Select query sha1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

24/03/2018 14:54:48
Quote Anchor link
Goeiedag,

Dit heeft niks te maken met PHP of websites maar wel met SQLite.
Ik heb de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `USERS` WHERE `USERNAME` = '%s' AND `PASSWORD` = sha1('%s')


Helaas resulteert dit in het verkeerde wachtwoord. Waarom eigenlijk? De code waar ik mee werk ondersteund sha1.
Wij gebruikte eerst md5 (aantal jaartjes geleden geschreven omdat wij toen nog niet van dingen zoals sha1 af wisten.) en dit werkte prima met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `USERS` WHERE `USERNAME` = '%s' AND `PASSWORD` = md5('%s')


%s is een string trouwens die achter de query wordt aangeroepen.

Helaas heeft onze game niks om bijv zoals in php dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= "Hello";
echo sha1($str);
?>


Het is dus noodzakelijk om dit in de query zelf uit te voeren in plaats van de string aan te passen.

Hoe kan dit eigenlijk? Op de website kan je wel gewoon inloggen doormiddel van sha1. Kan het zo zijn dat sqlite sha1 niet ondersteund? Maarja, op de website gaat de query dan ook totaal anders:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$postedpassword = sha1($_POST["PASSWORD"]);
$sql = "SELECT * FROM USERS WHERE USERNAME LIKE '$postedusername' AND PASSWORD = '$postedpassword'";
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:02:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2018 15:00:59
Quote Anchor link
SHA1 is al weer achterhaald, maar waarom zou je het niet in de code kunnen opvangen?
Voor SHA1 kan dit al sinds PHP 4.

Verder kan je niet zomaar encrypted passwords omzetten naar een andere encryptie. Want je encrypt daarmee tenslotte de hash zelf. En dat is niet het wachtwoord wat de gebruiker invoert.

De enige oplossing is om alle wachtwoorden te resetten in een random string en de accounts te deactiveren, en een visuele interface te bouwen die gebruikers na mailverificatie een nieuw password laat invullen.

Persoonlijk raad ik password_hash en password_verify aan om te gebruiken.
Gewijzigd op 24/03/2018 15:03:47 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

24/03/2018 15:07:29
Quote Anchor link
Het kan niet in de code worden opgevangen omdat het niet om php gaat.
PHP heeft bijvoorbeeld veel ingebouwde functies zoals md5() en sha1() maar in de code waar wij mee werken is dit helaas niet het geval.
In PHP werkt het perfect. Het gaat hier puur om het inlog gedeelte in de game zelf. Nu heb ik begrepen dat in de query sha1() ook zou moeten werken maar bij mij werkt dit niet op de een of andere manier.

Sorry als ik je verkeerd begrijp maar volgensmij heb ik iets niet helemaal goed uitgelegd.
Bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
`PASSWORD` = sha1('%s')

%s haalt het ingevoerde wachtwoord op en zou dat dan moeten vergelijken met PASSWORD.
Maar wat nou gebeurd eigenlijk is dat als je het wachtwoord 1234 invult, PASSWORD word vergeleken met 1234 inplaats van de encrypted version. Het lijkt net alsof er niets is gebeurd met het ingevulde wachtwoord, of misschien dat hij hem wel letterlijk als dit leest zonder iets te encrypted:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
`PASSWORD` = sha1('1234')


De suggesties over password_hash en password_verify zijn php functies en helaas voor mij niet van toepassing omdat er meerdere systemen op de zelfde manier moeten kunnen inloggen met hetzelfde wachtwoord.
Gewijzigd op 24/03/2018 15:13:32 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2018 15:25:52
Quote Anchor link
md5() en sha1() zitten al jaren in PHP hoor, dus die kan je gewoon gebruiken. Of je moet een zwaar-bejaarde PHP-versie draaien van versie 4, wat ik echt niet hoop :-P

Stap liever van SHA1 en MD5 af, want het is gewoon niet veilig, ongeacht wat je precies wilt met een ledenadministratie.
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

24/03/2018 15:28:35
Quote Anchor link
Volgensmij heb je me niet goed begrepen want ik ben hier niet in php aan het coderen zoals ik al aangaf. In php gebruik ik deze gewoon en werkt dit prima. Maar dit gaat niet om PHP

Toevoeging op 24/03/2018 15:28:35:

Volgensmij heb je me niet goed begrepen want ik ben hier niet in php aan het coderen zoals ik al aangaf. In php gebruik ik deze gewoon en werkt dit prima. Maar dit gaat niet om PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2018 15:29:43
Quote Anchor link
Welke taal dan? Als je dat nou vanaf begin af aan vermeldt, dan was het een stuk helderder. Want ik neem aan dat die vast wel een betrouwbaar encryptiealgoritme zal kennen.
Gewijzigd op 24/03/2018 15:30:08 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

24/03/2018 15:43:32
Quote Anchor link
Doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT `PASSWORD`, sha1('%s') FROM `USERS` WHERE `USERNAME` = '%s'

Wat zie je dan? Helemaal niet gelijk, of wel/geen hoofdletters (en een case sensitive collation)? Is de lengte wel gelijk (anders is PASSWORD misschien helemaal niet met sha1 gehashed)?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/03/2018 16:48:34
Quote Anchor link
@Jasper: leer eerst eens het verschil tussen encryptie en hashing. Hashing is niet omkeerbaar. Daarom lijkt het mij ook sterk dat je "bent overgestapt van MD5 naar SHA1". Dit zou namelijk inhouden dat alle gebruikers een nieuw (of hetzelfde) wachtwoord op hebben moeten geven, want met het bezit van de hashes van wachtwoorden bezit je niet de originele wachtwoorden. Dat is juist het hele punt: de partij die de wachtwoorden opslaat doet dit in gehashde vorm... Voer de test van @Rob eens uit, onderzoek eens wat er nu daadwerkelijk aan de hand is.

Daarnaast is SHA1 gewoon SHA1 lijkt mij, dit is een standaard, dus het lijkt mij sterk dat twee verschillende technieken verschillende implementaties zouden hebben van SHA1, dat zou het hele principe om zeep helpen...

(en serieus, een query met WHERE USERNAME LIKE???)

Mogelijk ondersteunt SQlite geen SHA1 - heb je dit al geGoogled? eerste resultaat (geldigheid van de informatie onbekend)... maareh? Probeer eens wat uit?

EDIT: en als SHA1 standaard niet ondersteund wordt in SQLite, dan verplaats je het hashen toch gewoon naar PHP, of je gebruikt direct een betere oplossing voor wachtwoord-beveiliging.

Wat me eigenlijk ook weer terugbrengt bij de database-keuze, waarom gebruikte je ook alweer SQLite?
Gewijzigd op 24/03/2018 17:23:43 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.