<select> verwerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »
Ch th

ch th

04/09/2012 08:38:34
Quote Anchor link
hallo

ik vraag me af hoe ik een formulier met een <select> erin kan verwerken.
het zou de bedoeling dus zijn om te controleren of er wel iets geselecteerd is en ook wat er juist geselecteerd is. de <select> wordt automatisch gevuld met gegevens van een database. ik heb hieronder mijn <select> gedeelte geplaatst. zou iemand me kunnen vertellen hoe dat in zijn werk gaat om te verwerken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<select name='categorie'>
        <option disabled='disabled'>kies een categorie</option>-->
        <?php
            include("dbconnect.php");
            $sql = "SELECT categorie_id, naam FROM categorie";
            $result = mysql_query($sql);
            while ($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {
                echo "<option value='" . $rij['categorie_id'] ."'> ". $rij['naam'] ."</option>\n";
            }

            mysql_close($db);
        ?>
    
</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:29:56
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 08:50:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    // kijk of hij gekozen is
    if(isset($_POST['categorie']))
    {

        // of hij niet leeg is (met een 0 oid)
        if( !empty($_POST['categorie']))
        {

            // of de waarde juist is...
            if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
            {

                // alles goed
            }
            else
            {
                // waarde niet juist
            }
        }

        else
        {
            // de categorie is leeg (0 of false of '')
        }
    }

    else
    {
        // de categorie is niet gekozen (= niet verzonden...)
    }
?>


Toevoeging op 04/09/2012 08:53:03:

En waarom voeg je dbconnect() toe bij deze query?
Je maakt toch niet bij elke query verbinding met de database en daarna sluit je hem?

Bovenaan de pagina include (of beter: require) je die connectie eenmalig.
En onderaan de pagina sluit je deze (eventueel).
 
Erwin H

Erwin H

04/09/2012 08:54:10
Quote Anchor link
En een beetje theorie erbij. Net als alle inputs, komt een select met de 'name' attribuut in de POST (of GET). Dus het voorbeeld van Eddy gaat uit van een select als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="categorie"></select>

Verder heeft een select altijd een waarde, er is namelijk altijd een option geselecteerd. Default is dat de eerste. De waarde die mee wordt gegeven is dan weer de value van de geselecteerde option, of, als er geen value is, de text van de option.
 
Ch th

ch th

04/09/2012 11:04:02
Quote Anchor link
eerst en vooral bedankt voor de uitleg maar bij deze situatie moet de invoer van de select niet overeen komen met een andere waarde.
ik wil enkel weten wat er bij de select staat wanneer er op de submit geklikt wordt.
ik denk niet dat dit veel moeilijker is maar ik heb enkele dingen al geprobeerd en krijg het niet voor mekaar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:11:08
Quote Anchor link
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/09/2012 11:12:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 11:19:45
Quote Anchor link
Verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
?>


in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] !== 'de juiste waarde')
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:29:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/09/2012 11:12:15:
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)

Oorzaak: correct quoten :-P
 
Ch th

ch th

04/09/2012 20:19:19
Quote Anchor link
als ik jullie goed begrijp zou onderstaande code ervoor moeten zorgen dat de foutmelding verschijnt als er geen categorie gekozen is maar om een of andere reden zie ik die foutmelding niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['categorieid']) || trim($_POST['categorieid'])) {
        $error['categorieid'] = "U heeft geen categorie gekozen.";
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/09/2012 21:24:43
Quote Anchor link
Wat wil je hiermee?
.... OR trim($_POST['categorieid'])

Verder zie ik geen echo.
 
Ch th

ch th

05/09/2012 08:46:57
Quote Anchor link
ik ben zowat vanalles een het proberen geweest en vandaar de OR trim($_POST['categorieid']).

de echo hiervan staat wat verderop.

ondertussen heb ik dit werkende gekregen maar nu heb ik een ander probleem, namelijk dat ik wil controleren ofdat de ingevoegde waarde een getal is en zo niet, dan moet er een foutmelding verschijnen.

hiervoor dacht ik aan het onderstaande maar hoe dan ook werkt dit niet en kan ik steeds gewone tekst intypen die daarna dan als "0" in de database verschijnen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['getal']) || trim($_POST['getal']) == "" || is_double($_POST['getal'])) {
        $error['getal'] = "U heeft geen geldig getal ingevuld.";
    }

?>
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 10:12:40
Quote Anchor link
https://www.google.nl/search?client=opera&rls=nl&q=php+check+string+is+numbers+only&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Bovenste hit: is_numeric
Eerste van Stack Overflow: http://stackoverflow.com/questions/317916/how-can-i-check-if-form-input-is-numeric-in-php Vooral 2e reactie is mooi:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (
    isset($_POST['getal'])
    AND !empty($_POST['getal'])
    AND intval($_POST['getal']) == $_POST['getal']
    AND count(intval($_POST['getal'])) == 10
    )
    {

    // getal is geset
    // getal is niet leeg (of 0 of false)
    // de intval (dus 1234567890) is gelijk aan de oorsprong: oorsprong is dus goed
    // de (gestripte) versie heeft 10 cijfers, zoals een telefoonnummer hoort te hebben
    
    // wat ga je doen?

    echo $_POST['getal'];
    }

?>


Maar waarom mag ik een telefoonnummer niet als 0184-633843 invullen?
Filter jij het streepje er maar tussen uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$getal
= preg_replace("/[^0-9]/","", $_POST['getal']);
// en hier nog controle of het 10 cijfers zijn... tenzij het begint met 31....
?>


Toevoeging op 05/09/2012 10:33:34:

Eventueel als functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

function get_telefoonnummer($nummer = false)
    {

    // als er niets is ingevuld, return false
    if($nummer === false)
        {

        return false;
        }

        
    // verwijder alles tussen haakjes als in +31 (0) 123456789
    $nummer = trim(preg_replace('/\s*\([^)]*\)/', '', $nummer));
    
    // vervang alles behalve de nummers
    $nummer = preg_replace("/[^0-9]/", "", $nummer);
        
    // vervang een 0031 door een 0 en ..31 door 0
    if(substr($nummer, 0, 4) == '0031')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 4);
        }

    
    // vervang een +31 door een 0... de + is al weggefilterd
    if(substr($nummer, 0, 2) == '31')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 2);
        }
    
        
    // controle of cijfer met een 0 begint
    if($nummer{0} !== '0')
        {

        return false;
        }

        
    // controle of telefoonnummer 10 cijfers heeft
    if(strlen($nummer) !== 10)
        {

        return false;
        }

        
    return $nummer;
    }

    
echo '<pre>';
echo '0184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0184-633843').PHP_EOL;
echo '+31 (0)184-633843'."\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '(0184) 633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '+31 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '0031 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0031 184-633843').PHP_EOL;
echo '018 4 633 843'."\t\t". get_telefoonnummer('018 4 633 843').PHP_EOL;
echo '</pre>';

?>


Geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
0184-633843    0184633843
+31 (0)184-633843    0184633843
(0184) 633843        0184633843
+31 184-633843        0184633843
0031 184-633843        0184633843
018 4 633 843        0184633843


Zie ook: http://codepad.org/RAg2cH2m
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.