Select box Mysql en dan GET + post

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robby Alexander

Robby Alexander

01/06/2011 09:55:07
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik ben bezig met een module te maken om gegevens uit de database te lezen en deze in een select box te zetten en deze gegevens weer door te sturen naar de volgende pagina hoe kan dit het beste?

mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
$sql
="SELECT id, artikel FROM table";
$result=mysql_query($sql);

$options="";

while ($row=mysql_fetch_array($result)) {

    $id=$row["id"];
    $artikel=$row["artikel"];
    $options.="<OPTION VALUE=\"$id\">".$artikel;
}

?>

<SELECT NAME=artikel>
<OPTION VALUE=0>Kies hier een artikel
<?=$options?>
</SELECT>


maar hoe kan ik deze gegevens laten verzenden ik wil deze graag in dit hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="artikel" id="artikel" value="<?php echo $_GET['artikel'] ?>" />
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:36:30
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 10:26:10
Quote Anchor link
Oke, ik ben een beginner, maar ik weet wel dat je een voorkeur kunt geven aan wat je selecteerd wanneer iemand op een site komt. Als je bijvoorbeeld een landkeuze moet maken uit een lijst en de site is in het Nederlands gemaakt, dan laat je Nederland als eerste op komen. Zou je even moeten googlen op select en selected.

Daarnaast zeg je dat je gegevens wil doorsturen naar de volgende pagina? Normaliter kan je het beste met $_POST doorsturen, omdat GET laat alle gegevens in je adres balk zien. Als je de gegevens langer wil vasthouden dan 1 pagina verder dan zou je moeten denken aan session_start en SESSION. Als je het langer wil vasthouden dan dat wanneer iemand de browser afsluit of van jou website weggaat dan moet je cookies gebruiken.


Oke, zoals ik zei.. ik ben een newbie als ik ongelijk heb verbeter mij aub. Ik hoop dat ik je een beetje verder heb geholpen. Je weet misschien nu wel in welke richting je kunt zoeken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$options?>

Is dit iets dat een php code zou moeten zijn?
Moet dit niet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $options; ?>


Nog iets: Ik zie nergens een submit button?

Groetjes Sven
Gewijzigd op 01/06/2011 10:27:18 door Sven b
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 10:50:37
Quote Anchor link
Toevoeging op Sven B: De html van de select met de options klopt van geen meter.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/06/2011 10:56:15
Quote Anchor link
toch leuk om te weten over session start en de cookies... maar jammer dat je niet begrijpt wat ik bedoel.

Ik wil een keuzelijst laten inladen vanuit een tabel uit de database daarna moet deze keuze door worden verzonden naar de volgende pagina.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:12:25
Quote Anchor link
Formulier maken.
Zoals je nu al bent begonnen, maar dan beter, de options vullen.
En klaar.

Wat snap je niet?
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/06/2011 13:23:39
Quote Anchor link
Hoe moet ik mijn html code maken zodat het een dropdown box wordt maar dat de geselecteerde item wordt doorgestuurd in de form ?

Toevoeging op 01/06/2011 13:27:22:

het is me gelukt om een keuzebox te maken, zoals in mijn eerste script maar hoe zorg ik ervoor dat deze informatie wordt verstuurd met de $_GET methode??

Toevoeging op 01/06/2011 13:45:05:

ah ik heb em ik heb in Select moest ik een ID + Name toewijzen :) ik weet nog steeds niet welke ik wel en welke niet nodig heb ik gebruik ze altijd allebei :P
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 15:09:41
Quote Anchor link
Is het nu opgelosd?
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

01/06/2011 17:24:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<select name='fruit'>
<option value='appels'>appels</option>
<option value='peren'>peren</option>
<option value='bananen'>bananen</option>
</select>

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
if(isset ($_POST['fruit']){
if($_POST['fruit'] == 'bananen'){
   echo"Doe iets";
}
}
}
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 17:55:54
Quote Anchor link
Jason wat wil je daarmee zeggen?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 20:57:55
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/06/2011 10:50:37:
Toevoeging op Sven B: De html van de select met de options klopt van geen meter.


Sven b op 01/06/2011 17:55:54:
Jason wat wil je daarmee zeggen?


Een simpel voorbeeld van hoe een select in elkaar hoort te zitten.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/06/2011 22:15:03
Quote Anchor link
ja het werkt :) mijn select name klopt niet waardoor ik een 0 kreeg :)

Toevoeging op 01/06/2011 22:15:18:

maar nu werkt het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.