Select uit tabel 1 of 2 of bijde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

30/12/2014 10:51:36
Quote Anchor link
Ik wil graag bij een item de foto(s) of video(s) ophalen, ik dacht dat het niet zo moeilijk mocht zijn maar op een of ander manier weergeeft het alle foto's en video's van alle berichten terwijl er maar èèn bericht is opgehaald/geselecteerd.

Het lijkt mij niet dat ik het moet JOINEN want er kan een video of foto voor bestaan en beide, video en foto.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
            $showslide
= '';
        $sqlbi = "SELECT * FROM fotos AS t1, video AS t2 WHERE t1.bid = '". mysql_real_escape_string($rowb['id'])."' OR t2.bid = '". mysql_real_escape_string($rowb['id'])."'";
        //$sqlbi = "SELECT * FROM fotos, video WHERE fotos.bid = '". mysql_real_escape_string($rowb['id'])."' OR video.bid = '". mysql_real_escape_string($rowb['id'])."'";
        
        if(!$resbi = mysql_query($sqlbi))
        {

            trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sqlbi);
        }

        elseif(mysql_num_rows($resbi) == 0)
        {

            // Niets gevonden.

        }
        else
        {
            
            $showslide .= '<ul class="bxslider">';
            while($rowbi = mysql_fetch_assoc($resbi))
            {

                
                if(isset($rowbi['link'])) // Is er een video gevonden?
                {
                    $showslide .= '<li><iframe src="http://www.youtube.com/embed/'.$rowbi['link'].'" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></li>';
                }

                if(isset($rowbi['image'])) // Is er een foto gevonden?
                {
                    $showslide .= '<li><img class="show" src="'.$website['adres'].'/'.$rowbi['image'].'" title="Foto: '.$rowbi['auteur'].'" alt="'.$rowb['titel'].'" /></li>';
                }

            }

            $showslide .= '</ul>';
        }

?>
Gewijzigd op 30/12/2014 10:52:30 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:47:10
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2014 11:44:18
Quote Anchor link
>> Het lijkt mij niet dat ik het moet JOINEN want er kan een video of foto voor bestaan en beide, video en foto.

Maar je joined wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM fotos AS t1, video AS t2

In ANSI sql is dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT * FROM
fotos t1
CROSS JOIN
video t2


Wat je zoekt is UNION
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
SELECT
    'image' media_type,
    image link,
    titel,
    auteur
FROM
    fotos
WHERE
    bid = 1234

UNION

SELECT
    'video' media_type,
    link,
    '',
    ''
FROM
    videos
WHERE
    bid = 1234
Gewijzigd op 30/12/2014 11:45:12 door Ger van Steenderen
 
Ferdi R

Ferdi R

30/12/2014 12:42:19
Quote Anchor link
Bedankt Ger, het is mij gelukt.
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2014 14:53:45
Quote Anchor link
ik vraag me dan af, of het niet handiger is om ipv 2 tabellen: fotos en videos, maar 1 tabel te hebben met Media

Veel van de kolommen zullen waarschijnlijk gelijk zijn.
1 extra kolom media_type, zoals in bovenstaande post kunstmatig wordt toegevoegd, zou dan het onderscheid kunnen maken.

Bovendien zouden daarin ook audiofragmenten, of pdf-documenten ed. kunnen staan
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2014 18:09:40
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2014 18:54:04
Quote Anchor link
Ik vraag me af hoe je erbij komt dat het geen goed Nederlands is.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2014 19:07:25
Quote Anchor link
Ik vond het wel grappig dat hij in dat andere topic het verband niet ziet.
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2014 20:04:49
Quote Anchor link
me of mij is hier uitwisselbaar.

me en mijn hebben niets met elkaar te maken. (afgezien dan dat het om uiteindelijk dezelfde persoon gaat, maar dan kun je ook wel overal "ik" schrijven.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.