Anchor link
Resource ID #4
krijg ik dan
 
- wes  -

- wes -

22/05/2007 13:43:00
Quote Anchor link
niet je result
je query.

post je hele code es hier (stuk of 6 regels, waar het om gaat)
 
Jeroen

Jeroen

22/05/2007 13:45:00
Quote Anchor link
hier het stukje waar het om gaat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
    echo odbc_errormsg().' : '.odbc_error();
        exit();
        }

    $query="SELECT * FROM Woorden WHERE Woord='%".$word2."%'";
    $resul=odbc_exec($conex,$query);
    echo odbc_exec($conex,$query);
    if ($resul==false)
        {

        echo 'Error: '.$query;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Nu moet je het er nog uithalen met fetch....
 
Jeroen

Jeroen

22/05/2007 14:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
while ($fila=odbc_fetch_array($resul))
          echo '<tr><td>'.$fila['Woord'].'</td>
              <td>'
.$fila['Thema'].'</td>
            <td>'
.$fila['Locatievanplaatje'].'</td>
            </tr>'
;
?>


daar heb ik dit voor,
maar als ik wat intik van iets dat in de database staat dan krijg ik er niets uit tenzij ik het helemaal over tik
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2007 14:06:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.05.2007 13:32:
Echo de query eens.

Ik zeg het toch nog een keer. Doe dit eens.
 
Jeroen

Jeroen

22/05/2007 14:09:00
Quote Anchor link
dan krijg ik

SELECT * FROM Woorden WHERE Woord='%brand%'
 
- wes  -

- wes -

22/05/2007 14:11:00
Quote Anchor link
LIKE gebruiken
 
Jeroen

Jeroen

22/05/2007 14:12:00
Quote Anchor link
jah dat werkt
bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2007 14:13:00
Quote Anchor link
Query is goed. Als je dan $resul echoot geeft dat dan een # met een getal? Zo ja, dan is er iets gevonden.

Zet dit eens bovenin.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van je script
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2007 14:19:00
Quote Anchor link
wes schreef op 22.05.2007 14:11:
LIKE gebruiken

Helemaal overheen gekeken. :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.