Select value in dropdown onclick class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Samet Atar

Samet Atar

08/05/2018 16:51:53
Quote Anchor link
Hoi! Kan iemand mij op een voorbeeldcode opstellen op beginnersniveau om in een dropdown een value te kiezen wanneer er op een class geklikt wordt ergens elders op de website.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:35:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/05/2018 17:37:13
Quote Anchor link
Hoi, wat heb je al zelf geprobeerd, want dit kun je volgens mij redelijk simpel bij elkaar googlen en het wordt mogelijk nog simpeler als je bijvoorbeeld van een library als jquery gebruik maakt die al verkorte - en cross browser compatibele - stukken functionaliteit heeft voor de meeste standaard (af)handelingen zoals voor click events.
 
Samet Atar

Samet Atar

08/05/2018 18:25:41
Quote Anchor link
Thomas. Ik weet. Google staat er vol mee maar ik kan daar niks uit gebruiken want het is niet precies wat ik moet hebben.

Kijk wanneer er op class .device_phone_apple_x geklikt wordt moet hier deze dropdown value 1 geselecteerd worden:

<select class="bookly-select-mobile bookly-js-select-category">
<option value="">Selecteer een merk</option>
<option value="1">Apple</option>
<option value="2">Samsung</option>
<option value="0">Geen categorie</option>
</select>

En in deze dropdown value 1 geselecteerd worden

<select class="bookly-select-mobile bookly-js-select-service">
<option value="">Selecteer een model</option>
<option value="1">iPhone X</option>
<option value="2">iPhone 8</option>
<option value="3">iPhone 8+</option>
</select>
Gewijzigd op 08/05/2018 22:06:11 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2018 20:43:51
Quote Anchor link
Zoek je soms een kant en klaar voorbeeld op Google? Want hoe meer eisen je aan iets stelt, hoe lastiger het is om iets te vinden wat kant en klaar is.

Gezien het een opdracht is, lijkt het mij juist de bedoeling om te leren. Je moet je project in kleine stukjes opdelen, en dan eens in de tutorials duiken van bijvoorbeeld hoe je elementen met JavaScript kan aanpassen. Of voor de makkelijkheid in een library zoals die van jQuery, zoals Thomas al zei.

We kunnen wel een hapklare code geven, maar daar leer je weinig van.
 
Samet Atar

Samet Atar

08/05/2018 21:05:18
Quote Anchor link
** quoteknip **

Ik begrijp je helemaal maar het grootste probleem is dat ik niet weet hoe ik gericht kan zoeken. Ik stoot mij steeds aan andere dingen die ik helemaal niet moet hebben en dat frustreert mij en word ik ongeduldig :(

Edit:
Ik heb wat quotes weggesnoeid. Het is niet nodig om uit het voorgaande bericht integraal te quote. Om te reageren op het laatste bericht voldoet de quick-reply prima, en blijft het topic beter leesbaar.
Gewijzigd op 08/05/2018 22:07:26 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2018 22:01:11
Quote Anchor link
Wat is je kennis nu? Heb je al gekeken naar click functies in JavaScript?

Zoals ik zei: Knip je project in kleine stukjes.

Kijk eerst eens hoe een click-functie werkt, en dan eens hoe je iets kan selecteren in een selectbox.
 
Samet Atar

Samet Atar

09/05/2018 11:37:24
Quote Anchor link
Ik heb het al gefixed na 3 uur xD
$(".device_phone_apple_x").click(function(){
document.getElementById('device_phone_models_apple').style.display='none';
document.getElementById('progress').style.display='none';
document.getElementById('bookly_row1').style.display='block';
$('.bookly-select-mobile.bookly-js-select-category').val(1);
$('.bookly-select-mobile.bookly-js-select-service').val(1);
$('.bookly-next-step.bookly-js-next-step.bookly-btn.ladda-button').trigger('click');
});
Gewijzigd op 09/05/2018 11:53:33 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2018 11:54:46
Quote Anchor link
Vanwaar je keuze tussen normaal 'Vanilla' JavaScript en JavaScript met een jQuery sausje?
 
Samet Atar

Samet Atar

09/05/2018 12:20:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/05/2018 11:54:46:
Vanwaar je keuze tussen normaal 'Vanilla' JavaScript en JavaScript met een jQuery sausje?


Omdat ik knettergek word van dat jQuery
Gewijzigd op 09/05/2018 12:20:49 door Samet Atar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2018 15:09:03
Quote Anchor link
Zoals ik al eerder zei hoef je niet steeds te quoten ;-)

Als je ergens knettergek van wordt, neem even wat rust.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.