select onchange="sendData(this)"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 10:11:57
Quote Anchor link
Goedendag,

ik ben bezig om via een form een change door te voeren.
echter loop ik er een beetje op vast.

Dit is mijn form

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="">
                <td>
                    <select id="selectBox" onchange="sendData(this);">
                        <option value="0"></option>
                        <option value="1" style="background-color: #ff0000"></option>
                        <option value="2" style="background-color: #3000ff"></option>
                        <option value="3" style="background-color: #36ff00"></option>
                        <option value="4" style="background-color: #e400ff"></option>
                        <option value="5" style="background-color: #fff000"></option>
                    </select>
                </td>
<input type="hidden" name="id" value="'.$res['id'].'" />
</form>


als ik de kleur verander dan geeft var_dump post aan
array(1) { ["id"]=> string(1) "1" }

dit klopt omdat ik de eerste doe.
echter neemt hij de hidden input niet mee en dit is wel nodig.

Hoe kan ik het maken zodat ook de hidden id mee wordt gestuurd?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:59:56
 
Jan te Pas

Jan te Pas

31/07/2017 10:25:04
Quote Anchor link
Moet je bij onchange niet meer parameters meegeven? Of via JavaScript variabele laten aanpassen.
https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml5_input_type_hidden
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2017 10:54:42
Quote Anchor link
Thomas de vries op 31/07/2017 10:11:57:
als ik de kleur verander dan geeft var_dump post aan
array(1) { ["id"]=> string(1) "1" }

echter neemt hij de hidden input niet mee en dit is wel nodig.


Dat is de hidden input.

Geef je select een name="...".
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 11:11:14
Quote Anchor link
Heb het verandert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="" id="myform">
                <td>
                    <select id="selectBox" name="color" onchange="sendData(this);">
                        <option value="0"></option>
                        <option value="1" style="background-color: #ff0000"></option>
                        <option value="2" style="background-color: #3000ff"></option>
                        <option value="3" style="background-color: #36ff00"></option>
                        <option value="4" style="background-color: #e400ff"></option>
                        <option value="5" style="background-color: #fff000"></option>
                    </select>
                </td>
                <input type="hidden" name="id" value="'.$res['id'].'" />
                </form>


JQuery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function sendData(id) {
    var value = id.value;
    
    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');
    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data:'id='+value,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}


Ouput is nog steeds
array(1) { ["id"]=> string(1) "1" }

en dat is niet van de hidden input. Omdat de hidden input een id heeft van 546
Gewijzigd op 31/07/2017 11:12:20 door thomas de vries
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/07/2017 11:57:49
Quote Anchor link
Maar waarom wil je dan 2 velden met de naam id hebben? Dat is vragen om problemen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 12:14:53
Quote Anchor link
Valkuilen zijn:
- geen of dubbele name attributen
- formuliervelden die niet tussen <form> en </form> geplaatst zijn
- formulieren met een disabled attribuut worden niet gepost
- formulieren mogen niet in elkaar genesteld zijn (<form> ... <form> ... </form> ... </form>)



Toevoeging op 31/07/2017 12:18:35:

oh wait...

SendData(this) ... this lijkt mij naar je select te verwijzen. wellicht is dat de reden. Laat die functie SendData eens zien?
Gewijzigd op 31/07/2017 12:15:39 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 12:20:05
Quote Anchor link
Hoi frank

hier is de functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function sendData(id) {
    var value = id.value;
    
    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');
    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data:'id='+value,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 12:26:48
Quote Anchor link
Met jquery's .serialize() kun je je hele formulier in een keer posten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function sendData() {
    var data = $("#myform").serialize();

    // debug regeltje
    console.log(data);

    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data: data,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}


Toevoeging op 31/07/2017 12:28:11:

this is niet meer nodig bij het aanroepen van je functie
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 12:44:48
Quote Anchor link
Dank je Frank.
Bijna klaar. Het werkt namelijk nog niet 100%

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
while($res = $query->fetch_assoc())
            {
                if($res['train_set'] == 1) {
                    $set = 'Set';
                } else {
                    $set = '';
                }
                
                switch($res['train_type'])
                {
                    case 0: $type = ''; break;
                    case 1: $type = 'S'; break;
                    case 2: $type = 'D'; break;
                    case 3: $type = 'E'; break;
                    case 4: $type = 'M'; break;
                }
                switch($res['train_use'])
                {
                    case 1: $selected = '<option value="1" selected>'.$res['train_use'].'</option><option value="0">0</option>'; break;
                    case 0: $selected = '<option value="0" selected>'.$res['train_use'].'</option><option value="1">1</option>'; break;
                }
                echo '
                <tr>
                <form method="post" action="" id="myform">
                <td>
                    <select class="test" name="color" onchange="sendData();">
                        <option value="0"></option>
                        <option value="1" style="background-color: #ff0000"></option>
                        <option value="2" style="background-color: #3000ff"></option>
                        <option value="3" style="background-color: #36ff00"></option>
                        <option value="4" style="background-color: #e400ff"></option>
                        <option value="5" style="background-color: #fff000"></option>
                    </select>
                </td>
                <input type="hidden" name="id" value="'.$res['id'].'" />


Zoals je kunt zien zit het hidden field ook in de while loop.
echter maakt het niet uit welke row ik selecteer hij geeft altijd maar 1 id weer.
Dus de output
is nu dit

Als ik de eerste row pak met de eerste kleur dan heb ik als output
array(2) { ["color"]=> string(1) "1" ["id"]=> string(3) "348" }

Pak ik de 2de row met de eerste kleur dan heb ik als output
array(2) { ["color"]=> string(1) "0" ["id"]=> string(3) "348" }

dus hij verandert de kleur niet en ook de juiste id geeft die niet mee.

Of miet ik de function ook in de while loop zetten?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 12:59:09
Quote Anchor link
oke door de while echo je meerdere formulieren onder elkaar. En een gouden regel in HTML is dat een id maar één keer voor mag komen (een class mag wel meerdere keren voorkomen).

Je zult dus het id van de <form> in je lus telkens moeten wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '
                <tr>
                <form method="post" action="" id="myform'
. ++$i . '">'
?>


Vervolgens krijg je dan nog het probleem dat je functie SendData wel moet weten welk formulier hij moet posten..

hiervoor zou je $i mee kunnen geven als parameter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onchange="sendData(<?php echo $i; ?>);"


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
en je functie wordt dan iets als:
function sendData(nr) {
    var data = $("#myform" + nr).serialize();

    // debug regeltje
    console.log(data);

    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data: data,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}
Gewijzigd op 31/07/2017 13:00:37 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 13:06:04
Quote Anchor link
Frank heel erg bedankt.
Het werkt nu zoals ik het in gedachten heb.

Nu kan ik er mee verder.
Ook je tips heb ik wat aan gehad.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 13:28:38
Quote Anchor link
Dat is fijn maar het kan ook nog wat fraaier dan ik net uitgelegd had (en geen gezeur met een tellertje $i).

Ik heb dit op codepen even uitgewerkt: https://codepen.io/anon/pen/VzaLVa

Verder vraag ik me af of het niet handiger is als je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="#ff0000" style="background-color: #ff0000"></option>


Je krijgt dan direct de kleurcode terug met $_POST maar misschien wil je dit juist niet en dan moet je je hier maar niets van aantrekken ;-)
Gewijzigd op 31/07/2017 13:50:48 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas de vries

thomas de vries

01/08/2017 00:01:15
Quote Anchor link
Hoi Frank,

Ik ben al aardig op de goede richting heb in iedergeval een x aantal dingen aangepast.

Nu is het volgende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
function sendData(nr) {
    var data = $("#myform"+ nr).serialize();

    // debug regeltje
    console.log(data);

    //$('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
        url: "/inc/update.php",
        data: data,
        type: "POST",
        success:function(data)
        {
            if(data) {
                $("#container").load(window.location + " #container");
            } else {
                $("#container").load(window.location + " #container");
            }
        }
    });
}


Na dat de div gerefreshed is werkt de code niet meer dan dien ik de pagina te herladen voordat ik weer wat kan doen.
Hoe kan ik dit oplossen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/08/2017 00:21:38
Quote Anchor link
krijg je foutmeldingen in je console?
 
Thomas de vries

thomas de vries

01/08/2017 00:23:16
Quote Anchor link
Nee geen foutmelding alleen een lege regel
Afbeelding

Als ik het aanpas met een alert dan krijg ik Array{} te zien.

Update.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
session_start();
include("config.php");
include("function.php");
include("class.User.php");
$Func = new Func($db);
if(isset($_SESSION['userData'])) {
    $User = new GUser($db,$Func, $_SESSION['userData']['oauth_uid']);
}

//echo var_dump($_POST);
if(isset($_POST['color'])) {
    $query = $db->query('UPDATE user_fleet SET train_row_color = "'.$db->real_escape_string($_POST['color']).'" WHERE id = "'.$db->real_escape_string($_POST['id']).'"');
}


Toevoeging op 01/08/2017 11:57:19:

Hmm als ik een aparte pagina maak

met dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
//session_start();
include("inc/config.php");
include("inc/function.php");
include("inc/ubb.php");
include("inc/class.User.php");
$Func = new Func($db);
//if(isset($_SESSION['userData'])) {
    $User = new GUser($db,$Func, '100886610003250557837');
//}
include_once('inc/lang.php');

$gold_swap_id = "1";

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Trainstation Swap League</title>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" href="/css/style.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="/css/style_news.css" type="text/css" />
<!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="/css/ie6-style.css" type="text/css" media="all" /><![endif]-->
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
<script src="http://malsup.github.com/jquery.form.js"></script>
<script>
$( document ).ready(function() {
  
  // onchange op alle formulieren met class="myform"
  $( ".myform" ).change(function() {
    
    // verkrijg de <form> element dat bij dit select hoort en serialize form data
    var data = $(this).closest("form").serialize();
    
    // debug regeltje
    console.log(data);

    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
      url: "inc/update.php",
      data: data,
      type: "POST",
      success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
    
  });
  
});

</script>


</head>
<body>
<form method="post" action="" class="myform">     <!-- VERANDER ID IN CLASS -->
  <td>
    <select class="test" name="color">
      <option value="0"></option>
      <option value="ff0000" style="background-color: #ff0000"></option>
      <option value="3000ff" style="background-color: #3000ff"></option>
      <option value="36ff00" style="background-color: #36ff00"></option>
      <option value="e400ff" style="background-color: #e400ff"></option>
      <option value="fff000" style="background-color: #fff000"></option>
    </select>
  </td>
  <input type="hidden" name="id" value="348" />
</form>
</body>
</html>


Dan werkt het wel.

Maar als die pagina geinclude word dan werkt het niet.

Include gebeurt zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
                if(isset($_SESSION['userData']))
                {
                    if($User->HasAccess() == FALSE && $_GET['p'] != "logout")
                    {
                    echo '<div class="block">
                            <div class="block-bot">
                                <div class="head">
                                    <div class="head-cnt">
                                    <h3>Swap League</h3>
                                    <div class="cl">&nbsp;</div>
                                </div>
                            </div>
                            <div class="row-articles articles">
                                <div class="cl">&nbsp;</div>
                                <center><font size="6">To enter this site you need to ask permission</font></center>
                             </div>
                        </div>
                    </div>';
                    }
                    else
                    {
                        if(isset($_GET['p']) == "" || $_GET['p'] == "home" || $_GET['p'] == "1")
                        {
                            if(!file_exists("./pages/home.php"))
                            {
                                include("./pages/404.php");    
                            }
                            else
                            {
                                include("./pages/home.php");    
                            }
                        }
                        else
                        {
                            $file = './pages/' . $_GET['p'] . '.php';
                            if(!file_exists($file))
                            {
                                $file = './pages/404.php';
                            }
                            include($file);    
                        }
                    }
                }
                else
                {
                    echo '<div class="block">
                            <div class="block-bot">
                                <div class="head">
                                    <div class="head-cnt">
                                    <h3>SwapLeague</h3>
                                    <div class="cl">&nbsp;</div>
                                </div>
                            </div>
                            <div class="row-articles articles">
                                <div class="cl">&nbsp;</div>
                                <center><font size="6">To enter this site you need to login or you need to ask permission</font></center>
                             </div>
                        </div>
                    </div>';
                }
                ?>



.htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
RewriteEngine On

RewriteBase /



# Bestaande bestanden of mappen uitsluiten

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]


RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]


# Alles naar n parameter

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4&s=$5&q=$6&z=$7 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4&s=$5&q=$6 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4&s=$5 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2 [NC,L]

RewriteRule ^(.*?)$ index.php?p=$1 [QSA,L]


SEO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
//SEO SCRIPT//
if(!empty($_GET) && isset($_GET['p'])) {
    $aParameters = explode("/", $_GET['p']);    
    $iTeller = 0;
    foreach($aParameters as $sParameter) {
        if(preg_match("_=_", $sParameter)) {
            list($key, $value) = explode("=", $sParameter);    
            $_GET[$key] = $value;
        } else {
            if($iTeller > 0) {
                $_GET['param'.$iTeller] = $sParameter;
            } else {
                $_GET['p'] = $sParameter;
            }
            $iTeller++;
        }
    }
}
Gewijzigd op 01/08/2017 11:59:40 door thomas de vries
 
Thomas de vries

thomas de vries

02/08/2017 07:28:28
Quote Anchor link
Probleem opgelost.

Html form was niet in de juiste contex waardoor die het niet deed met de rest van de code.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.