Select array?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:05:00
Quote Anchor link
mod-edit:
slecht geformatteerde code hersteld.

ik zit met een probleem maar vindt het een beetje moeilijk uit te leggen.
Als ik iets selecteer (code onderaan), dan zet hij dat niet vast in $_POST['game'] enz.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
  $sql_game
= "SELECT game FROM projects_game";
  $sql_xgame = "SELECT xgame FROM projects_xgame";
  $sql_type = "SELECT type FROM projects_type";
  
  $res_game = mysql_query($sql_game) or die(mysql_error());
  $res_xgame = mysql_query($sql_xgame) or die(mysql_error());
  $res_type = mysql_query($sql_type) or die(mysql_error());
  
  while ($row_game = mysql_fetch_assoc($res_game)) {
      if ($row_game['game'] != null) {
          $aGames[] = $row_game['game'];
      }
  }

  while ($row_xgame = mysql_fetch_assoc($res_xgame)) {
      if ($row_xgame['xgame'] != null) {
          $aXGame[] = $row_xgame['xgame'];
      }
  }

  while ($row_type = mysql_fetch_assoc($res_type)) {
      if ($row_type['type'] != null) {
          $aType[] = $row_type['type'];
      }
  }

  
  echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
  foreach ($aGames as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"xgame\" class='textbox'>";
  foreach ($aXGame as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
  foreach ($aType as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:00:52
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/11/2006 14:10:00
Quote Anchor link
Ik zie dan ook nergens een <form> tag staan met een method="post".
 
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:27:00
Quote Anchor link
ja die staat er boven, maar dat leek me niet nodig dacht ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "<form method=\"post\" action=\" " .$_SERVER['PHP_SELF']. "\">";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

30/11/2006 14:29:00
Quote Anchor link
Waarom die spatie bij action en waarom niet tussen enkele quotes zodat je niet hoeft te escapen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">';
?>
 
Frank -

Frank -

30/11/2006 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if ($row_game['game'] != null) { ?>

Waarom staat deze vergelijking niet in de query? Dat haal je geen overbodige data op en het scheelt een stukje php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $sql_game = "SELECT game FROM projects_game WHERE game NOT NULL"; ?>
 
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:43:00
Quote Anchor link
@SanThe && @Frank:
ik heb het verbeterd nu :)
 
Raymen

Raymen

02/12/2006 20:23:00
Quote Anchor link
iemand dit het antwoord weet?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 20:38:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
(netjes geformatteerd graag)
 
Niek s

niek s

02/12/2006 20:42:00
Quote Anchor link
Het probleem weet ik niet.. wat ik wel weet is dat de code volgens mij veeeeeeel korter kan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  $sql_game
= "SELECT game FROM projects_game";
  $sql_xgame = "SELECT xgame FROM projects_xgame";
  $sql_type = "SELECT type FROM projects_type";
  
  $res_game = mysql_query($sql_game) or die(mysql_error());
  $res_xgame = mysql_query($sql_xgame) or die(mysql_error());
  $res_type = mysql_query($sql_type) or die(mysql_error());
  
  echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
  while ($row_game = mysql_fetch_assoc($res_game)) {
    echo "<option value=\"".$row_game['game']."\">".$row_game['game']."</option>";
  }
  
echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"xgame\" class='textbox'>";
  while ($row_xgame = mysql_fetch_assoc($res_xgame)) {
          echo "<option value=\"".$row_xgame['xgame']."\">".$row_xgame['xgame']."</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
  while ($row_type = mysql_fetch_assoc($res_type)) {
          echo "<option value=\"".$row_type['type']."\">".$row_type['type']."</option>";
  }

  echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Raymen

Raymen

02/12/2006 20:59:00
Quote Anchor link
@niek:
je hebt onbedoeld het probleem opgelost, ik had dat ongeveer eerst ook maar een vriend zei dat wat ik had beter was maarja.

bedankt allemaal voor het meedenken/helpen :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
Frank -

Frank -

03/12/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '</select>';
  
echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
?>

Waarom gebruik je de ene keer enkele quotes bij een echo en de andere keer dubbele quotes? Het meest vreemde is nog dat wanneer enkele quotes het leven een stuk eenvoudiger maken, jij dubbele quotes gaat gebruiken zodat je alle dubbele quotes (en die zijn VERPLICHT!) in de html-output kunt gaan escapen... Hoezo vragen om problemen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '</select>';
  
echo '<select name="type" class="textbox">';
?>

Dit is toch een stuk slimmer? Gebruik in PHP dus altijd (!) enkele quotes.

De enige uitzondering die ik hier op maak (en die bevestigt de regel), zijn queries. In een query staan strings tussen enkele quotes, het is dus wel zo slim om de query zelf tussen dubbele quotes te zetten. Dat doe jij ook al, dat kun je dus zo houden.
 
Raymen

Raymen

03/12/2006 14:22:00
Quote Anchor link
ik weet niet waarom ik het deed, heb het gewoon zo aangeleerd. ik wist nooit wat het verschil was xD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.