SELECT laatste uurtarief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »
Barman V

Barman V

25/10/2006 10:49:00
Quote Anchor link
Beste lezers,

Het lijkt een erg eenvoudige query, maar ik kom er niet uit.

Zie hier een voorbeeld inhoud van de tabel "tarief".
Deze tabel is gekoppeld aan de tabel "functie" (functie.functieID = tarief.functieID)
Waarom uurtarief niet gewoon in tabel functie? => Stel dat het uurTarief voor een functie aangepast wordt, moet de historie met het oude tarief natuurlijk nog kloppen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
functieID    |    uurTarief    |    ingangsdatum
1            150.00            23-11-2004
1            155.00            18
-05-2005
2            120.00            09
-02-2004
1            175.00            19
-07-2006
3            120.00            21
-10-2006
2            135.00            12
-04-2004
?>

Graag wil ik de huidige uurtariefen selecteren, dus wil ik het volgende resultaat:

1 | 175.00 | 19-07-2006
2 | 135.00 | 12-04-2004
3 | 120,00 | 21-10-2006

Simpel gezegt: Ik wil alle uurtariefen met de laatste ingangsdatum

Ik heb verschillende query's geprobeerd, maar kom er niet uit.

Dit werkt bijvoorbeeld niet
SELECT functieID, uurTarief, MAX(ingangsdatum)
FROM tarief
GROUP BY functieID

Nu selecteert hij wel de laatste ingangsdatum, maar toont niet de juiste uurTarief.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:44:32
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

25/10/2006 11:46:00
Quote Anchor link
Werkt volgens mij het beste door de MAX in een sub-query te bepalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
  a.functieID,
  a.uurTarief,
  a.ingangsdatum
FROM
  tarief a
WHERE
  a.ingangsdatum = (SELECT
                      MAX(b.ingangsdatum)
                    FROM
                      tarief b
                    WHERE
                      a.functieID = b.functieID)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen Jansen
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2006 11:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
   a.functieID,
   a.uurTarief,
   a.ingangsdatum,
   MAX(a.ingangsdatum) as nieuwste
FROM
   tarief a
GROUP BY
   a.functieID
HAVING
   a.ingangsdatum = nieuwste


En zo?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/10/2006 12:25:00
Quote Anchor link
En pas anders je tabellen even aan:

tabel_functie
id
functie

tabel_tarief
functie_id
uurtarief
datum_ingang
datum_eind

je querie wordt dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
   a.functie_id,
   a.functie,
   b.uurtarief
FROM
  functies a,
  tarief b
WHERE
  a.functie_id=b.functie_id
AND
  b.datum_einde=' '


Volgens mij is dat de beste oplossing
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 12:31:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

@Jeroen:
Helaas draait de webserver op SQL 4.0 en niet 4.1, dus kan geen subquery's aanmaken.

@Robert:
Lastig uit te leggen, maar werkt ook niet. De ingangsdatum is niet altijd gelijk aan de "nieuwste", zoals je in de HAVING neerzet. Als er meerdere ingangsdata bestaan voor een functieID, dan pakt hij gewoon de eerste ingangsdatum (want je groepeerd) en hij pakt de MAX ingangsdatum. Dit is dus niet gelijk.
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 12:39:00
Quote Anchor link
@Jeroen:
Maar je query werkt wel. Dit is precies wat ik wil hebben, maar de server ondersteunt het niet :(. Misschien zal ik het een en ander gaan voorstellen.

@Klaasjan:
Ik begrijp wat je bedoelt, maar toch vind ik de einddatum overbodig. Overbodigheid lijdt dan weer tot inconsistentie. Je zit dan met 2 data te knoeien die goed op elkaar moeten aansluiten.
Ik zal er over nadenken, want het is wel een oplossing.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2006 12:45:00
Quote Anchor link
Even een gokje:

SELECT MAX( ingangsdatum ) AS laatste_wijziging, uurTarief
FROM tarief
GROUP BY uurTarief
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/10/2006 12:45:00
Quote Anchor link
Barman schreef op 25.10.2006 12:39:
@Jeroen:
.....
@Klaasjan:
Ik begrijp wat je bedoelt, maar toch vind ik de einddatum overbodig. Overbodigheid lijdt dan weer tot inconsistentie. Je zit dan met 2 data te knoeien die goed op elkaar moeten aansluiten.
Ik zal er over nadenken, want het is wel een oplossing.....


Volgens mij is dat juist de manier om historie te bewaren.
Je kunt deze nu altijd beeindigen met UPDATE bla SET datum_einde=NOW())
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2006 13:08:00
Quote Anchor link
Barman schreef op 25.10.2006 12:31:
@Robert:
Lastig uit te leggen, maar werkt ook niet. De ingangsdatum is niet altijd gelijk aan de "nieuwste", zoals je in de HAVING neerzet. Als er meerdere ingangsdata bestaan voor een functieID, dan pakt hij gewoon de eerste ingangsdatum (want je groepeerd) en hij pakt de MAX ingangsdatum. Dit is dus niet gelijk.


Ik weet niet of je het hebt getest, maar volgens mij pakt die door de group by elke keer de hoogste datum van een bepaald ID..
Als ik het goed heb (zelf niet getest) dan pakt die een id, van die ID de hoogste datum, en dan daarvan de prijs.

Wat je zei over de ingangsdatum gebruik je toch gewoon de MAX ingangsdatum in je echo, tenminste als die wel de juiste gegevens selecteerd.

(nogmaals ik heb het zelf niet getest)
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Nogmaals dank.

@Jan:
Getest, maar ik moet niet op uurtarief groeperen, omdat dat juist steeds verschilt. Het moet echt per functie zijn (per functie de huidige tarieven)

@Klaasjan:
Je hebt wel gelijk. Maar ik wil niet graag met periodes werken, tenzij het gaat om aantoonbare start en einddatum (bijv. deadlines bij een project). Op deze manier moeten alle data op elkaar aansluiten, dit vind ik toch iets te riskie.
Toch lijkt mij jouw manier wel het beste en zal ik deze wel gaan toepassen, bedankt.

@Robert:
Ik had het wel getest (dit doe ik altijd).
Jij zegt:
Als ik het goed heb (zelf niet getest) dan pakt die een id, van die ID de hoogste datum, en dan daarvan de prijs.

Nee, dat is het rare. Hij toont (door het groeperen) niet de hoogste prijs bij de MAX datum. Dat is het probleem. Hij toont de eerste tarief dat ie vind, met de MAX ingangsdatum.
 
Frank -

Frank -

25/10/2006 14:09:00
Quote Anchor link
@Robert:
Quote:
Ik weet niet of je het hebt getest, maar volgens mij pakt die door de group by elke keer de hoogste datum van een bepaald ID..
Als ik het goed heb (zelf niet getest) dan pakt die een id, van die ID de hoogste datum, en dan daarvan de prijs.
En dit is een grove fout van MySQL!

Met het gebruik van GROUP BY geef jij aan dat je de eigenschappen van een bepaalde groep records wilt opvragen. De datum die jij echter wilt opvragen, is geen eigenschap van deze hele groep, maar van een individueel record. Dat gaat dus niet lukken, de database hoort daar ook een foutmelding op te geven. Helaas doet MySQL een gok welke gegevens jij vandaag op het scherm wilt zien... Dat kan dus per keer verschillen. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is er een verband met de laatst aangemaakte records, de auto_increment. Het is in elk geval fout en ga hier dus nooit mee werken, het levert uiteindelijk problemen op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.