SELECT COUNT( * )

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  paul

peter paul

04/09/2014 16:19:17
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik zit een beetje te kloten met SELECT COUNT( * ) en ik heb het werkende gekregen. maar ik vraag me af of dat ik het helemaal goed gedaan heb of dat ik te omslachtig bezig ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include 'connect.php';

$fetch = mysqli_query($connect,"SELECT COUNT(*) AS num FROM table") or die(mysqli_error($connect));
$row = mysqli_fetch_row($fetch);
$num = $row[0];

echo $num;

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:04:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2014 16:24:08
Quote Anchor link
met mysqli_fetch_field kan je een bepaald veld ophalen.

http://php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-field.php. Dit werkt net wat efficienter.
Gewijzigd op 04/09/2014 16:24:25 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2014 17:06:20
Quote Anchor link
Een aantal punten:

COUNT(*) telt alle hoeveel rijen bij alle kolommen.
COUNT(id) telt aantal rijen met een id (en dat heeft elke rij), maar is wel sneller.

Daarnaast gaat je script dood, als er geen rijen zijn (wat niet erg hoeft te zijn)..

Ik zou het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

// include de connectie (hoeft maar 1x per pagina)
include 'connect.php';

// tel aantal rijen in database
$fetch = mysqli_query($connect,"SELECT COUNT(id) AS num FROM table");
if($fetch == false)
 {

 echo 'Er ging iets mis bij het tellen van je rijen';
 }

else
 {
 echo mysqli_fetch_field($fetch->num);
 }


?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2014 18:52:43
Quote Anchor link
Eddy E op 04/09/2014 17:06:20:

COUNT(*) telt alle hoeveel rijen bij alle kolommen.
COUNT(id) telt aantal rijen met een id (en dat heeft elke rij), maar is wel sneller.

Integendeel, bij COUNT(id) moet gekeken worden of de kolom is ingevuld, bij COUNT(*) - of COUNT(1) - niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.