select box dynamisch eenvoudiger

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

25/05/2006 17:07:00
Quote Anchor link
Aangezien ik na 2 dagen nog niet 1 reply heb gehad ga ik mijn vraag maar eenvoudiger stellen in de hoop dat iemand me een voorbeeld wil geven waarvandan ik verder zelf kan uitbouwen. Ik ben hier inmiddels al zo'n dag of 7 aan het stoeien....

Ik kom veel tegen over onchange maar nergens nog een beetje duidelijk hoe ik dat moet doen.

Ik heb een form met een select option voor costcenters. Zodra hier geselecteerd wordt wil ik dat het formulier dynamisch gewijzigd word.
NU is deze form er tevens een met een multiple update optie waar reeds een submit in zit.

Zodra ik nu de slect verander is het de bedoeling dat de lijst die te voorschijn komt alleen nog maar de betreffende castcenters laat zien waarna de gebruiker deze kan invullen en versturen.

Alles staat in hetzelfde formulier.

Schema:
1. pagina open alle velden voor deze maand zonder filter.
selecteer costcenters =>
2. zelfde pagina met alle velden voor deze maand gefilterd voor betreffende costcenter.

De lijst:
datum-Start-Eind-Naam-(editteble)Factuurnr)

Hopelijk weet iemand hier het antoord op.
Ik weet dat ik dus javascript moet gebruiken, echter begrijp niet hoe, en tevens hoe ik dan dmv een $_GET de variable omzet om aan de select query door te geven !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:01:20
 
Killerpuppy

Killerpuppy

25/05/2006 18:13:00
Quote Anchor link
kan denk ik met javascript.

Zal wel net zowerken als met de trekvensters
 
Gerben G

Gerben G

25/05/2006 18:22:00
Quote Anchor link
ik heb een keer zoiets gemaakt

zal even kijken of ik het script nog hem
en dan zal ik die wel even posten
 
Gerben G

Gerben G

25/05/2006 18:40:00
Quote Anchor link
ik kan het script zo even niet vinden
maar ik zoek nog wel even verder
 
Ton

Ton

25/05/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Ik zou je er heel dankbaar voor zijn, niets is zo frustrerend als iets niet op kunnen lossen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/05/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Als je je SELECT zo maakt:
<select name="mySelect" onchange="document.getElementByID('formID').submit();">
</select>
wordt je form gesubmit zodra de selectbox verandert.
Daarna is via $_GET['mySelect'] de waarde van de select opvraagbaar. Wel zorgen dat je zelf de <option> tags ertussen zet.

edit: en dat je <form> een id heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Ton

Ton

25/05/2006 21:07:00
Quote Anchor link
Dank voor het beginnetje, echter wat is dan de scriptcode voor deze functie, dus de <script javascript> </script> ??

Daarnaast gaat de optie submit nu voor een probleem zorgen omdat die nogmaals in het forumlier voorkomt (het hoofdgedeelte)

Tot zover zou dit moeten werken maar mis nog de funtion :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$cstcntr = "";
    if ( isset( $_POST[ 'sqlcost' ] ) ) {
            $cstcntr = $_POST[ 'sqlcost' ];
    }

if($cstcntr> "")
{
$sql="SELECT *, DATE_FORMAT(Datum,'%d-%m-%Y') as ritdatum FROM $tbl_name WHERE Costcenter='$cstcntr'";
}
else {
$sql="SELECT *, DATE_FORMAT(Datum,'%d-%m-%Y') as ritdatum FROM $tbl_name where MONTH(Datum) = $maand";
}


<td>select Costcenter
<select id="Costcenter" onchange="document.getElementByID('Costcenter').submit();">
<?
$sqlcost
="SELECT Costcenter FROM bedrijven WHERE Actief='actief' ORDER BY Costcenter ";
$resultcost=mysql_query($sqlcost);
while($rowscost=mysql_fetch_array($resultcost))
{

echo "<OPTION VALUE=".$rowscost['Costcenter'].">".$rowscost['Costcenter'].
"</OPTION>";
}

?>

</select>
</td>

hieonder staat de uitvoer van de sql waarbij elke row een invoervak heeft. (die werkt) met een form
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.