<select> keuze onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 20:40:42
Quote Anchor link
Zoals de vraag al zegt,

Hoe kan ik in een $_GET form de <select> keuzes laten onthouden?
Ik heb het volgende geprobeerd met PHP maar dat lijkt mij een enorme omweg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<select name='provincie'>
<option <?php if ($_GET['provincie']==''                   ){echo 'selected="selected"'; } ?> value=''              >Kies...       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Drenthe'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Drenthe'       >Drenthe       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Flevoland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Flevoland'     >Flevoland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Friesland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Friesland'     >Friesland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Gelderland'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Gelderland'    >Gelderland    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Groningen'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Groningen'     >Groningen     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Limburg'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Limburg'       >Limburg       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Brabant'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Brabant' >Noord Brabant </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Holland'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Holland' >Noord Holland </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Overijssel'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Overijssel'    >Overijssel    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zuid Holland'       ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zuid Holland'  >Zuid Holland  </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Utrecht'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Utrecht'       >Utrecht       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zeeland'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zeeland'       >Zeeland       </option>
</select>


Kan dit makkelijker?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:35:03
 
Mar cel

Mar cel

28/04/2012 20:57:01
Quote Anchor link
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.

<select name="provincies">
<?php foreach(array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland') as $provincie) { ?>
   <option value="<?=$provincie;?>" <?php if($provincie == $_GET['provincie']) echo 'selected="selected"'; ?>><?=$provincie;?></option>
<?php } ?>
?>
</select>

Gewijzigd op 28/04/2012 21:00:52 door Mar cel
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:09:32
Quote Anchor link
en dit werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2012 21:30:33
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om het uit te proberen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:32:31
Quote Anchor link
ik heb het al geprobeerd maar krijg plotseling mijn foutmeldingen in mijn optie lijst te staan

Toevoeging op 28/04/2012 21:34:00:


Notice: Undefined index: provincie in C:\xampp\htdocs\zoekmachine.php on line 13
&gt;Drenthe
 
Roel -

Roel -

28/04/2012 21:38:04
Quote Anchor link
Je hebt dan geen ?provincie meegegeven in je URL.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:40:34
Quote Anchor link
haha ik zie het nu pas idd :D

thx!

ik ga direct ff kijken hoe dat werkt

Toevoeging op 28/04/2012 21:49:11:

aha! ik heb het foutje gevonden ;)

je had de <select name='provincies'> ipv <select name='provincie'> gebruikt ;)

het werkt nu perfect :D

BEDANKT!!

Toevoeging op 28/04/2012 21:51:53:

ik heb ook nog een kleine wijziging erin gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (isset($_GET['provincie']))
{
  if ($provincie == $_GET['provincie'])
  {
    echo 'selected="selected"';
  }
}


Toevoeging op 28/04/2012 22:00:58:

ik heb de code een beetje gemodificeerd (sorry) want het was lastig voor mij te begrijpen

ik deel hem toch maar even voor degenen die er interesse in hebben

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<select name='provincie'>";
foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
{

  echo "<option value='".$provincie."' ";
  if (isset($_GET['provincie']))
  {

    if ($provincie == $_GET['provincie'])
    {

      echo 'selected="selected"';
    }
  }

  echo '>';


echo $provincie.'</option>';
}

echo "</select>";
?>
Gewijzigd op 28/04/2012 21:46:09 door Albert de Wit
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 08:58:12
Quote Anchor link
Wellicht beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<select name="provincie">';

foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
    {

    $selected = if (isset($_GET['provincie']) AND $provincie == $_GET['provincie']) 'selected="selected" : '';

    echo '
<option value="'.$provincie.'" '.$selected.'></option>';
    }
echo '
</select>';
?>


Kortere code, gebruik van " kan gewoon in html als je in php echoëd met '.
En je if-statements kunnen korter (wellicht iets minder eenvoudig, maar je html-code schrijf je zo makkelijker.
Gewijzigd op 29/04/2012 14:06:48 door Eddy E
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 10:15:22
Quote Anchor link
Wees consequent in het gebruik van ' en " --> HTML = " en echo's php = '
Nu gebruik je het door elkaar heen.
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 14:06:17
Quote Anchor link
Sorry, dat heb je inderdaad met kopieren van dingen.
Is aangepast!
 
Albert de Wit

Albert de Wit

08/05/2012 11:55:22
Quote Anchor link
OWJEEJ!

Ik heb het hele plan nu in OOP proberen te zetten alleen gaat dat minder goed dan gedacht. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Hier even de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if (isset($_POST['zoek']))
                     {

                       $keuze = $_GET['branche'];
                       echo $docu->add_branche(1,$keuze);
                     }

                     else
                     {
                       echo $docu->add_branche(1,'');
                     }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

function add_branche($keuze)
  {

    $this->Connect('localhost','root','','test');

    $query = mysql_query("SELECT branche FROM sorteeropties");

    $this->branche .= "<select name='branche'>";
    if ($keuze==1)
    {

      $this->branche .= "<option value=''>Kies...</option>";
    }

    while ($row = mysql_fetch_row($query))
    {

      $this->branche .= "
      <option value='"
.$row[0]."'>".$row[0]."</option>
      "
;
    }

    $this->branche .= "</select>";
    return $this->branche;
  }


?>


Geef aub zoveel mogelijk commentaar wat ik beter moet doen en wat gewoon verschrikkelijk slordig eruit ziet
Gewijzigd op 08/05/2012 11:55:54 door Albert de Wit
 
Joakim Broden

Joakim Broden

08/05/2012 12:07:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <?php
    
        $options
= '';
        $provincies = array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland', 'Gelderland', 'Groningen', 'Limburg', 'Noord Brabant', 'Noord Holland', 'Overijssel', 'Zuid Holland', 'Utrecht', 'Zeeland');

        foreach ($provincies as $provincie) {
            $options .= sprintf('<option value="%s" %s>%s</option>', $provincie, ((isset($_GET['provincie']) && $provincie == $_GET['provincie']) ? 'selected="selected"' : ''), $provincie);
        }


        echo sprintf('<select name="provincie">%s</select>', $options);    

    ?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/05/2012 14:14:40
Quote Anchor link
Albert de Wit op 08/05/2012 11:55:22:
...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($_POST['zoek']))
...

?>


Een beetje off topic, maar ...
$_POST['zoek'], komt dat van <input type="submit" name="zoek"/> ?

Niet doen. Niet controleren op het al dan niet aanwezig zijn van een klik op de knop.
In verschillende gevallen wordt die knop (nu ja ... de POST data) niet eens meegestuurd naar de server.
Gewijzigd op 08/05/2012 14:15:00 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.