Select gegeven onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

22/09/2015 11:53:23
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben gaan zoeken maar ik kan geen tut vinden en nu ga ik me toch op een nieuw gebied begeven kwa php en html. Ik heb een select menu gemaakt en daarin kan je dus de zoek functie instellen. Maar elke keer als ik op zoeken heb geklikt zijn alle select vakjes weer standaard 0. De waarde springt steeds terug naar de eerste waarde uit het rijtje.

Hoe kan ik er voor zorgen dat de waarde hetzelfde blijft als de laatste invoer?

Dit is de code van het zoek menutje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
    <div id="smallcolumn1">  

<?
$soort1
= $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
?>


    <b>Zoek in de database:</b>
    <form method="POST" action="programmas.php">
    
    <select type="text" name="zoeksoort">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="1">Applicatie</option>
  <option value="2">Digibordtool</option>
    </select><br>
        <select type="text" name="zoekgroep">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="12">groep 1 en 2</option>
  <option value="34">groep 3 en 4</option>
  <option value="56">groep 5 en 6</option>
  <option value="78">groep 7 en 8</option>
  <option value="9">Alle groepen</option>
    </select><br>
            <select type="text" name="zoekvak">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="rekenen">Rekenen</option>
  <option value="taal">Taal</option>
  <option value="extra">Extra</option>
  
    </select>
    <br>
<center><input class="myButton" type="submit" name="submit" value="Zoeken"></center>
</form>
</div>


Het stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$soort1
= $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
?>
laad de gegevens van de laatste zoekactie in en deze wil ik dus als standaard waarde instellen in het menu?
ik heb gelezen dat je iets met selected kan doen maar hoe kan ik dit koppelen aan de juiste?

Groetjes,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:07:48
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 13:08:39
Quote Anchor link
Werk met GET requests? In het algemeen werkt zoekfunctionaliteit beter/aangenamer met GET dan met POST. Zo zou je bijvoorbeeld een zoekresultaat kunnen bookmarken. Ook kun je vrij voor- en achteruit navigeren, dat wordt met POST beide een stuk moeilijker, zo niet onmogelijk.

Oftewel, zorg dat al je zoekparameters doorgegeven worden in de URL (GET) in plaats van via form submits (POST).

EDIT: de volgende stap is het initialiseren van je formulier en je query met de (mogelijk eerder geselecteerde) waarden.

EDIT 2: en als je zoekopdrachten "permanent" wilt onthouden, dan zal je deze moeten opslaan / koppelen aan een gebruikersprofiel ofzo.
Gewijzigd op 22/09/2015 13:10:35 door Thomas van den Heuvel
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 13:10:34
Quote Anchor link
Iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="0" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) and ($_POST['zoeksoort'] == "0")) ? 'selected' : '' ?>>Leeg</option>


En dan de veldnamen bij $_POST en de waarde aanpassen per groep en regel.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 13:11:48
Quote Anchor link
@Jan, dat is inderdaad dan het idee, maar POST werkt niet fijn voor dit soort (zoek)functionaliteit om bovengenoemde redenen.
 
Johan K

Johan K

22/09/2015 17:00:24
Quote Anchor link
Wat je ook zou kunnen doen is je forumlier via PHP laten genereren, of in ieder geval de "select" elementen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$zoekgroep
= [
 12 => 'groep 1 & 2',
 34 => 'groep 3 & 4',
 56 => 'group 5 & 6'
];

foreach($zoekgroep as $val => $groep){
  echo '<option value="'.$val.'"'.isset($_POST['zoekgroep']) ? 'selected' : ''.'>'.$groep.'</option>';
}


?>


Wat je ook nog zou kunnen doen is de waarde van de selectbox opslaan in een session zodat deze nog steeds hetzelfde is als je naar een andere pagina gaat en weer terug gaat.
Gewijzigd op 22/09/2015 17:02:10 door Johan K
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 17:10:17
Quote Anchor link
@Johan K: ik mis bij jou de test op welke option value op selected moet worden gezet. Nu worden ze allemaal gezet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:23:57
Quote Anchor link
Een soortgelijk onderwerp kwam al eerder voorbij.

Kijk eens naar deze reactie / deze thread.
 
Johan K

Johan K

22/09/2015 18:15:06
Quote Anchor link
Jan de Laet op 22/09/2015 17:10:17:
@Johan K: ik mis bij jou de test op welke option value op selected moet worden gezet. Nu worden ze allemaal gezet.

Haha, dat zie ik nu pas ja maar dat is alleen een kwestie van de tenary operator aanpassen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.