<select> keuze onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 20:40:42
Quote Anchor link
Zoals de vraag al zegt,

Hoe kan ik in een $_GET form de <select> keuzes laten onthouden?
Ik heb het volgende geprobeerd met PHP maar dat lijkt mij een enorme omweg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<select name='provincie'>
<option <?php if ($_GET['provincie']==''                   ){echo 'selected="selected"'; } ?> value=''              >Kies...       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Drenthe'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Drenthe'       >Drenthe       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Flevoland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Flevoland'     >Flevoland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Friesland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Friesland'     >Friesland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Gelderland'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Gelderland'    >Gelderland    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Groningen'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Groningen'     >Groningen     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Limburg'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Limburg'       >Limburg       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Brabant'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Brabant' >Noord Brabant </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Holland'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Holland' >Noord Holland </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Overijssel'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Overijssel'    >Overijssel    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zuid Holland'       ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zuid Holland'  >Zuid Holland  </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Utrecht'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Utrecht'       >Utrecht       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zeeland'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zeeland'       >Zeeland       </option>
</select>


Kan dit makkelijker?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:15:56
 
Mar cel

Mar cel

28/04/2012 20:57:01
Quote Anchor link
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.

<select name="provincies">
<?php foreach(array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland') as $provincie) { ?>
   <option value="<?=$provincie;?>" <?php if($provincie == $_GET['provincie']) echo 'selected="selected"'; ?>><?=$provincie;?></option>
<?php } ?>
?>
</select>

Gewijzigd op 28/04/2012 21:00:52 door Mar cel
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:09:32
Quote Anchor link
en dit werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2012 21:30:33
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om het uit te proberen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:32:31
Quote Anchor link
ik heb het al geprobeerd maar krijg plotseling mijn foutmeldingen in mijn optie lijst te staan

Toevoeging op 28/04/2012 21:34:00:


Notice: Undefined index: provincie in C:\xampp\htdocs\zoekmachine.php on line 13
&gt;Drenthe
 
Roel -

Roel -

28/04/2012 21:38:04
Quote Anchor link
Je hebt dan geen ?provincie meegegeven in je URL.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:40:34
Quote Anchor link
haha ik zie het nu pas idd :D

thx!

ik ga direct ff kijken hoe dat werkt

Toevoeging op 28/04/2012 21:49:11:

aha! ik heb het foutje gevonden ;)

je had de <select name='provincies'> ipv <select name='provincie'> gebruikt ;)

het werkt nu perfect :D

BEDANKT!!

Toevoeging op 28/04/2012 21:51:53:

ik heb ook nog een kleine wijziging erin gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (isset($_GET['provincie']))
{
  if ($provincie == $_GET['provincie'])
  {
    echo 'selected="selected"';
  }
}


Toevoeging op 28/04/2012 22:00:58:

ik heb de code een beetje gemodificeerd (sorry) want het was lastig voor mij te begrijpen

ik deel hem toch maar even voor degenen die er interesse in hebben

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<select name='provincie'>";
foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
{

  echo "<option value='".$provincie."' ";
  if (isset($_GET['provincie']))
  {

    if ($provincie == $_GET['provincie'])
    {

      echo 'selected="selected"';
    }
  }

  echo '>';


echo $provincie.'</option>';
}

echo "</select>";
?>
Gewijzigd op 28/04/2012 21:46:09 door Albert de Wit
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 08:58:12
Quote Anchor link
Wellicht beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<select name="provincie">';

foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
    {

    $selected = if (isset($_GET['provincie']) AND $provincie == $_GET['provincie']) 'selected="selected" : '';

    echo '
<option value="'.$provincie.'" '.$selected.'></option>';
    }
echo '
</select>';
?>


Kortere code, gebruik van " kan gewoon in html als je in php echoëd met '.
En je if-statements kunnen korter (wellicht iets minder eenvoudig, maar je html-code schrijf je zo makkelijker.
Gewijzigd op 29/04/2012 14:06:48 door Eddy E
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 10:15:22
Quote Anchor link
Wees consequent in het gebruik van ' en " --> HTML = " en echo's php = '
Nu gebruik je het door elkaar heen.
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 14:06:17
Quote Anchor link
Sorry, dat heb je inderdaad met kopieren van dingen.
Is aangepast!
 
Albert de Wit

Albert de Wit

08/05/2012 11:55:22
Quote Anchor link
OWJEEJ!

Ik heb het hele plan nu in OOP proberen te zetten alleen gaat dat minder goed dan gedacht. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Hier even de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if (isset($_POST['zoek']))
                     {

                       $keuze = $_GET['branche'];
                       echo $docu->add_branche(1,$keuze);
                     }

                     else
                     {
                       echo $docu->add_branche(1,'');
                     }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

function add_branche($keuze)
  {

    $this->Connect('localhost','root','','test');

    $query = mysql_query("SELECT branche FROM sorteeropties");

    $this->branche .= "<select name='branche'>";
    if ($keuze==1)
    {

      $this->branche .= "<option value=''>Kies...</option>";
    }

    while ($row = mysql_fetch_row($query))
    {

      $this->branche .= "
      <option value='"
.$row[0]."'>".$row[0]."</option>
      "
;
    }

    $this->branche .= "</select>";
    return $this->branche;
  }


?>


Geef aub zoveel mogelijk commentaar wat ik beter moet doen en wat gewoon verschrikkelijk slordig eruit ziet
Gewijzigd op 08/05/2012 11:55:54 door Albert de Wit
 
Joakim Broden

Joakim Broden

08/05/2012 12:07:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <?php
    
        $options
= '';
        $provincies = array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland', 'Gelderland', 'Groningen', 'Limburg', 'Noord Brabant', 'Noord Holland', 'Overijssel', 'Zuid Holland', 'Utrecht', 'Zeeland');

        foreach ($provincies as $provincie) {
            $options .= sprintf('<option value="%s" %s>%s</option>', $provincie, ((isset($_GET['provincie']) && $provincie == $_GET['provincie']) ? 'selected="selected"' : ''), $provincie);
        }


        echo sprintf('<select name="provincie">%s</select>', $options);    

    ?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/05/2012 14:14:40
Quote Anchor link
Albert de Wit op 08/05/2012 11:55:22:
...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($_POST['zoek']))
...

?>


Een beetje off topic, maar ...
$_POST['zoek'], komt dat van <input type="submit" name="zoek"/> ?

Niet doen. Niet controleren op het al dan niet aanwezig zijn van een klik op de knop.
In verschillende gevallen wordt die knop (nu ja ... de POST data) niet eens meegestuurd naar de server.
Gewijzigd op 08/05/2012 14:15:00 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.