select dblclick op option EN optgroup

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

03/07/2022 01:07:35
Quote Anchor link
Hi

Ik heb een select met meerdere optgroup waaronder ook meerdere options.

Ik wil een dblclick op de optgroup om de items te verbergen/tonen (een soort dicht en open klappen) en een dblclick om gekozen item toe te voegen aan een andere select.

Beide opties werken echter als ik dblclick op een optie wordt ook de groep uitgevoerd.

Hoe kan ik dat vermijden?

Eventueel kan ik de event hangen aan de select maar hoe weet ik dan of de click aan de groep of op de optie is?

Jan

PS pure javascript. Geen jquery.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:11:17
 
Ivo P

Ivo P

03/07/2022 02:26:12
Quote Anchor link
wat heb je al aan code?
 
Jan R

Jan R

03/07/2022 07:51:43
Quote Anchor link
option: ondblclick="add2list(this);"
optgroup: ondblclick="collapseGroup(this);"
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2022 19:46:58
Quote Anchor link
Je hebt te maken met event bubbling. Dat betekent dat een event dat op een child element plaatsvindt, omhoog "bubbelt" naar zijn parent(s).

Om dat te voorkomen is er de methode stopPropagation() van het JavaScript Event object:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
var options = document.querySelectorAll("option");
for (var option in options) {
    option.addEventListener('dblclick', function(e){
        e.stopPropagation();
        // Hier de rest van je add2list code
    });
}
Gewijzigd op 05/07/2022 19:48:19 door Jan Koehoorn
 
Jan R

Jan R

06/07/2022 02:46:25
Quote Anchor link
Bedankt. het werkt zoals het moet :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.