Select in form openklappen door klik op button (jQuery)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G Jansma

G Jansma

17/09/2021 15:34:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik had een vraag over jQuery. Ik wil graag dat als ik op een button klik dat de select in een formulier dan openklapt. Precies wat er gebeurt als je op de select zelf zou klikken. Is dat mogelijk met jQuery?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<html>

<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.5.1/jquery.min.js"></script>

<button id='button1'>Click</button>

<br><br>

<form>
<select id='select1'>
<option>Option 1</option>
<option>Option 2</option>
<option>Option 3</option>
<option>Option 4</option>
</select>
</form>

</html>

<script>

$(document).ready(function () {
    
    $("#button1").on("click", function() {
        
    //En dan wil ik dat #select1 openklapt
        
   });
  
});


</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 10:42:36
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/09/2021 15:57:08
 
G Jansma

G Jansma

17/09/2021 18:43:17
Quote Anchor link
Ik had al veel gezocht maar kwam alleen maar niet-werkende dingen tegen. Schijnt dat er een manier was in het verleden maar die werkt niet meer. Misschien dat iemand hier een manier weet?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

18/09/2021 12:11:29
Quote Anchor link
Ook ik lees dat het niet meer kan, met reden.
Wat is jouw reden om het wel te willen? Het ding dat heet HTMLElementSelect staat er nou niet om bekend dat het zo lekker werkt met CSS, waardoor er allemaal JS-alternatieven zijn die wel zijn te sturen.
 
G Jansma

G Jansma

20/09/2021 13:31:46
Quote Anchor link
Ad Fundum op 18/09/2021 12:11:29:
Ook ik lees dat het niet meer kan, met reden.
Wat is jouw reden om het wel te willen? Het ding dat heet HTMLElementSelect staat er nou niet om bekend dat het zo lekker werkt met CSS, waardoor er allemaal JS-alternatieven zijn die wel zijn te sturen.


Ik heb een select die ik in de mobiele variant zowel in de header als footer heb. Op die manier zou ik dan met één formulier kunnen volstaan.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/09/2021 21:08:34
Quote Anchor link
Maar wat weerhoudt je om twee formulieren te maken in de HTML, met dezelfde CSS, JS, en PHP?
Je kunt immers hetzelfde PHP-script aanroepen vanuit het action attribuut van een HTMLFormElement?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.