select option wordt verandert door tamperdata

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/01/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Hallo leden ongetwijfelt kennen jullie vast wel het programma tamperdata.

Ik heb deze query op mijn script staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if(isset($_POST['gegevens'])) {
    mysql_query("UPDATE `users` SET `voornaam`='{$_POST['voornaam']}' WHERE `login`='{$data->login}'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `achternaam`='{$_POST['achternaam']}' WHERE `login`='{$data->login}'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `day`='{$_POST['day']}' WHERE `login`='{$data->login}'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `month`='{$_POST['month']}' WHERE `login`='{$data->login}'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `year`='{$_POST['year']}' WHERE `login`='{$data->login}'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `taal`='{$_POST['taal']}' WHERE `login`='{$data->login}'");
    echo "Je gegevens zijn verandert.<br><br><meta http-equiv=Refresh content=1 ;url=index1.php?p=profile>";
    }

?>


Alleen hun kunnen met tamperdata de taal enzo gewoon veranderen naar wat ze willen hoe kan ik er voorzorgen dat er dan een error komt als 1 van de volgende niet klopt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<tr><td width=100>Voornaam:</td>    <td><input type=text name=voornaam value='$data->voornaam' maxlength=255></td></tr>
      <tr><td width=100>Achternaam:</td> <td><input type=text name=achternaam value='$data->achternaam' maxlength=255></td></tr>
      <tr><td width=100>Geboortedatum:</td>
      <td><select name="day" width="150">
      
      <option value="x">x</option>
<option value="1">1</option><option value="2">2</option><option value="3">3</option><option value="4">4</option>
<option value="5">5</option><option value="6">6</option><option value="7">7</option><option value="8">8</option>
<option value="9">9</option><option value="10">10</option><option value="11">11</option><option value="12">12</option>
<option value="13">13</option><option value="14">14</option><option value="15">15</option><option value="16">16</option>
<option value="17">17</option><option value="18">18</option><option value="19">19</option><option value="20">20</option>
<option value="21">21</option><option value="22">22</option><option value="23">23</option><option value="24">24</option>
<option value="25">25</option><option value="26">26</option><option value="27">27</option><option value="28">28</option>
<option value="29">29</option><option value="30">30</option><option value="31">31</option></select>


<select name="month" class="txt" style="width:85px"><option value="xx">xx</option><option value="1">Januari</option>
<option value="2">Februari</option><option value="3">Maart</option><option value="4">April</option>
<option value="5">Mei</option><option value="6">Juni</option><option value="7">Juli</option>
<option value="8">Augustus</option><option value="9">September</option><option value="10">Oktober</option>
<option value="11">November</option><option value="12">December</option></select>

<select name="year" class="txt" style="width:55px">
<option value="xxxx">xxxx</option><option value="1950">1950</option><option value="1951">1951</option>
<option value="1952">1952</option><option value="1953">1953</option><option value="1954">1954</option>
<option value="1955">1955</option><option value="1956">1956</option><option value="1957">1957</option>
<option value="1958">1958</option><option value="1959">1959</option><option value="1960">1960</option>
<option value="1961">1961</option><option value="1962">1962</option><option value="1963">1963</option>
<option value="1964">1964</option><option value="1965">1965</option><option value="1966">1966</option>
<option value="1967">1967</option><option value="1968">1968</option><option value="1969">1969</option>
<option value="1970">1970</option><option value="1971">1971</option><option value="1972">1972</option>
<option value="1973">1973</option><option value="1974">1974</option><option value="1975">1975</option>
<option value="1976">1976</option><option value="1977">1977</option><option value="1978">1978</option>
<option value="1979">1979</option><option value="1980">1980</option><option value="1981">1981</option>
<option value="1982">1982</option><option value="1983">1983</option><option value="1984">1984</option>
<option value="1985">1985</option><option value="1986">1986</option><option value="1987">1987</option>
<option value="1988">1988</option><option value="1989">1989</option><option value="1990">1990</option>
<option value="1991">1991</option><option value="1992">1992</option><option value="1993">1993</option>
<option value="1994">1994</option><option value="1995">1995</option><option value="1996">1996</option>
<option value="1997">1997</option><option value="1998">1998</option><option value="1999">1999</option>
<option value="2000">2000</option><option value="2001">2001</option><option value="2002">2002</option>
<option value="2003">2003</option></select>      
      

      <tr><td width=100>Geboorte land:      <td><select name="taal" width="150">
    <option value="$data->taal">$data->taal</option>
    <option value="Afghanistan">Afghanistan</option>
    <option value="Albania">Albania</option>
    <option value="Algeria">Algeria</option>
    <option value="American Samoa">American Samoa</option>
    <option value="Andorra">Andorra</option>
    <option value="Angola">Angola</option>
    <option value="Anguilla">Anguilla</option>
    <option value="Antarctica">Antarctica</option>
    <option value="Antigua and Baruda">Antigua and Baruda</option>
    <option value="Argentina">Argentina</option>
    <option value="Armenia">Armenia</option>
    <option value="Aruba">Aruba</option>
    <option value="Ascension Island">Ascension Island</option>
    <option value="Australia">Australia</option>
    <option value="Austria">Austria</option>
    <option value="Azerbaijan">Azerbaijan</option>
    <option value="Bahamas">Bahamas</option>
    <option value="Bahrain">Bahrain</option>
    <option value="Bangladesh">Bangladesh</option>
    <option value="Barbados">Barbados</option>
    <option value="Belarus">Belarus</option>
    <option value="Belgium">Belgium</option>
    <option value="Belize">Belize</option>
    <option value="Benin">Benin</option>
    <option value="Bermuda">Bermuda</option>
    <option value="Bhutan">Bhutan</option>
    <option value="Bolivia">Bolivia</option>
    <option value="Hungary">Hungary</option>
    <option value="Iceland">Iceland</option>
    <option value="India">India</option>
    <option value="Indonesia">Indonesia</option>
    <option value="Iran">Iran</option>
    <option value="Iraq">Iraq</option>
    <option value="Ireland">Ireland</option>
    <option value="Israel">Israel</option>
    <option value="Italy">Italy</option>
    <option value="Ivory Coast">Ivory Coast</option>
    <option value="Jamaica">Jamaica</option>
    <option value="Japan">Japan</option>
    <option value="Jordan">Jordan</option>
    <option value="Kazakhstan">Kazakhstan</option>
    <option value="Kenya">Kenya</option>
    <option value="Kiribati">Kiribati</option>
    <option value="Korea (North">Korea (North)</option>
    <option value="Korea (South)">Korea (South)</option>
    <option value="Kuwait">Kuwait</option>
    <option value="Kyrgyzstan">Kyrgyzstan</option>
    <option value="Laos">Laos</option>
    <option value="Latvia">Latvia</option>

        
              </select>  
      <tr><td></td>                <td align="right"><input type="submit" name="gegevens" value="Verander">
      </table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andytjuh Bruggeman
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:51:02
 
Hipska BE

Hipska BE

08/01/2009 15:05:00
Quote Anchor link
Tamperdata ken ik niet,

Maar is jou niet ooit eens gezegt dat je je query's moet laten controleren op eventuele fouten? (foutafhandeling dus) Jij zegt daar ergens "Je gegevens zijn verandert.", maar hoe weet jij zo zeker dat dat zo is? Controlleer jij als de data wel veranderd is? (Nee dus)

Ook kan ik je aanraden om die verschillende velden te laten updaten in 1 query, het gaat namelijk telkens over hetzelfde record in de DB.

En om op je vraag te antwoorden:
Maak een array aan met de mogelijke opties en controlleer of de opgegeven waarde in de array zit.
 
Yorick17

yorick17

08/01/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Voeg even een mysql_real_escape_string toe aan je sql. Is in princiepe niet nodig omdat het je eigen data is, maar als het niet werkt is het makkelijk op data aan te passen.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/01/2009 15:27:00
Quote Anchor link
@hipska
Tamperdata is een programma om de $_POST mee te kunnen veranderen.
Dat is een addon van mozilla firefox.

https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/966 meer informatie.

Nee ok daarom vroeg ik ook om hulp als iemand me daar mee kan helpen!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/01/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Je zet de $_POST variabelen nu zonder enige controle in je query, met alle respect maar dat is vragen om problemen.

Haal die er dus eerst eens uit en controleer de inhoud van die variabelen voordat je ze in een query gebruikt. Goede controle en foutafhandeling is iets dat aan jouw script nog volledig ontbreekt. Ga dat dus eens toepassen.

Uitgebreide formulier controle

Hier een voorbeeld hoe je de controle van je formulier zou kunnen toepassen.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/01/2009 15:38:00
Quote Anchor link
@Blanche die werkt ook niet bepaald soepel hoor ?

Want ik kan nog steeds met tamper data de gegevens veranderen
Kijk maar naar de Geboorte jaar
En de kleur.
http://img57.imageshack.us/img57/6624/naamloosjw0.jpg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andytjuh Bruggeman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/01/2009 15:42:00
Quote Anchor link
Ja, natuurlijk kan dat. Daar kun je ook verder niets aan veranderen...

Wat je wel kunt doen is je controles zo uitvoeren dat er alleen geldige data ingevoerd kan worden. Dat is dus ook waar je je op moet richten. Als je het hebt over een select box, dan zou je de mogelijke opties in een array kunnen zetten en kunnen controleren of de invoer in die array staat. Op die manier kun je geklooi met de POST variabelen opmerken en voorkomen dat er ongeldige data in je database komt.

Maar dat begint dus met POST variabelen niet direct in je query te zetten, maar eerst de inhoud ervan te controleren en beveiligen.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

08/01/2009 15:45:00
Quote Anchor link
Ja ok dat is wel zo blanche daar geef ik je ook groot gelijk in
Sorry dat ik meteen de POST variabelen in de query zet.

Maar ik heb wel met een andere script dat het niet lukt om je gegevens te veranderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_GET['x'] == Brussel) { $prijs = $prijs1; if ($data->zak < $prijs1) { echo "$msg"; exit; } }
elseif ($_GET['x'] == Leuven) { $prijs = $prijs2; if ($data->zak < $prijs2) { echo "$msg"; exit; } }

        else{echo"Deze stad is onbekend";exit;}
?>


Dus het zou wel moeten lukken omdat te voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andytjuh Bruggeman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.