Select * from db where

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

18/03/2011 05:08:26
Quote Anchor link
hallo
is het mogelijk om op meerdere tabelen te zoeken,
nu heb ik
$query = "SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `refnr` = '".$_POST['ref']."'";
maar er zijn meerdere refnr van dezelfde persoon waar ik wil op zoeken.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:52:37
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2011 07:43:14
Quote Anchor link
Allereerst horen backtricks niet thuis in query's, haal die dus weg.

En je kan op meerdere tabellen zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= "
  SELECT
     rij1, rij2
  FROM
     gebruikers as g,
     users as u
  WHERE
     g.refnr = 'iets'
  OR
     u.refnr = 'iets'
"
;
?>


En nog wat fouten in de query van jou:
- * is een wildcard en je kan nooit alles nodig hebben. Een id bijv. heb je bijna nooit nodig, selecteer dus wat je wilt.
- Script is lek -> SQL injection. Gebruik mysql_real_escape_string
- Als $_POST['ref'] een cijfer is moet die niet tussen quotes.
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 10:24:32
Quote Anchor link
Even een reactie op de backticks:

Stel nou dat je de volgende query heb (los voorbeeld):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    g.title AS group
FROM
    groups AS g


Dan geeft een error tenzij je het volgende gebruikt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    g.title AS `group`
FROM
    groups AS g
Gewijzigd op 18/03/2011 10:34:16 door Barttje R
 
John D

John D

18/03/2011 10:43:02
Quote Anchor link
Gebruik geen backticks maar gewone quotes en vermijd verwarrende zaken zoals hierboven met group als alias en group als tabel. Laat de 2e AS ook maar weg!
SELECT
g.title AS 'Titel'
FROM
groups g
Gewijzigd op 18/03/2011 10:43:43 door John D
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 10:54:28
Quote Anchor link
Oké van die 2e AS wist ik nog niet dat je dat weg kon laten.

Wouter J op 18/03/2011 07:43:14:
Allereerst horen backtricks niet thuis in query's, haal die dus...

Volgens MySQL worden deze gewoon gebruikt...
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/identifiers.html

Ik zie geen punt om ze niet te gebruiken, het is toch ook een stukje "security"?
Gewijzigd op 18/03/2011 10:55:01 door Barttje R
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2011 11:06:04
Quote Anchor link
de backticks horen niet bij SQL. MySQL misbruikt het om je de mogelijkheid te geven om gereserveerde woorden te gebruiken.
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 11:08:31
Quote Anchor link
Zoals in mijn eerste post dus..?
Het is een los voorbeeld maar zulke dingen gebruik ik i.v.m me template, maar het is dus niet 'raar' als ik backticks gebruik om deze woorden...
Gewijzigd op 18/03/2011 11:09:12 door Barttje R
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2011 11:09:32
Quote Anchor link
Gereserveerde woorden zijn niet voor niks gereserveerd. Die moet je gewoon niet gebruiken.
 
Barman V

Barman V

18/03/2011 11:53:35
Quote Anchor link
Volgens mij is er nog niet echt een antwoord gegeven op je vraag. Over de code van Wouter. Het gebruik van OR is dodelijk binnen SQL. Er is in de loop van de jaren wel wat verbeterd met de performance, maar je kan dan zelfs nog beter 2 query's uitvoeren in plaats van eentje met een OR.

De beveiligingslekken en slordigheden komen volgens mij wel erg vaak voor. Het is een beetje dweilen met de kraan open :D.

Maar Paul, hoe wil jij op meerdere tabellen zoeken. Je kunt bijv tabellen koppelen dmv het joinen. Je kunt ook UNION gebruiken:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/union.html
 
John D

John D

18/03/2011 12:20:57
Quote Anchor link
Barman V op 18/03/2011 11:53:35:
Volgens mij is er nog niet echt een antwoord gegeven op je vraag. Over de code van Wouter. Het gebruik van OR is dodelijk binnen SQL. Er is in de loop van de jaren wel wat verbeterd met de performance, maar je kan dan zelfs nog beter 2 query's uitvoeren in plaats van eentje met een OR
Klinkklare onzin, broodje aap verhaal. Het kan voorkomen dat de engine er inderdaad intern 2 query's van maakt maar zelfs dat zal niet veel voorkomen en dus is het altijd sneller dan zelf twee query's te gaan zitten doen! Heb je een performance probleem op een OR ga dan maar eens kijken naar optimalisatie van je query en niet alles dubbel zitten processen en in PHP hele bakken data samenvoegen, doorlopen en weetikveel wat meer.
 
Pim -

Pim -

18/03/2011 16:45:00
Quote Anchor link
Ik snap de vraag niet helemaal...
 
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

18/03/2011 17:35:36
Quote Anchor link
ik zou graag op meerdere velden willen zoeken
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/03/2011 17:52:07
Quote Anchor link
En hoe wat waar wil je die data dan allemaal uittrekken, wat zijn dan de onderlinge relaties tussen de tabellen enz enz.

Maar ik denk dat je je eerst maar eens moet bezinnen of het niet verstandiger is je verder te verdiepen in SQL, zodat je wel doel gerichte vragen hierover kan stellen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 17:52:14
Quote Anchor link
SELECT ... WHERE veld1 = '$zoek' OR veld2 = '$zoek' OR veld3 = '$zoek'

En als het veld niet exact de waarde van $zoek heeft kan dit.
SELECT ... WHERE veld1 LIKE '%$zoek%' OR veld2 LIKE '%$zoek%' OR veld3 LIKE '%$zoek%'
Gewijzigd op 18/03/2011 18:13:56 door - SanThe -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/03/2011 18:07:58
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/03/2011 17:52:14:
En als het veld niet exact de waarde van $zoek heeft kan dit.
SELECT ... WHERE veld1 = '%$zoek%' OR veld2 = '%$zoek%' OR veld3 = '%$zoek%'


Pardon, wildcards bij een ordinaire vergelijking gaat niet werken!
http://www.w3schools.com/sql/sql_like.asp

Note: als je een LIKE niet nodig hebt moet je deze ook niet gebruiken, zoook moet je opletten hoe je je WHERE-clause opstelt
Gewijzigd op 18/03/2011 18:09:55 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 18:15:22
Quote Anchor link
@Noppes: Helemaal gelijk. Ik ging duidelijk iets te snel. Verbeterd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.