Search script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zillion

zillion

04/04/2006 20:22:00
Quote Anchor link
hoi ik loop me nu al de hele dag suf te zoeken naar een goed php search script voor een mysql database. Het liefst met paginering alhoewel ik dat zelf ook wel kan maken. Ik heb al verscheidene scripts geprobeerd maar zo gauw ik ging werken met meerdere keywords ging het mis. Als iemand nog een gratis script weet? tx
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:21:02
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

04/04/2006 20:26:00
Quote Anchor link
Deze komt van iemand van deze site (van Lapidi om [precies te zijn :-) ):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
Het script bestaat uit n pagina.

Opties:
- Keuze hoeveel resultaten per pagina
- Keuze of woord moet beginnen, moet eindigen, of het zoekwoord moet bevatten.
- Simpele layout
- Pagina nummering + Vorige & Volgende
- Zoekwoorden DIKGEDRUKT in tekst.

de Tabel:
<?php
CREATE TABLE teksten (
      id smallint(11) NOT NULL auto_increment,
      tekst longtext NOT NULL,
      titel varchar(255) NOT NULL default '',
      PRIMARY KEY  (id)
    )
ENGINE=MyISAM DEFAULT ;
?>


Opmerking (3):
Je moet een paar dingen veranderen om dit script te laten werken.
1.) Allereerst de DATABASE instellingen veranderen naar jou eigen instellingen.

<?php
$db
= Array();
$db['db'] = "";                    // DE DATABASE
$db['user'] = "";                // GEBRUIKERSNAAM
$db['pass'] = "";                // WACHTWOORD
$db['host'] = "localhost";    // HOST
?>


2.) Om dit script persoonlijk te maken moet je het volgende veranderen:

<?php
// VUL HIER JOUW PERSOONLIJKE INSTELLINGEN IN.
$naam = 'Google'; // MINIMAAL 6 LETTERS (NAAM DIE BOVEN DE ZOEKMACHINE KOMT)
$displaystyle = '1'; // ORIGINELE STYLE LATEN ZIEN? 1 = JA, IETS ANDERS IS NEE.
$nextpage = 'teksten.php'; // PAGINA WAAR DE LINKS VAN DE ZOEKRESULTATEN HEEN VERWIJZEN
?>


3.) In het voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van de zogenoemde Lorem Ipsum teksten.
(http://www.lipsum.nl)
Woorden waar je het meest kans van slagen hebt op een aantal zoekresultaten zijn bijvoorbeeld: 'in', 'de' of 'non'.

Code:
//--------- zoeken.php -----------------//

<?PHP
    ////////////////////////////////////////////////
    // Script: DBsearch
    //
    // Door: Pieter van Linschoten
    // Datum: Zondag 11 maart 2006
    // Website: www.lapidi.nl
    // Tevens origineel beschikbaar:  www.phphulp.nl
    // Email: 'webmaster @ lapidi . nl'
    // Rechten: GNU General Public Licence
    // Download: www.lapidi.nl
    // Voorbeeld: www.lapidi.nl // tijdelijk: www.baracasino.com/new/zoeken.php
    ////////////////////////////////////////////////

    /* BIJBEHORENDE TABEL:
    CREATE TABLE `teksten` (
      id smallint(11) NOT NULL auto_increment,
      tekst longtext NOT NULL,
      titel varchar(255) NOT NULL default '',
      PRIMARY KEY  (`id`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT ;
    */


// DATABASE CONNECTION. VUL HIER JE EIGEN GEGEVENS IN!

$db = Array();
$db['db'] = "";                    // DE DATABASE
$db['user'] = "";                // GEBRUIKERSNAAM
$db['pass'] = "";                // WACHTWOORD
$db['host'] = "localhost";    // HOST

if (!mysql_select_db($db['db'],mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass'])))
{

    echo "Database connectie mislukt.";
    exit();
}


// VUL HIER JOUW PERSOONLIJKE INSTELLINGEN IN.
$naam = 'Google'; // MINIMAAL 6 LETTERS (NAAM DIE BOVEN DE ZOEKMACHINE KOMT)
$displaystyle = '1'; // ORIGINELE STYLE LATEN ZIEN? 1 = JA, IETS ANDERS IS NEE.
$nextpage = 'teksten.php'; // PAGINA WAAR DE LINKS VAN DE ZOEKRESULTATEN HEEN VERWIJZEN

// LEUK GRAPJE IN HET SCRIPT :)

function google($var)
{

    if(strlen($var) >= 6)
    {

        for($i=0;$i<(strlen($var)-3);$i++)
        {

            $digit = substr($var,$i,1);
            switch($i){
                case
0: $color = "#0000FF";break;
                case
1: $color = "#FF0000";break;
                default:
$color = "#EEEE00";break;
            }

            
            $str .= "<FONT COLOR='" . $color . "'>" . $digit . "</FONT>";
        }
    
        $str .= "<FONT COLOR='#0000FF'>" . substr($var,-3,1) . "</FONT>";
        $str .= "<FONT COLOR='#00FF00'>" . substr($var,-2,1) . "</FONT>";
        $str .= "<FONT COLOR='#FF0000'>" . substr($var,-1,1) . "</FONT>";
        $str = "<b>" . $str . "</b>";
    }

    return $str;
}


// DE ZOEKWOORDEN VETGEDRUKT MAKEN
function search_result($tekst,$str)
{

    $replace = strrev($str);
    $tekst = str_replace($str,"<b>".$replace."</b>",$tekst); // STRING OMDRAAIEN, OMDAT DEZE AND
    $tekst = str_replace($replace,"<b>".$str."</b>",$tekst);
    return $tekst;
}


// ORGINELE STYLE SHEET (LAYOUT)
// (DIT KAN WORDEN WEGGEHAALD ZONDER DAT HET DE WERKING VAN HET SCRIPT BEINVLOED){

if($displaystyle == '1')
{

    $style  = "<style>\n";
    $style .= "body{\nbackground-color:#F4F4F4;\nfont-family:verdana;\nfont-size:8pt;\n}\n";
    $style .= "table{\n\nbackground-color:#FFFFFF;\nfont-family:verdana;\nfont-size:8pt;\nborder-collapse: collapse;\n}\n";
    $style .= "table.search{\nborder: 1px solid #000000;\n}\n";
    $style .= "input,select{\nfont-family:verdana;\nfont-size:8pt;\npadding:0px;\n}\n";
    $style .= "tr.header{\ncolor:#ffffff;\nbackground-color:#99CCFF;\n}\n";
    $style .= "</style>";
    echo $style;
}

// }

// BEGIN BEREKENING TIJD NODIG VOOR ZOEKEN

$time_start = microtime(true);
?>

<FORM METHOD=GET ACTION="zoeken.php">

<TABLE class='search'>
<TR class='header'>
    <TD colspan='2' align='center'><B><?=google($naam)?>-Zoeken</B></TD>    
</TR>

<TR>
    <TD>Zoeken:</TD>
    <TD><INPUT TYPE="text" NAME="zoek" value="<?=htmlspecialchars($_GET['zoek']);?>">&nbsp;<INPUT TYPE="submit" value='zoek'></TD>
</TR>
<TR>
    <TD>tekst</TD>
    <TD>
        <SELECT NAME="position">
            <option value="middle">bevat</option>
            <option value="start">begint met</option>
            <option value="end">eindigd op</option>
        </SELECT> zoekwoord
    </TD>
</TR>
<TR>
    <TD>Resultaten</TD>
    <TD>
        <SELECT NAME="result">
            <option value="10">10 per pagina</option>
            <option value="20">20 per pagina</option>
            <option value="30">30 per pagina</option>
            <option value="40">40 per pagina</option>
            <option value="50">50 per pagina</option>
        </SELECT></TD>
</TR>
</TABLE>
</FORM>
<?PHP
    // KIJKEN OF ER WAARDEN ZIJN
    if(!empty($_GET['zoek']) && isset($_GET['position']))
    {

        
        // CONTROLE VAN DE 'GET' WAARDEN
        $_GET['zoek'] = htmlspecialchars($_GET['zoek']);

        if(!is_numeric($_GET['result']) || !isset($_GET['result']))
        {

            $_GET['result'] = '10';
        }

        if(!is_numeric($_GET['start']) || !isset($_GET['result']))
        {

            $_GET['start'] = '0';
        }


        // ZOEK-BEREDENERING
        switch($_GET['position'])
        {
            case
'start':
                $opdracht = $_GET['zoek'] . '%';
                $text='beginnen met de woorden <B>' . $_GET['zoek'] . '</B>';
            break;
            case
'end':
                $opdracht = '%' . $_GET['zoek'];
                $text='eindigen op de woorden <B>' . $_GET['zoek'] . '</B>';
            break;
            case
'middle':
                $opdracht = '%' . $_GET['zoek'] . '%';
                $text='de woorden <B>' . $_GET['zoek'] . '</B> bevatten';
            break;
            default:

                $opdracht = '%' . $_GET['zoek'] . '%';
                $text='de woorden <B>' . $_GET['zoek'] . '</B> bevatten';
            break;
        }


        echo "<p>U zoekt naar teksten die " . $text . ". Er worden <B>" . $_GET['result'] . "</B> zoekresultaten per pagina weergeven</p>";
    
        // SELECTIE VAN DE TEKSTEN UIT DE DATABASE
        $sql = "SELECT * FROM teksten WHERE titel LIKE '" . $opdracht . "' OR tekst LIKE '" . $opdracht . "' ";
        $aantal = mysql_num_rows(mysql_query($sql));
        
        // GEEN RESULTATEN
        if($aantal < 1)
        {

            echo "<p><I>Er zijn geen zoekresultaten in de database van " . google($naam) . " van teksten die " . $text . "</I></p><p>Suggestie:<br>* Zorg ervoor dat alle woorden goed gespeld zijn.<br>* Probeer andere zoektermen.<br>* Maak de zoektermen algemener.<br>* Gebruik minder zoekwoorden.</p>";
        }
else{
            // HET RESULTAAT

            // BEREKENINGEN

            $pages = ceil($aantal/$_GET['result']);
            $limit = "ORDER BY titel ASC LIMIT " . $_GET['start'] . "," . ($_GET['start'] + $_GET['result']);
            $res = mysql_query($sql . " " . $limit);
            
            echo "<p>Er zijn <B>" . $aantal . "</B> zoekresultaten.</p>";

            //ZOEKRESULTATEN WEERGEVEN
            while($row = mysql_fetch_array($res))
            {

                
                // DE TITEL
                echo "<p><A HREF='".$nextpage."?tid=" . $row['id'] . "'>".search_result($row['titel'],$_GET['zoek']) . "</a><br>";
                
                $row['tekst'] = search_result($row['tekst'],$_GET['zoek']);

                // WEERGEEF EERSTE 70 WOORDEN VAN DE TEKST
                if(strlen($row['tekst']) > 70){ $dots = '..';}
                echo "<i>" . substr($row['tekst'],0,70) . "</i>".$dots."<br>";
                
                // LAATSTE 70 WOORDEN WEERGEVEN, INDIEN TEKST MEER DAN 140 TEKENS HEEFT
                if(strlen($row['tekst']) > 140)
                {

                    echo ".. <i>" . substr($row['tekst'],-70,70) . "</i>";
                }

                echo "</p>";
            }



            // VORIGE PAGINA LINK
            $start =  $_GET['start'] - $_GET['result'];
            if($start <= 0)
            {

                echo "<FONT COLOR='#DBDBDB'><< Vorige</FONT> ";
            }
else
            {
                echo "<A HREF='zoeken.php?zoek=" . $_GET['zoek'] . "&position=" . $_GET['position'] . "&start=" . $start . "&result=" . $_GET['result'] . "'><< Vorige</A> ";
            }

                
            echo "&nbsp;<A HREF='zoeken.php?zoek=" . $_GET['zoek'] . "&position=" . $_GET['position'] . "&start=" . 0 . "&result=" . $_GET['result'] . "'>" . (1) . "</A>&nbsp;\n";

            // PAGINA NUMMERING
            for($i=1; $i<($pages);$i++)
            {

                $start = $_GET['result'] * $i;
                echo "&nbsp;<A HREF='zoeken.php?zoek=" . $_GET['zoek'] . "&position=" . $_GET['position'] . "&start=" . $start . "&result=" . $_GET['result'] . "'>" . ($i+1) . "</A>&nbsp;\n";
            }


            // VOLGENDE PAGINA LIMK
            $start = $_GET['result'] + $_GET['start'];
            if($start >= $aantal)
            {

                echo " <FONT COLOR='#DBDBDB'>Volgende >></FONT>\n";
            }
else
            {
                echo " <A HREF='zoeken.php?zoek=" . $_GET['zoek'] . "&position=" . $_GET['position'] . "&start=" . $start . "&result=" . $_GET['result'] . "'>Volgende >></A>\n";
            }
        }

    
    // BEREKENING VAN DE TIJD NODIG VOOR ZOEKRESULTAAT
    $time_end = microtime(true);
    $time = $time_end - $time_start;
    echo "<p><FONT COLOR='DBDBDB'>De " . google($naam) . " zoekmachine vond <B>" . number_format($aantal,0,'','.') . "</B> zoekresultaten in " . $time . " seconden.</FONT></p>";

    }

?>


edit: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lissy Pixel
 
Zillion

zillion

04/04/2006 21:34:00
Quote Anchor link
Te gek

tx

:D
 

04/04/2006 21:37:00
Quote Anchor link
@Lissy: Je had ook gewoon de URL kunnen geven,
 
PHP erik

PHP erik

04/04/2006 21:39:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
@Lissy: Je had ook gewoon de URL kunnen geven,
Ze is zo lief om het meteen kant-en-klaar neer te leggen.
 
Zillion

zillion

04/04/2006 23:40:00
Quote Anchor link
Mja, een echt perfect script is het nog niet... de paginering gaat mis en als je zoekt op woorden die in meerdere velden voor komen vindt ie nix...

Maar .. in combi met http://www.devpapers.com/article/306 moet ik er wel wat van kunnen maken :) tx


EDIT, qua paginering...

regel 172 (228 hierboven) vermeldt :

$limit = "ORDER BY titel ASC LIMIT " . $_GET['start'] . "," . ($_GET['start'] + $_GET['result']);

dit moet volgens mij zijn

$limit = "ORDER BY titel ASC LIMIT " . $_GET['start'] . "," . $_GET['result'];
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door zillion
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

05/04/2006 07:13:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
@Lissy: Je had ook gewoon de URL kunnen geven,


@ Sebastiaan : Had gekund en weetje dat is nu net het mooie met mij dat je nooit precies weet wat ik doe of niet doe dus probeer me maar niet te "sturen" daarin :)
Grote kans dat je helemaal "gek" wordt want er zijn je er al een aantal voorgegaan die dit probeerden :)
 

05/04/2006 08:10:00
Quote Anchor link
lissy:
Had gekund en weetje dat is nu net het mooie met mij dat je nooit precies weet wat ik doe of niet doe dus probeer me maar niet te "sturen" daarin :)
Grote kans dat je helemaal "gek" wordt want er zijn je er al een aantal voorgegaan die dit probeerden :)
Slecht geslapen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.