search string heeft meerdere values

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nathan f

nathan f

03/09/2010 15:42:38
Quote Anchor link
hoi,

vraag, ik gebruik in mijn php script: select naam from database where naam like'%$naam%'
Ik krijg op deze manier verschillende namen terug uit de database (dit is ook de bedoeling)

Ik wil 1 van deze namen kiezen en doorsturen naar een andere pagina. Ik gebruik om het overzichtelijke te houden een table. dit is het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$query2
= mysql_query("SELECT CUSTOMER_NAME FROM contactsegmentacc WHERE CUSTOMER_NAME LIKE'%$customername%'");
  while (list($CUSTOMER_NAME) = mysql_fetch_row($query2)){

?>


<table style="border-width:2px;border-style:outset;" border="1">
<tr>
<th>Bedrijfsnaam:</th>
<th>change </th>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $CUSTOMER_NAME; ?>
</td>
<td> hier moet een button (bijvoorbeeld) komen om $customername door te sturen naar een andere pagina </td>

Ik dacht zelf aan een form, en daar heb ik ook het e.e.a mee geprobeerd, maar dat werkt niet.
iemand een idee?

grt
nathan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:47:56
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 15:44:22
Quote Anchor link
Je kan dan het beste radio buttons gebruiken:
http://www.w3schools.com/html/html_forms.asp
 
Nathan f

nathan f

03/09/2010 15:47:24
Quote Anchor link
hmm ok, maar wat voor een voordeel heeft dit dan?
het script moet weten dat ie 1 waarde moet meenemen van alle waardes die hij opgehaald heeft.
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 15:51:53
Quote Anchor link
Dan is dé optie in de webwereld het gebruik van radio buttons. Dit is het meest user-vriendelijk.
 
Nathan f

nathan f

03/09/2010 16:00:06
Quote Anchor link
Dan word het zoiets als:

<form name="form3" action="change.php" method="post">
<table style="border-width:2px;border-style:outset;" border="1">
<tr>
<th>Bedrijfsnaam:</th>
<th>change </th>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $CUSTOMER_NAME; ?>
</td>
<td><input type="radio" name="naam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $CUSTOMER_NAME; ?>
"><br />

maar hoe zorg ik er voor dat de value van dit veld doorgestuurd word?

grt
nathan
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

03/09/2010 16:06:12
Quote Anchor link
met de submit!
<input type="submit" value="Doorsturen">
op de doorstuurpagina kan je heel mooi degene die de gebruiker heeft aangeklikt opvvragen met $_POST['naam']

Zorg wevoor dat je de submit na de whileloop plaatst, Hij zal je zo te zien doorsturen naar change.php
Gewijzigd op 03/09/2010 16:07:52 door Maestro Roboroads
 
Nathan f

nathan f

03/09/2010 16:15:07
Quote Anchor link
ah kijk dat deed ik verkeerd.
ik deed:

<input type="button" name="Submit" value="Send">

als ik name weg laat werkt het :)

thx for the help!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.