Select * from db where

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

18/03/2011 05:08:26
Quote Anchor link
hallo
is het mogelijk om op meerdere tabelen te zoeken,
nu heb ik
$query = "SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `refnr` = '".$_POST['ref']."'";
maar er zijn meerdere refnr van dezelfde persoon waar ik wil op zoeken.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:55:47
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2011 07:43:14
Quote Anchor link
Allereerst horen backtricks niet thuis in query's, haal die dus weg.

En je kan op meerdere tabellen zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= "
  SELECT
     rij1, rij2
  FROM
     gebruikers as g,
     users as u
  WHERE
     g.refnr = 'iets'
  OR
     u.refnr = 'iets'
"
;
?>


En nog wat fouten in de query van jou:
- * is een wildcard en je kan nooit alles nodig hebben. Een id bijv. heb je bijna nooit nodig, selecteer dus wat je wilt.
- Script is lek -> SQL injection. Gebruik mysql_real_escape_string
- Als $_POST['ref'] een cijfer is moet die niet tussen quotes.
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 10:24:32
Quote Anchor link
Even een reactie op de backticks:

Stel nou dat je de volgende query heb (los voorbeeld):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    g.title AS group
FROM
    groups AS g


Dan geeft een error tenzij je het volgende gebruikt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    g.title AS `group`
FROM
    groups AS g
Gewijzigd op 18/03/2011 10:34:16 door Barttje R
 
John D

John D

18/03/2011 10:43:02
Quote Anchor link
Gebruik geen backticks maar gewone quotes en vermijd verwarrende zaken zoals hierboven met group als alias en group als tabel. Laat de 2e AS ook maar weg!
SELECT
g.title AS 'Titel'
FROM
groups g
Gewijzigd op 18/03/2011 10:43:43 door John D
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 10:54:28
Quote Anchor link
Oké van die 2e AS wist ik nog niet dat je dat weg kon laten.

Wouter J op 18/03/2011 07:43:14:
Allereerst horen backtricks niet thuis in query's, haal die dus...

Volgens MySQL worden deze gewoon gebruikt...
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/identifiers.html

Ik zie geen punt om ze niet te gebruiken, het is toch ook een stukje "security"?
Gewijzigd op 18/03/2011 10:55:01 door Barttje R
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2011 11:06:04
Quote Anchor link
de backticks horen niet bij SQL. MySQL misbruikt het om je de mogelijkheid te geven om gereserveerde woorden te gebruiken.
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 11:08:31
Quote Anchor link
Zoals in mijn eerste post dus..?
Het is een los voorbeeld maar zulke dingen gebruik ik i.v.m me template, maar het is dus niet 'raar' als ik backticks gebruik om deze woorden...
Gewijzigd op 18/03/2011 11:09:12 door Barttje R
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2011 11:09:32
Quote Anchor link
Gereserveerde woorden zijn niet voor niks gereserveerd. Die moet je gewoon niet gebruiken.
 
Barman V

Barman V

18/03/2011 11:53:35
Quote Anchor link
Volgens mij is er nog niet echt een antwoord gegeven op je vraag. Over de code van Wouter. Het gebruik van OR is dodelijk binnen SQL. Er is in de loop van de jaren wel wat verbeterd met de performance, maar je kan dan zelfs nog beter 2 query's uitvoeren in plaats van eentje met een OR.

De beveiligingslekken en slordigheden komen volgens mij wel erg vaak voor. Het is een beetje dweilen met de kraan open :D.

Maar Paul, hoe wil jij op meerdere tabellen zoeken. Je kunt bijv tabellen koppelen dmv het joinen. Je kunt ook UNION gebruiken:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/union.html
 
John D

John D

18/03/2011 12:20:57
Quote Anchor link
Barman V op 18/03/2011 11:53:35:
Volgens mij is er nog niet echt een antwoord gegeven op je vraag. Over de code van Wouter. Het gebruik van OR is dodelijk binnen SQL. Er is in de loop van de jaren wel wat verbeterd met de performance, maar je kan dan zelfs nog beter 2 query's uitvoeren in plaats van eentje met een OR
Klinkklare onzin, broodje aap verhaal. Het kan voorkomen dat de engine er inderdaad intern 2 query's van maakt maar zelfs dat zal niet veel voorkomen en dus is het altijd sneller dan zelf twee query's te gaan zitten doen! Heb je een performance probleem op een OR ga dan maar eens kijken naar optimalisatie van je query en niet alles dubbel zitten processen en in PHP hele bakken data samenvoegen, doorlopen en weetikveel wat meer.
 
Pim -

Pim -

18/03/2011 16:45:00
Quote Anchor link
Ik snap de vraag niet helemaal...
 
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

18/03/2011 17:35:36
Quote Anchor link
ik zou graag op meerdere velden willen zoeken
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/03/2011 17:52:07
Quote Anchor link
En hoe wat waar wil je die data dan allemaal uittrekken, wat zijn dan de onderlinge relaties tussen de tabellen enz enz.

Maar ik denk dat je je eerst maar eens moet bezinnen of het niet verstandiger is je verder te verdiepen in SQL, zodat je wel doel gerichte vragen hierover kan stellen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 17:52:14
Quote Anchor link
SELECT ... WHERE veld1 = '$zoek' OR veld2 = '$zoek' OR veld3 = '$zoek'

En als het veld niet exact de waarde van $zoek heeft kan dit.
SELECT ... WHERE veld1 LIKE '%$zoek%' OR veld2 LIKE '%$zoek%' OR veld3 LIKE '%$zoek%'
Gewijzigd op 18/03/2011 18:13:56 door - SanThe -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/03/2011 18:07:58
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/03/2011 17:52:14:
En als het veld niet exact de waarde van $zoek heeft kan dit.
SELECT ... WHERE veld1 = '%$zoek%' OR veld2 = '%$zoek%' OR veld3 = '%$zoek%'


Pardon, wildcards bij een ordinaire vergelijking gaat niet werken!
http://www.w3schools.com/sql/sql_like.asp

Note: als je een LIKE niet nodig hebt moet je deze ook niet gebruiken, zoook moet je opletten hoe je je WHERE-clause opstelt
Gewijzigd op 18/03/2011 18:09:55 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 18:15:22
Quote Anchor link
@Noppes: Helemaal gelijk. Ik ging duidelijk iets te snel. Verbeterd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.